Følg os

Sponsoreret

Lær at håndtere livet med en kolikbaby

Baby hos lægen

Det er en kæmpe glæde at blive forælder – i hvert fald for langt de fleste. Men med denne store glæde kommer også en lang række udfordringer og bekymringer, som de færreste lige har regnet med, når de opdager, at de er gravide.

Udfordringerne kan være mange, men nogle af dem kunne typisk være:

 • Manglende søvn, fordi babyen vågner ofte
 • Bekymringer om babyen vokser og udvikler sig som den skal
 • Uvanthed med at have så meget ansvar over for andre end en selv
 • En længsel efter ens gamle liv (selvom man elsker sin baby)

Kolik kan komme som et lyn fra en klar himmel

Men der kan også være nogle helt praktiske ting, som er med til at gøre starten på forældreskabet en smule ujævn. For eksempel kan der ske det, at ens barn får kolik. Kolik forbindes ofte med mave- og tarmproblemer, som giver babyen smerter og får den til at græde.

Men faktisk er kolik en mere bred betegnelse, som også bruges om babyer, som af uforklarlige grunde skriger og græder meget. Nogle af symptomerne på kolik kan være:

 • Udspilet og udrundet mave
 • Usædvanligt høje skrig
 • 3 timers gråd ad gangen i mere end tre timer om ugen
 • Uro ved eftermiddags- og aftentid
 • Sådan kan man håndtere børn med kolik

Desværre er kolik hos spædbørn stadig noget, som i høj grad er uforklarligt for lægerne. Og fordi det er svært at forklare, så er det naturligvis også svært at behandle.

Derfor vil lægen ikke kunne udskrive en medicin eller komme med en kur. Som forælder er man derfor tit nødt til at tage sagen i egen hånd.

Lad naturen løse problemerne

De reaktioner, som udløser kolikken, kommer på en eller anden måde fra barnets egen krop. Derfor er det vigtigt at have fokus på at hjælpe kroppen og dens system. Mange anbefalede behandlingsmetoder er derfor naturlige, og består af stoffer, som kroppen på den ene eller den anden måde har godt af.

Et gennemgående træk ved de forskellige behandlinger er, at de er designet til at afhjælpe ondt i maven og skabe en bedre tarmflora. De udgør altså et konkret forsøg på at afhjælpe de fysiske symptomer, som potentiel kan være en faktor i at udløse kolikken – for eksempel gennem mælkesyrebakterier eller behandling af muskelspændinger i det konkrete område.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyudstyr

Barn på vej: Dette udstyr skal du investere i

Glad gravid kvinde

Uanset om man er på vej til at blive forælder for første gang, eller om man efterhånden er ekspert i at forberede sig til, at en lille ny melder sin ankomst, så er der mange ting, man bør tage stilling til. Det er de færreste nybagte forældre, der har alt udstyret i orden, inden deres baby melder sin ankomst. Det er da også de færreste, der har 100 % styr på, hvilket udstyr de skal investere i. Dette problem kan vi dog hjælpe med at løse.

Tag dit barn med overalt med en babynest

Måske har du allerede hørt om den såkaldte babynest? Hvis ikke, så kan vi kort forklare idéen bag dette geniale produkt. Navnet stammer fra engelsk og kan direkte oversættes til babyrede. En babynest er derfor en behagelig pude, hvor der omkring puden er skærme, således at barnet ikke kan trille ud til siderne, men i stedet bliver inden for redens trygge rammer. En babynest sikrer dermed, at barnet til enhver tid er omsluttet af en behagelig pude. Dette er naturligvis med til at sikre dit barns tryghed , idet en babynest simulerer den omfavnende varme, som kun forældrene kan give deres barn. Reden kan I tage med jer, uanset hvor I skal hen, idet puden altid vil være med til at opretholde jeres barns tryghed.

Hvis du er interesseret i at investere i en fantastisk babynest, så finder du de bedste babynest tilbud ved at følge linket.

Lad dit barn falde til ro med en ammepude

En anden form for udstyr, som I bør investere i, er en ammepude. Når babyer græder og er ulykkelige, så skyldes det som regel, at de er sultne. Når barnet derfor skal falde til ro igen og få stillet sin sult, så kan det nogle gange være hårdt at holde barnet i sine arme i længere tid ad gangen. Derfor er det i dag muligt at investere i en såkaldt ammepude. Denne pude er særligt beregnet til at holde barnets krop oppe, uden at moderen bliver træt i armene med tiden. Puden omslutter dermed moderens mave, således at barnet kan ligge oven på puden og få stillet sin sult. Denne pude vil også bidrage til, at barnet hurtigt falder til ro i trygge og behagelige omgivelser. Vi er sikre på, at en sådan pude med garanti vil gøre underværker, når jeres barn bliver sultent.

Læs mere

Andet

Fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra som forælder

Far og barn på kontor

Du eller din udkårne har sat et vidunder til verden. Det er uden sammenligning det største, man kan opleve, hvorfor du skal tillade dig at være glad og stolt. Du må dog ikke glemme, at der venter en hverdag efter endt barsel. Netop dét at få karriere- og familieliv til at gå op i en højere enhed kan være en større udfordring end som så, hvorfor vi gerne byder ind med en håndfuld guldkorn.

I dagens Danmark er der rig mulighed for at få et fleksibelt job, hvor man mere eller mindre selv vælger, om man vil møde op på et kontor, eller om man vil arbejde hjemmefra. Står du over for netop dette dilemma, og har du svært ved at træffe en beslutning, så kan du måske blive lidt klogere på dit valg ved at læse denne artikel. Vi vil nemlig fremhæve nogle af de mest betydningsfulde fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra som forælder.

Er du overbevist om, at du vil trives med at arbejde hjemmefra, så skal du ikke tøve med at indrette dit eget kontor i hjemmet. Du kan i den forbindelse få brug for EFG kontormøbler. EFG er garant for høj kvalitet og upåklagelig ergonomi. Af følgende grund kan vi varmt anbefale deres møbler til kontoret.

Fordele

 1. Du kan frigøre mere tid til din familie – Du kan med al sandsynlighed frigøre en masse værdifuld tid, hvis du vælger at arbejde hjemmefra. Ved at arbejde hjemmefra slipper du nemlig for at skulle bruge tid på at komme til og fra arbejdspladsen, hvad enten du normalt cykler, kører eller går på arbejde. Antager vi, at du har 30 min. på arbejde, så vil du kunne spare 5 timer om ugen, som du kan bruge sammen med din familie. Hvert et minut tæller i en travl hverdag, hvorfor en tidsbesparelse på 5 timer ikke bør tages for givet.
 2. Du sparer penge på transport – Antager vi, at du enten benytter dig af offentlig transport eller tager bilen til og fra arbejde, så vil du potentielt set kunne spare mange tusinde kroner om året. Dog mister du selvfølgelig også noget kørselsfradrag, hvorfor det ikke udelukkende er en fordel.
 3. Du behøver ikke at gøre noget særligt ud af dig selv – Arbejder du hjemmefra, bestemmer du i princippet selv, om du vil bære jakkesæt eller nattøj. Du behøver nemlig ikke at gøre noget særligt ud af dig selv, når du bare skal sidde på dit hjemmekontor, hvor ingen kan se dig. Det sparer dig for en del tid og besvær.

Familieøkonomi

Ulemper

 1. Du får svært ved at adskille arbejde og fritid – Mange iværksættere med kontor i eget hjem kan nikke genkendende til, at det kan være svært at balancere arbejde og fritid. Faktisk oplever mange, at de to ting ofte flyder sammen, hvilket er kritisk, idet det kan føre til stress. Føler du hele tiden, at du er på arbejde, så får din krop og dit hoved aldrig tid og plads til at slappe af.
 2. Du risikerer i højere grad at blive forstyrret – Som forælder har du højst sandsynligt erfaret, at børn fylder og støjer meget. Det høje støjniveau vil med sikkerhed have en negativ indvirkning på din koncentration, hvorfor du bør overveje, om det er en god idé at arbejde hjemmefra. En løsning kan være at vente med at hente barnet til, at man har afsluttet dagens arbejde.
Læs mere

Babyudstyr

Sådan finder du det rette puslesæt på nettet

Børn

Som nybagt mor eller far er det næppe gået din næse forbi, at der er rigtig meget babyudstyr, man ikke kan undvære i hverdagen. Et puslesæt er et glimrende eksempel på uundværligt babyudstyr. Det typiske sæt består af en lille, mellem og stor pose, således at man er dækket ind på alle fronter.

I guiden vil vi hjælpe dig med at finde det perfekte puslesæt. Allerede nu kan vi afsløre, at vi kommer til at præsentere dig for en dansk forhandler af babyudstyr.

Puslesæt

Dreng eller pige

For at finde det rette sæt vil det først og fremmest være en god idé at specificere, om sættet er tiltænkt en dreng eller pige. Der er nemlig nogle sæt, som er mere egnet til piger end drenge, og omvendt. Hos loukrudt.dk har de netop valgt at opdele deres puslesæt efter køn. Dét gør det hele lidt lettere for dig.

Selvom der ikke findes deciderede pigefarver og drengefarver, så er det en kendsgerning, at farver som rød, lilla og lyserød er mere populære blandt piger end drenge. Dette skal du selvfølgelig tage højde for, når du skal købe puslesæt og andet babyudstyr.

Design dit eget puslesæt

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan designe sit eget puslesæt, men det kan faktisk lade sig gøre. Loukrudt.dk har nemlig udviklet et smart værktøj, som gør det muligt at designe et personligt puslesæt. Du skal blot angive dine krav og ønsker til følgende:

 • Yderstof
 • Inderstof

Den eneste reelle ulempe ved disse personlige puslesæt er, at der kan forekomme lidt længere leveringstid end normalt. Det skyldes selvfølgelig, at produkterne først lige skal fremstilles. Dette vil dog kun være en større ulempe, hvis man skal bruge sættet nu og her.

Du kan i øvrigt også gøre klogt i at udforske forhandlerens udvalg af neutrale puslesæt. Disse er også yderst stilfulde og ikke mindst praktiske.

Læs mere

Sponsoreret

Find den perfekte juniorseng til dit barn

Mor og søn

Googler du børneseng, vil du erfare, at der udbydes et utal af børnesenge i forskellige farver, størrelser og materialer. Selvom det er positivt, at der er noget at vælge mellem, så kan det hurtigt blive en uoverskuelig affære at kigge på børnesenge, når der udbydes så mange forskellige. Derfor bør du specificere, hvilken type seng du er på udkig efter. Det kan f.eks. være, at du er på jagt efter en juniorseng til dit mellemstore barn.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at guide dig til at vælge den helt rette juniorseng til din lille guldklump. Du kan også bare vælge at klikke dig direkte ind på onlinekids.dk, hvis du allerede har klarlagt dine ønsker og dermed er klar til at udforske mulighederne.

Hvad kendetegner en god juniorseng?

Overgangen fra tremmeseng til juniorseng kan være – og er ofte – meget svær for barnet.

Det er først og fremmest svært at vurdere, hvornår det er på rette tid at skifte tremmesengen ud med en juniorseng. Dette vil nemlig helt naturligt variere fra barn til barn, idet ikke alle børn udvikler sig lige hurtigt.

Dit barns alder bør ikke være afgørende for, om det er tid til at investere i en juniorseng eller ej. I stedet bør du tage udgangspunkt i barnets adfærd. Er dit barn blevet for stor til tremmesengen og / eller begyndt at klatre over tremmerne, så bør det få dig til at overveje købet af en juniorseng.

Men hvad kendetegner egentlig en god juniorseng? Det vil vi gerne give vores bud på:

 • Komforten skal være i top
 • Der skal ikke være en finger at sætte på kvaliteten
 • Sengen skal designmæssigt passe til resten af rummet
 • Sengen skal have en tilpas størrelse (hverken for stor eller lille)
 • Prisen skal være rigtig (husk at pris og kvalitet hænger sammen)

Skal du finde den rigtige juniorseng til den rigtige pris, så bør du handle på nettet, idet det er her, at du finder det største udvalg af børnesenge, herunder juniorsenge. Du kan altid returnere eller bytte sengen, hvis den ikke er som forventet.

Læs mere

Andet

Få karriere- og familieliv til at gå op i en højere enhed

Barnepige

Karriere- og familieliv kan være uhyre svært at få til at gå op i en højere enhed. Tidsmæssigt er der – hvordan det end vendes og drejes – kun 24 timer på et døgn, og det er derfor ikke altid lige nemt at få begge vigtige dele af sit liv til at spille sammen.

Er man familie med et barn, kan det være ekstra svært. Derfor har vi her på infobarn.dk udarbejdet dette korte skriv, som kan give dig inspiration til, hvordan du får karriere- og familieliv til at gå op i en højere enhed.

Giv dig selv lov til at tage fri

En af de absolut sværeste manøvrer at mestre i ens arbejdsliv, er evnen til at give sig selv fri. Der kan altid lige laves lidt mere, eller der kan lige besvares en ekstra mail – det går dog ud over den kvalitetstid, du kunne have haft med dit barn og resten af familien. Den uafbrudte kontakt med sin familie er uvurderlig, hvorfor du bør øve dig i at tage helt fri.

Overvej om en barnepige kunne være behjælpelig

En barnepige kan hjælpe i den travle hverdag, hvor det er svært at nå fra A til B i tide. Sidder du eksempelvis ofte fast i et møde eller en konference, hvor det ikke er velset at forlade konferencelokalet, så kan en barnepige være en yderst god investering. Det kan ligeledes være en god investering, hvis du står for at arrangere en konference, idet planlægningen tager meget tid og energi. Lækre konferencelokaler kan findes via internettet – dette er relevant viden for dig som arrangør.

En fast aftale med en barnepige vil højst sandsynligt kunne afhjælpe dig med en af de store stressfaktorer i din hverdag.

Hvordan får du hverdagen til at hænge sammen? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder.

Læs mere

Legetøj

3 must-haves til sommerhaven for børnefamilien

Badebassin

Sommerens kommen betyder havetid. Efter en lang periode med vinter og kulde kan danskerne ikke få nok at det gode vejr, og hvad sommeren ellers indebærer. Især børnefamilier har meget glæde af sommerhaven, hvor mange hyggelige dage og aftner tilbringes. Jo federe ens have er, jo mere tid har både børn og voksne lyst til at tilbringe i den.

Derfor er det også ideelt at have noget sommerlegetøj og -redskaber i haven, så børnene har noget at tage sig til.

Nedenunder gives en guide til 3 must-haves til sommerhaven, og ellers kan man få meget mere inspiration her.

Sandkasse til de mindste

For de mindste er en sandkasse altid et stort hit. Her kan de tilbringe mange timer med at bygge sandslotte og sandkager og generelt udfolde deres kreative evner. Man kan få sandkasser i mange forskellige størrelser og former. Nogle sandkasser er også indrettet således, at låget bliver til en bænk, hvilket kan være en god ting at have til forældrene, der ikke altid gider sidde i sandet, når de skal lege med deres børn.

Ellers handler det generelt bare om at finde ud af, hvilken sandkasse, der passer til ens have og yderligere behov.

Badebassin til de varme sommerdage

Når den danske sommer tager sig godt ud, kan temperaturerne godt snige sig op på en del varmegrader. Og når det er så varmt, er der behov for at blive kølet af. Derfor er det perfekt at investere i et badebassin, som man kan puste op til de varmere dage. Børnene vil elske at plaske rundt, og hvis bassinet er stort nok, kan forældrene jo også tage sig et tiltrængt dyp.

Igen kan badebassinerne fås i mange forskellige størrelser, hvor det her handler om at afgøre med sig selv, hvor meget plads i haven man har lyst til at afsætte til et bassin. Ligesom børnenes størrelse også har betydning for omfanget af bassinet.

Den evige klassiker – gyngestativet

Et gyngestativ vækker altid stor begejstring hos børn. Hvem kan ikke huske følelsen af at nå himlen, mens man gyngede så højt, man kunne? Eller følelsen af at hoppe flere meter ud i luften, når man satte af fra gyngen, mens man var i luften?

Disse gode stunder på gyngestativet vil de fleste forældre gerne viderebringe til deres børn. Derfor skal der da være et gyngestativ i en enhver børnefamilies have. Det kan med stor sikkerhed siges, at børnene i hvert fald vil tilbringe mange timer på stativet. Man kan se nogle af de bedste gyngestativer her.

Læs mere

Skole

Målrettet undervisning kan reducere antallet af unge ludomaner

Underviser

Ludomani er en frygtelig lidelse – ikke mindst når den rammer unge mennesker med hele livet foran sig.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for, at vi sætter ludomani på skoleskemaet. Det er trods alt nemmere at forebygge lidelsen end at behandle den. Jeg kommer i denne artikel med en række kvalificerede bud på, hvordan vi kan forebygge ludomani blandt landets unge.

Antallet af danske ludomaner har for længst rundet 10.000, mens det anslås, at omkring 125.000 personer har et problematisk forhold til spil. Der er derfor ingen tvivl om, at det er et stort problem, som skal løses på den ene eller anden måde.

Det er i øvrigt meget alarmerende, at antallet af danskere med spilproblemer er steget markant de seneste år. Det er desværre sket i takt med, at casino og andre pengespil er blevet lettere tilgængeligt. Det er nærmest blevet for let at spille om penge, da man kan spille på enhver digital enhed.

Undervisning med fokus på mulige farer og konsekvenser

Selvom de fleste unge mennesker er intelligente, så er det et faktum, at ikke alle husker deres sunde fornuft, når det handler om pengespil. Det er nemlig meget normalt, at man bliver så grebet af et spil, at man glemmer alt om tid og sted. Dette kan i sig selv være farligt, da man risikerer at spille for penge, som man reelt set ikke kan undvære. Spiller man for penge, som man egentlig skulle have brugt til at betale husleje eller til at handle mad, så sætter man sig selv i en rigtig vanskelig situation. Dét burde være logisk, men der er desværre mange unge mennesker, som ikke får øjnene op for farerne, før det er for sent.

Det er en realitet, at størstedelen af alle danskere med spilproblemer er mænd under 40 år. En stor del af disse mænd befinder sig i aldersgruppen 18-25 – altså i den unge målgruppe. Derfor er det oplagt at sætte fokus på forebyggelse af ludomani på landets gymnasier og universiteter. I princippet kan man arbejde med forebyggende kampagner allerede i folkeskolen.

Ønsker du at undervise i ludomani, kan du med fordel søge viden via bøger og internettet. Der findes en masse information om emnet her: https://bonusvegas.dk/ludomani/

ROFUS er det første skridt på vejen

ROFUS (Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere) hører til blandt de meste effektive tiltag inden for forebyggelse af ludomani. Det er takket være dette tiltag muligt at udelukke sig fra samtlige pengespil på nettet. Desværre forholder det sig sådan, at mange ludomaner ikke kan eller vil indse, at de har et problem. Derfor fortsætter mange med at spille, selvom de for længst har mistet kontrollen. Dét er selvsagt ikke optimalt.

Skal vi have (mere) held med at forebygge ludomani, så er politikerne nødt til at komme på banen. Der skal nemlig sættes flere ressourcer af til vidensdeling og kampagner, hvis vi skal vende den kedelige udvikling. Der findes ikke en nem løsning på dette store samfundsproblem, men med en målrettet indsats er jeg sikker på, at vi kan skabe en bedre fremtid for vores unge mennesker.

Læs mere

Indretning

Sådan giver du børneværelset en makeover

Børneværelse i hjemmet

Mener dit barn, at der er brug for forandring på værelset, eller mener du at kunne se, at børneværelset simpelthen ikke er spændende nok for dit barn? Måske er dit barn vokset fra de gamle motiver, møbler og farver på værelset og ønsker derfor at få skiftet lidt ud? Vi kender det og har derfor skrevet denne lille guide til, hvordan du giver børneværelset den absolut bedste makeover.

Undervurder ikke væggenes evner i et børneværelse

Mange danske forældre undervurderer desværre, hvor meget væggene i børneværelser kan gøre for helhedsoplevelsen. Ofte er væggene blot hvide og uden motiver, hvilket i vores øjne er spild af potentiale.

Ofte lyder undskyldningerne for ikke at male et værelse om, at der ikke er tid, og at evnerne ikke rækker så langt. En professionel maler kan være en yderst god investering, da maleren dels er dygtig med en malerpensel, men også kan se potentialet for forskellige farver i det givne rum. En billig maler i København kan hurtigt være tjent ind igen i form af lykke og glæde strålende ud af dit barns øjne, når projektet er færdigt.

Mangler du en maler i København, har vi her det perfekte valg: https://www.malerfirmaetflemmingc.dk/.

Èn søgning efter billig maler København er alt, hvad der skal til for at finde en billig maler i vores kære hovedstad.

Forny glæden ved børneværelset med nyt udstyr

I barnets fantasifulde verden er der intet, der slår nyt legetøj og udstyr. Derfor kan du med rette kigge efter nyt spændende legetøj, hvis der skal forandringer til i hjemmet. Du kan blandt andet finde inspiration i nedenstående:

 • Tipitelt til børn – Et tipitelt (og telte generelt) har en fantastisk evne til at skabe en base og et frirum for børn. Derudover er der med et tipitelt gode muligheder for spændende børnelege.
 • Legekøkken – Børn elsker at efterligne sine forældre. Det er blandt andet derfor, at legekøkkener er så populære blandt den yngste generation. Derudover giver et legekøkken værdifuld læring, hvilket ej heller må undervurderes.
 • Togbaner – Dette legetøj egner sig måske bedst til det maskuline køn. Det er dog en absolut klassiker, og de fleste børn i Danmark kan med tydelighed huske tilbage på de mange timer, der blev brugt på at bygge den perfekte togbane.

Selvom det kan være en fremragende idé at male værelset om, så behøver det ikke være helt så omfattende, hvis der blot skal ske lidt forandring på børneværelset. Tag udgangspunkt i ovenstående inspirationsliste og lad kreativiteten få frit løb.

Læs mere

Populære indlæg