Følg os

Sponsoreret Sundhed

Lær at håndtere livet med en kolikbaby

Baby hos lægen

Det er en kæmpe glæde at blive forælder – i hvert fald for langt de fleste. Men med denne store glæde kommer også en lang række udfordringer og bekymringer, som de færreste lige har regnet med, når de opdager, at de er gravide.

Udfordringerne kan være mange, men nogle af dem kunne typisk være:

 • Manglende søvn, fordi babyen vågner ofte
 • Bekymringer om babyen vokser og udvikler sig som den skal
 • Uvanthed med at have så meget ansvar over for andre end en selv
 • En længsel efter ens gamle liv (selvom man elsker sin baby)

Kolik kan komme som et lyn fra en klar himmel

Men der kan også være nogle helt praktiske ting, som er med til at gøre starten på forældreskabet en smule ujævn. For eksempel kan der ske det, at ens barn får kolik. Kolik forbindes ofte med mave- og tarmproblemer, som giver babyen smerter og får den til at græde.

Men faktisk er kolik en mere bred betegnelse, som også bruges om babyer, som af uforklarlige grunde skriger og græder meget. Nogle af symptomerne på kolik kan være:

 • Udspilet og udrundet mave
 • Usædvanligt høje skrig
 • 3 timers gråd ad gangen i mere end tre timer om ugen
 • Uro ved eftermiddags- og aftentid
 • Sådan kan man håndtere børn med kolik

Desværre er kolik hos spædbørn stadig noget, som i høj grad er uforklarligt for lægerne. Og fordi det er svært at forklare, så er det naturligvis også svært at behandle.

Derfor vil lægen ikke kunne udskrive en medicin eller komme med en kur. Som forælder er man derfor tit nødt til at tage sagen i egen hånd.

Lad naturen løse problemerne

De reaktioner, som udløser kolikken, kommer på en eller anden måde fra barnets egen krop. Derfor er det vigtigt at have fokus på at hjælpe kroppen og dens system. Mange anbefalede behandlingsmetoder er derfor naturlige, og består af stoffer, som kroppen på den ene eller den anden måde har godt af.

Et gennemgående træk ved de forskellige behandlinger er, at de er designet til at afhjælpe ondt i maven og skabe en bedre tarmflora. De udgør altså et konkret forsøg på at afhjælpe de fysiske symptomer, som potentiel kan være en faktor i at udløse kolikken – for eksempel gennem mælkesyrebakterier eller behandling af muskelspændinger i det konkrete område.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyudstyr

Sådan finder du det rette puslesæt på nettet

Børn

Som nybagt mor eller far er det næppe gået din næse forbi, at der er rigtig meget babyudstyr, man ikke kan undvære i hverdagen. Et puslesæt er et glimrende eksempel på uundværligt babyudstyr. Det typiske sæt består af en lille, mellem og stor pose, således at man er dækket ind på alle fronter.

I guiden vil vi hjælpe dig med at finde det perfekte puslesæt. Allerede nu kan vi afsløre, at vi kommer til at præsentere dig for en dansk forhandler af babyudstyr.

Puslesæt

Dreng eller pige

For at finde det rette sæt vil det først og fremmest være en god idé at specificere, om sættet er tiltænkt en dreng eller pige. Der er nemlig nogle sæt, som er mere egnet til piger end drenge, og omvendt. Hos loukrudt.dk har de netop valgt at opdele deres puslesæt efter køn. Dét gør det hele lidt lettere for dig.

Selvom der ikke findes deciderede pigefarver og drengefarver, så er det en kendsgerning, at farver som rød, lilla og lyserød er mere populære blandt piger end drenge. Dette skal du selvfølgelig tage højde for, når du skal købe puslesæt og andet babyudstyr.

Design dit eget puslesæt

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan designe sit eget puslesæt, men det kan faktisk lade sig gøre. Loukrudt.dk har nemlig udviklet et smart værktøj, som gør det muligt at designe et personligt puslesæt. Du skal blot angive dine krav og ønsker til følgende:

 • Yderstof
 • Inderstof

Den eneste reelle ulempe ved disse personlige puslesæt er, at der kan forekomme lidt længere leveringstid end normalt. Det skyldes selvfølgelig, at produkterne først lige skal fremstilles. Dette vil dog kun være en større ulempe, hvis man skal bruge sættet nu og her.

Du kan i øvrigt også gøre klogt i at udforske forhandlerens udvalg af neutrale puslesæt. Disse er også yderst stilfulde og ikke mindst praktiske.

Læs mere

Andet

Hold den perfekte børnefødselsdag

fødselsdagsfest

Dit barns eller dine børns fødselsdag er den vigtigste dag på året for dem – det kan vi også huske, fra dengang vi selv var børn. Derfor skal børnefødselsdagen også være den bedste oplevelse for dit barn, hvor de bliver fejret og er glade hele dagen lang. Der findes mange forskellige muligheder for at holde en spændende børnefødselsdag.

Du husker måske fra du selv var barn, når man skulle i svømmehallen eller i et legeland ude i byen. Dette er noget, alle børn elsker at komme ud til, for så prøver de nogle nye omgivelser, hvor de kan slå sig løs. Dog er det ikke så personligt at købe et arrangement ude i byen. Her kan man også vælge at holde en børnefødselsdag i hjemmet, hvor man kan stå for det hele selv og skabe en helt unik fødselsdag. Sådan holder du den perfekte børnefødselsdag, hvis du gerne vil give dig i kast med at arrangere noget selv.

Sæt dig med barnet og planlæg fødselsdagen

Når du skal planlægge den perfekte børnefødselsdag, så er det vigtigt, at barnet er med til at bestemme, hvad der skal ske – og gerne helt ned til de små detaljer. Børn kan hurtigt blive skuffet, hvis de havde forestillet sig noget andet, end det der kommer til at ske.

Brug gerne farveblyanter til at tegne og skrive ned med, når barnet kommer op med de ofte kreative idéer. Børn har ofte nogle særlige interesser som eksempelvis en sportsgren, en tegneseriefigur, en tv-figur osv. Her kan man med fordel lave et tema, der har denne interesse som omdrejningspunkt, hvis barnet finder det sjovt.

Lav en spændende invitation til børnefødselsdagen

Når de andre børn ser en invitation til børnefødselsdagen, så er det ofte en sjov udstråling, der tiltrækker opmærksomhed. Her kan man eksempelvis lave invitationen efter det bedste tema, man har valgt at bruge til børnefødselsdagen.

Har I ikke valgt et tema, kan i også lave invitationen i spændende farver og sjove skrifttyper, som man kan finde på computeren. Hertil kan man også klippeklistre sjove figurer eller dyr på invitationen eller et sjovt billede af barnet. Er dit barn gammelt nok, kan du også lade det skrive invitationen selv for at gøre den mere personlig.

Det er vigtigt med den rigtige mad

Maden er absolut noget af det vigtigste til børnefødselsdage. Det er her, alle børnene får en kort pause til at spise, og det er noget, de har glædet sig til. Derfor skal det også være spændende. Det er vigtigt, at man også her lader barnet bestemme, hvad menuen skal stå på.

Man skal selvfølgelig overveje, at det ikke er noget, der tager for lang tid at lave, og det må gerne være noget, der kan laves en dag forinden.

Kilde:

https://barnetsudstyr.dk/

Læs mere

Sponsoreret

Find den perfekte juniorseng til dit barn

Mor og søn

Googler du børneseng, vil du erfare, at der udbydes et utal af børnesenge i forskellige farver, størrelser og materialer. Selvom det er positivt, at der er noget at vælge mellem, så kan det hurtigt blive en uoverskuelig affære at kigge på børnesenge, når der udbydes så mange forskellige. Derfor bør du specificere, hvilken type seng du er på udkig efter. Det kan f.eks. være, at du er på jagt efter en juniorseng til dit mellemstore barn.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at guide dig til at vælge den helt rette juniorseng til din lille guldklump. Du kan også bare vælge at klikke dig direkte ind på onlinekids.dk, hvis du allerede har klarlagt dine ønsker og dermed er klar til at udforske mulighederne.

Hvad kendetegner en god juniorseng?

Overgangen fra tremmeseng til juniorseng kan være – og er ofte – meget svær for barnet.

Det er først og fremmest svært at vurdere, hvornår det er på rette tid at skifte tremmesengen ud med en juniorseng. Dette vil nemlig helt naturligt variere fra barn til barn, idet ikke alle børn udvikler sig lige hurtigt.

Dit barns alder bør ikke være afgørende for, om det er tid til at investere i en juniorseng eller ej. I stedet bør du tage udgangspunkt i barnets adfærd. Er dit barn blevet for stor til tremmesengen og / eller begyndt at klatre over tremmerne, så bør det få dig til at overveje købet af en juniorseng.

Men hvad kendetegner egentlig en god juniorseng? Det vil vi gerne give vores bud på:

 • Komforten skal være i top
 • Der skal ikke være en finger at sætte på kvaliteten
 • Sengen skal designmæssigt passe til resten af rummet
 • Sengen skal have en tilpas størrelse (hverken for stor eller lille)
 • Prisen skal være rigtig (husk at pris og kvalitet hænger sammen)

Skal du finde den rigtige juniorseng til den rigtige pris, så bør du handle på nettet, idet det er her, at du finder det største udvalg af børnesenge, herunder juniorsenge. Du kan altid returnere eller bytte sengen, hvis den ikke er som forventet.

Læs mere

Andet

Få karriere- og familieliv til at gå op i en højere enhed

Barnepige

Karriere- og familieliv kan være uhyre svært at få til at gå op i en højere enhed. Tidsmæssigt er der – hvordan det end vendes og drejes – kun 24 timer på et døgn, og det er derfor ikke altid lige nemt at få begge vigtige dele af sit liv til at spille sammen.

Er man familie med et barn, kan det være ekstra svært. Derfor har vi her på infobarn.dk udarbejdet dette korte skriv, som kan give dig inspiration til, hvordan du får karriere- og familieliv til at gå op i en højere enhed.

Giv dig selv lov til at tage fri

En af de absolut sværeste manøvrer at mestre i ens arbejdsliv, er evnen til at give sig selv fri. Der kan altid lige laves lidt mere, eller der kan lige besvares en ekstra mail – det går dog ud over den kvalitetstid, du kunne have haft med dit barn og resten af familien. Den uafbrudte kontakt med sin familie er uvurderlig, hvorfor du bør øve dig i at tage helt fri.

Overvej om en barnepige kunne være behjælpelig

En barnepige kan hjælpe i den travle hverdag, hvor det er svært at nå fra A til B i tide. Sidder du eksempelvis ofte fast i et møde eller en konference, hvor det ikke er velset at forlade konferencelokalet, så kan en barnepige være en yderst god investering. Det kan ligeledes være en god investering, hvis du står for at arrangere en konference, idet planlægningen tager meget tid og energi. Lækre konferencelokaler kan findes via internettet – dette er relevant viden for dig som arrangør.

En fast aftale med en barnepige vil højst sandsynligt kunne afhjælpe dig med en af de store stressfaktorer i din hverdag.

Hvordan får du hverdagen til at hænge sammen? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder.

Læs mere

Legetøj

3 must-haves til sommerhaven for børnefamilien

Badebassin

Sommerens kommen betyder havetid. Efter en lang periode med vinter og kulde kan danskerne ikke få nok at det gode vejr, og hvad sommeren ellers indebærer. Især børnefamilier har meget glæde af sommerhaven, hvor mange hyggelige dage og aftner tilbringes. Jo federe ens have er, jo mere tid har både børn og voksne lyst til at tilbringe i den.

Derfor er det også ideelt at have noget sommerlegetøj og -redskaber i haven, så børnene har noget at tage sig til.

Nedenunder gives en guide til 3 must-haves til sommerhaven, og ellers kan man få meget mere inspiration her.

Sandkasse til de mindste

For de mindste er en sandkasse altid et stort hit. Her kan de tilbringe mange timer med at bygge sandslotte og sandkager og generelt udfolde deres kreative evner. Man kan få sandkasser i mange forskellige størrelser og former. Nogle sandkasser er også indrettet således, at låget bliver til en bænk, hvilket kan være en god ting at have til forældrene, der ikke altid gider sidde i sandet, når de skal lege med deres børn.

Ellers handler det generelt bare om at finde ud af, hvilken sandkasse, der passer til ens have og yderligere behov.

Badebassin til de varme sommerdage

Når den danske sommer tager sig godt ud, kan temperaturerne godt snige sig op på en del varmegrader. Og når det er så varmt, er der behov for at blive kølet af. Derfor er det perfekt at investere i et badebassin, som man kan puste op til de varmere dage. Børnene vil elske at plaske rundt, og hvis bassinet er stort nok, kan forældrene jo også tage sig et tiltrængt dyp.

Igen kan badebassinerne fås i mange forskellige størrelser, hvor det her handler om at afgøre med sig selv, hvor meget plads i haven man har lyst til at afsætte til et bassin. Ligesom børnenes størrelse også har betydning for omfanget af bassinet.

Den evige klassiker – gyngestativet

Et gyngestativ vækker altid stor begejstring hos børn. Hvem kan ikke huske følelsen af at nå himlen, mens man gyngede så højt, man kunne? Eller følelsen af at hoppe flere meter ud i luften, når man satte af fra gyngen, mens man var i luften?

Disse gode stunder på gyngestativet vil de fleste forældre gerne viderebringe til deres børn. Derfor skal der da være et gyngestativ i en enhver børnefamilies have. Det kan med stor sikkerhed siges, at børnene i hvert fald vil tilbringe mange timer på stativet. Man kan se nogle af de bedste gyngestativer her.

Læs mere

Skole

Målrettet undervisning kan reducere antallet af unge ludomaner

Underviser

Ludomani er en frygtelig lidelse – ikke mindst når den rammer unge mennesker med hele livet foran sig.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for, at vi sætter ludomani på skoleskemaet. Det er trods alt nemmere at forebygge lidelsen end at behandle den. Jeg kommer i denne artikel med en række kvalificerede bud på, hvordan vi kan forebygge ludomani blandt landets unge.

Antallet af danske ludomaner har for længst rundet 10.000, mens det anslås, at omkring 125.000 personer har et problematisk forhold til spil. Der er derfor ingen tvivl om, at det er et stort problem, som skal løses på den ene eller anden måde.

Det er i øvrigt meget alarmerende, at antallet af danskere med spilproblemer er steget markant de seneste år. Det er desværre sket i takt med, at casino og andre pengespil er blevet lettere tilgængeligt. Det er nærmest blevet for let at spille om penge, da man kan spille på enhver digital enhed.

Undervisning med fokus på mulige farer og konsekvenser

Selvom de fleste unge mennesker er intelligente, så er det et faktum, at ikke alle husker deres sunde fornuft, når det handler om pengespil. Det er nemlig meget normalt, at man bliver så grebet af et spil, at man glemmer alt om tid og sted. Dette kan i sig selv være farligt, da man risikerer at spille for penge, som man reelt set ikke kan undvære. Spiller man for penge, som man egentlig skulle have brugt til at betale husleje eller til at handle mad, så sætter man sig selv i en rigtig vanskelig situation. Dét burde være logisk, men der er desværre mange unge mennesker, som ikke får øjnene op for farerne, før det er for sent.

Det er en realitet, at størstedelen af alle danskere med spilproblemer er mænd under 40 år. En stor del af disse mænd befinder sig i aldersgruppen 18-25 – altså i den unge målgruppe. Derfor er det oplagt at sætte fokus på forebyggelse af ludomani på landets gymnasier og universiteter. I princippet kan man arbejde med forebyggende kampagner allerede i folkeskolen.

Ønsker du at undervise i ludomani, kan du med fordel søge viden via bøger og internettet. Der findes en masse information om emnet her: https://bonusvegas.dk/ludomani/

ROFUS er det første skridt på vejen

ROFUS (Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere) hører til blandt de meste effektive tiltag inden for forebyggelse af ludomani. Det er takket være dette tiltag muligt at udelukke sig fra samtlige pengespil på nettet. Desværre forholder det sig sådan, at mange ludomaner ikke kan eller vil indse, at de har et problem. Derfor fortsætter mange med at spille, selvom de for længst har mistet kontrollen. Dét er selvsagt ikke optimalt.

Skal vi have (mere) held med at forebygge ludomani, så er politikerne nødt til at komme på banen. Der skal nemlig sættes flere ressourcer af til vidensdeling og kampagner, hvis vi skal vende den kedelige udvikling. Der findes ikke en nem løsning på dette store samfundsproblem, men med en målrettet indsats er jeg sikker på, at vi kan skabe en bedre fremtid for vores unge mennesker.

Læs mere

Indretning

Sådan giver du børneværelset en makeover

Børneværelse i hjemmet

Mener dit barn, at der er brug for forandring på værelset, eller mener du at kunne se, at børneværelset simpelthen ikke er spændende nok for dit barn? Måske er dit barn vokset fra de gamle motiver, møbler og farver på værelset og ønsker derfor at få skiftet lidt ud? Vi kender det og har derfor skrevet denne lille guide til, hvordan du giver børneværelset den absolut bedste makeover.

Undervurder ikke væggenes evner i et børneværelse

Mange danske forældre undervurderer desværre, hvor meget væggene i børneværelser kan gøre for helhedsoplevelsen. Ofte er væggene blot hvide og uden motiver, hvilket i vores øjne er spild af potentiale.

Ofte lyder undskyldningerne for ikke at male et værelse om, at der ikke er tid, og at evnerne ikke rækker så langt. En professionel maler kan være en yderst god investering, da maleren dels er dygtig med en malerpensel, men også kan se potentialet for forskellige farver i det givne rum. En billig maler i København kan hurtigt være tjent ind igen i form af lykke og glæde strålende ud af dit barns øjne, når projektet er færdigt.

Mangler du en maler i København, har vi her det perfekte valg: https://www.malerfirmaetflemmingc.dk/.

Èn søgning efter billig maler København er alt, hvad der skal til for at finde en billig maler i vores kære hovedstad.

Forny glæden ved børneværelset med nyt udstyr

I barnets fantasifulde verden er der intet, der slår nyt legetøj og udstyr. Derfor kan du med rette kigge efter nyt spændende legetøj, hvis der skal forandringer til i hjemmet. Du kan blandt andet finde inspiration i nedenstående:

 • Tipitelt til børn – Et tipitelt (og telte generelt) har en fantastisk evne til at skabe en base og et frirum for børn. Derudover er der med et tipitelt gode muligheder for spændende børnelege.
 • Legekøkken – Børn elsker at efterligne sine forældre. Det er blandt andet derfor, at legekøkkener er så populære blandt den yngste generation. Derudover giver et legekøkken værdifuld læring, hvilket ej heller må undervurderes.
 • Togbaner – Dette legetøj egner sig måske bedst til det maskuline køn. Det er dog en absolut klassiker, og de fleste børn i Danmark kan med tydelighed huske tilbage på de mange timer, der blev brugt på at bygge den perfekte togbane.

Selvom det kan være en fremragende idé at male værelset om, så behøver det ikke være helt så omfattende, hvis der blot skal ske lidt forandring på børneværelset. Tag udgangspunkt i ovenstående inspirationsliste og lad kreativiteten få frit løb.

Læs mere

Legetøj

Gør dit barns fødselsdag til en mindeværdig en af slagsen

Børnefødselsdag

Det er lettere sagt end gjort at arrangere en succesfuld børnefødselsdag, men det behøver faktisk hverken at være dyrt eller besværligt at stable en god børnefødselsdag på benene.

I denne artikel kan du finde svar på, hvordan du gør dit barns fødselsdag til en mindeværdig en af slagsen. Du kan helt sikkert få glæde af vores tips, uanset om dit barn fylder 1, 3 eller 10 år.

Skab den rigtige stemning med fødselsdagstog og flag

Skal du planlægge en mindeværdig dag for dit barn, så er det ikke nok, at du tænker over, hvad barnet skal have i gave. Du skal også gøre dig tanker om oppyntningen, som selvfølgelig skal sidde lige i skabet. Ikke alle børn går lige meget op i oppyntning, men man går nu aldrig helt galt i byen med et fødselsdagstog og en masse små flag. Foruden selve fødselsdagstoget skal du også huske at investere i små lys, som passer til toget.

Med fødselsdagstog og flag på bordet bliver der virkelig skruet op for hyggen.

Det store gaveræs – hårde pakker står fortsat i høj kurs

I modsætning til voksne, så bliver børn ikke synderligt glade for at modtage bløde pakker, selvom man da altid kan bruge en ny sweatshirt, et par nye underbukser og en varm hue. Da børn ikke er begejstrede for bløde pakker bør du i stedet rette din opmærksomhed mod de hårde pakker i form af legetøj og diverse udstyr til børneværelset.

Der findes oceaner af legetøj, så hvilket legetøj skal du købe, hvis du skal være sikker på at vælge rigtigt? Her hos infobarn.dk har vi rigtig gode erfaringer med at købe trælegetøj, som både er super moderne og i øvrigt holder rigtig godt. Trælegetøj hitter hos både piger og drenge, hvorfor denne gaveidé er værd at have med i overvejelserne uanset barnets køn. I det store udvalg af trælegetøj finder man bl.a. udrykningskøretøjer, togsæt, legemad og spil af træ.

Lad barnet bestemme menuen

Som forælder er det dit ansvar at sørge for, at dit barn spiser både sundt og varieret, men én gang om året bør du lægge ansvaret fra dig. Er dit barn helt tosset med pizza, burger eller lasagne, så bør dét stå på menuen. Der skal endvidere være plads til at drikke sodavand, saftevand og andre sukkerholdige drikkevarer på denne store dag. Man fylder jo kun år én gang om året.

Læs mere

Populære indlæg