Følg os

Legetøj

Værd at vide om køb og brug af motoriklegetøj

Dreng leger

Det er vigtigt, at et barn får trænet og stimuleret sine motoriske sanser. Det er blandt andet de motoriske sanser, der sørger for, at barnet kan koordinere sine handlinger med det, som øjet ser. Ligeledes er stimulation af motorikken med til at udvikle hjernen og ikke mindst dens samarbejde med resten af kroppen.

Det er derfor en rigtig god idé at købe motoriklegetøj til børn, så de får mulighed for at udvikle, træne og stimulere deres motoriske sanser. Alt sammen noget, der bidrager til, at barnet bliver sundt og koordineret.

Motoriklegetøj er især vigtigt i de første par år

Motoriklegetøj kan købes til børn i alle aldre, men det er især de første 2-3 år af barnets liv, at det er rigtig vigtigt at stimulere de motoriske sanser. Det skyldes, at det er noget af det første, som barnet skal lære.

Får barnet ikke trænet de motoriske sanser fra start, vil det blandt andet tage længere tid for barnet at lære at gå og andre fysiske aktiviteter. Det er der ikke nødvendigvis noget galt i, men der er ikke noget tabt ved at lade barnet lege med motoriklegetøj.

Det er dog også vigtigt, at barnet fortsætter med at stimulere sine motoriske sanser, når det bliver større. Det kan eksempelvis være ved at stå på løbehjul, hoppe på trampolin, spille bold eller ved at sjippe.

Typer af motorik

Der er flere forskellige former for motorik, og det er vigtigt, at de alle bliver stimuleret. Helt overordnet skelner man mellem finmotorik og grovmotorik, men ved børn taler man også om grundmotorik.

Hvad er finmotorik?

Finmotorik er betegnelsen for meget præcise bevægelser. Det vil sige de motoriske handlinger, der styres af ganske få muskler i kroppen. Det kunne eksempelvis være øjenmusklerne, mundmuskler samt musklerne i hænderne og fødderne.

Eksempler på finmotoriske handlinger kan være:

  • At holde og håndtere en genstand (eksempelvis at kunne putte en sut i munden)
  • At tegne med en blyant eller gribe en bold

Hvad er grovmotorik?

Grovmotorik er det modsatte af finmotorik; det er altså de mere overordnede bevægelser. Typisk udføres de af musklerne i benene, armene, brystet, nakken, maven og ryggen.

Eksempler på grovmotoriske handlinger kan være:

  • At sætte sig op eller lægge sig ned
  • At hoppe, løbe, kravle eller gå

Hvad er grundmotorik?

Grundmotorikken er ikke som sådan en motorik som fin- og grovmotorikken. Det er derimod en platform for barnets videre udvikling. Derfor er en god grundmotorik essentielt for barnets muligheder for udvikling af dets fysiske formående fremadrettet.

Grundmotorik dækker over grundbevægelser som:

  • Kravle og krybe
  • Gå, løbe, hinke og balancere
  • Kaste, vippe, gynge og springe
Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Legetøj

Hvad er reglerne i 7 kabale?

Spillekort

Spil er sjove, og der findes utrolig mange forskellige slags. Spil kan både være lærerige og for underholdningen skyld, og spil kan være for mange personer eller bare for en selv.

Når man spiller, skal man hygge sig og udfordre sig selv. Spil har altid været populære, og der kommer derfor også hele tiden nye spil til. Der findes brætspil, kortspil, computerspil og meget mere, men 7 kabale har altid været populært.

7 kabale er både for voksne og børn, og det kan derfor være hyggeligt, hvis forældre lærer spillet videre, så man kan lægge kabaler sammen.

Reglerne i 7 kabale

7 kabale er et kortspil, som både kan spilles med kort og online. Prøv f.eks. at spille gratis 7 kabale online. Reglerne i 7 kabale er simple, men det kræver lidt øvelser, før de er helt inde under huden.

Kabaler er en form for spil, som spilles af én person, og man spiller derfor mod kortene. Det handler om at få kabalen til at gå op, og det er også sådan, man vinder. Kabaler kan f.eks. spilles som tidsfordriv, eller hvis man vil udfordre sig selv.

7 kabale handler om at få alle kortene til at ligge i rigtig rækkefølge fra konge til 2 i skiftevis sort og rød. Kortene starter i 7 rækker og i en bunke med de resterende kort, og derefter påbegyndes spillet. Hvis spillet går i stå, kan esserne bruges som hjælp til at gøre det muligt at skabe den rigtige rækkefølge. På esserne kan der kun lægges den samme kulør og i rækkefølge fra mindst til størst. Hvis spillet går helt i stå, og man ikke kan rykke mere, har man tabt, og kabalen er derfor ikke gået op.
Gammel skik siger også, at kabaler kan hjælpe med at tage beslutninger – hvis kabalen går op, er svaret ja, og hvis kabalen ikke går op, er svaret nej.

Online spil vs. brætspil

I vores digitaliserede verden bliver flere og flere spil også spillet online. Computer- og PlayStation spil er meget populære, da man også her både kan spille alene og med sine venner. Spillerne kan sidde på hver sit værelse, men samtidig spille i det samme univers og dermed snakke sammen og hjælpe hinanden.

Selvom online spil er meget populære, oplever brætspil også stor popularitet. Brætspil kan man spille med sin familie på en søndag. Ofte bliver familien hurtigt spredt på forskellige værelser, eller man havner alle i sofaen. Det kan derfor være hyggeligt at holde spilaften, så man får hygget og snakket sammen og selvfølgelig finder ud af, hvem der er bedst.
Brætspil er altid hyggelige, og det ser bestemt ikke ud til, at de lige foreløbigt vil blive udkonkurreret af online spil.

Læs mere

Legetøj

Styrk dit barns balance med en hoppebold

hoppebold

For mange forældre er det vigtigt at styrke deres barns udvikling så hurtigt som muligt. Disse forældre vil gerne give deres børn de bedste vilkår fra starten af livet, og de søger derfor råd og inspiration om, hvordan man bedst gør dette.
En meget gængs misforståelse blandt forældre er, at man skal være sine børns personlige trænere eller lærere, allerede fra når de er ganske små. Små børn skal have kærlighed og støtte, og de skal have lov til at lege. Den hardcore læring kan man med fordel lade deres skolelærere om.

Tænk legetøjet ind i læring

Det, man som forældre derimod bør gøre, er at tænke læring og udvikling ind i børnenes leg og ind i de aktiviteter, man som forælder laver med dem. På den måde bliver det ikke en sur pligt, men derimod noget hyggeligt og dejligt for både børn og voksne.
Der er mange måder at gøre dette på. For eksempel kan man sørge for at læse med sit barn hver aften. Man kan give dem legetøj, der aktiverer hjernen. Og så kan man snakke med dem og give sig tid til at svare på deres mange spørgsmål.

Motorikken er en vigtig del af barnets udvikling

Rigtig mange aktiviteter og rigtig meget legetøj kan stimulere hjernen. Og mens dette er enormt vigtigt, så må man bestemt ikke glemme motorikken. Motorikken er noget af det, som udvikler sig allermest i barnets første år. Og disse første år kan være afgørende for, hvor godt motorikken kommer til at fungere senere hen.
Så hvorfor ikke give barnet noget legetøj, som udfordrer det på netop motorikken? Ikke nok med, at det giver pote på udviklingsfronten, så vil barnet helt sikkert også synes, at det er sjovt at lege med. På den måde får man i både pose og sæk.

Giv dit barn en særlig hoppebold

Et rigtig godt eksempel på et stykke legetøj, som udfordrer motorikken samtidig med, at det er enormt sjovt at lege med, er en hoppebold. Hvilken som helst hoppebold kan gå, men når det gælder de små, kan det være en smart idé med en hoppebold med håndtag.
For barnet er det bare enormt underholdende at hoppe rundt i huset på bolden. Men samtidig med at de hygger sig, så træner de balance, styrke i benene og muskulaturen i ryggen. Derfor kan man som forælder føle, at man hjælper barnet i dets udvikling.

Find den rigtige hoppebold til det barn

Der findes rigtig mange forskellige typer af hoppebolde til børn på markedet. Som forælder er det især vigtigt, at man finder en hoppebold, som passer til ens barns alder og størrelse. En for stor eller for lille hoppebold vil nemlig ikke fungere efter hensigten.
Her er internettet et rigtig godt sted at starte det hele. For her kan man finde rigtig mange sider, der sælger godt kvalitetslegetøj til børn. Her vil man blandt andet kunne finde et stort udvalg af hoppebolde til børn i alle aldre.

Læs mere

Legetøj

Spil alle børn elsker

spil

Der er ingen tvivl om, at computerspillene er kommet for at blive – og det også i vores børns liv. De vil gerne være med, og rigtigt mange spil er blevet mindre krævende at spille, så selv nogle af de mest populære kan spilles på en telefon.

Men hvad er det lige nogle af de mest populære valg hos børnene er? Det kan være svært at navigere rundt i – heldigvis finder du fire bud nedenfor!

Sims 4 seasons – en klassiker i mange år

Få ting er så sjove som at bygge et helt menneskeliv op fra bunden. Netop det har Sims-spillene tilladt igennem mange år, og det tiltrækker børn.

I Sims er der nemlig rum til at være kreative. Børn tænker sjældent på, om deres karakter er succesfuld, men mere om de har det sjovt. At bygge et hus, finde et job og endda gøre livet surt for ens Sims-karakter er en del af charmen.

Og der er masser af udvidelser såsom Sims 4 Seasons til Sims 4. I Sims 4 Seasons kommer der fokus på årstiderne og højtiderne – fuldstændig som i den virkelige verden. Her er der altid nyt at prøve af.

Minecraft – til dem, der bygger

Minecraft er efterhånden gået hen og blevet et af de bedst sælgende spil – nogensinde. Og især hos børn kan dette ses.
For i Minecraft kan du bygge som du har lyst til. Store huse? Selvfølgelig. Enorme hulesystemer? Absolut. Hvad med en hel gård? Alt det, og meget mere kan du finde i det populære spil.

Og verdenen er forskellige hver gang. For børn betyder det, at der altid er nye oplevelser at finde i Minecraft.

Just Dance – når der skal bevægelse til

Vi forbinder ofte videospil med børn, der ikke bevæger sig særligt meget. Det behøver dog ikke være tilfældet.

Med konsoller som den klassiske Nintendo Wii blev bevægelighed en del af oplevelsen. Dette er enormt tydeligt i Just Dance-spillene. Her er målet simpelt – dans godt og få point.

For mange børn er dette en mission, som kan forstås. Samtidig bliver disse spil hele tiden opdateret med de nyeste og mest populære sange og dansetrin. Det gør, at man som barn ikke føler, at spillet er for gammelt, men tværtimod, at der hele tiden er nytænkning i!

Pokemon – dyr på dagsordenen

Pokemon er en af de mest populære spil-serier nogensinde. Lige siden 90’erne har denne serie utvivlsomt haft sit tag i både voksne såvel som børn.

Og det er da klart! For missionen er simpel og handler bare om at opdrætte stærke kæledyr, som kan hjælpe dig til at blive den bedste Pokemon-træner i hele landet.

I spillene er der kommet hundredvis af Pokemon. Der er derfor altid muligheden for at prøve et nyt hold af eller give dem nye angreb.
Derudover kan spillene være utroligt sociale. Man kan bytte Pokemon med vennerne, og man kan udfordre de andre til kamp. På denne måde er det altså ikke kun et spil, men en hel oplevelse i sig selv.

Ligegyldigt om du vælger Pokemon eller Sims 4 Seasons, skal det nok blive en succes hos dit barn.

Læs mere

Legetøj

Tidens mest populære legetøj

Leg i hjemmet

Er du på udkig efter nyt legetøj til den mindste i familien? Er du løbet tør for inspiration, og ønsker du blot at få serveret en masse gode forslag til legetøj, som uden tvivl vil gøre den mindste glad? Så er du havnet det rigtige sted. I dagens blogindlæg kigger vi nemlig nærmere på tidens mest populære legetøj, så du med god samvittighed kan anvende vores forslag og handle legetøj uden bekymringer for det ene eller andet.

Vi kan allerede nu afsløre, at størstedelen af det udvalgte legetøj kan købes på nettet, så du ikke skal til at bøvle med at skulle ud i en fysisk butik. For os er det vigtigt, at det hele er så nemt som overhovedet muligt for dig, og derfor har vi sørget for, at du nemt og hurtigt kan få fingrene i det nye legetøj.

Legetøj fra Siku er en sikker vinder

Hvis du ved, at barnet elsker alt der har med legetøjsbiler, legetøjslastbiler og legetøjstraktorer at gøre, så vil legetøj fra Siku være det helt rigtige valg. Hos Siku har man valgt at specialisere sig i førnævnte kategorier, hvilket tydeligt skinner igennem. Der er ikke en finger at sætte på deres produkter, hverken hvad angår kvalitet eller design.

Når der købes legetøj, er det vigtigt, at der er styr på alle de certifikater, som produkterne skal have, før de kan betegnes som børnevenlige. Det er du sikker på med legetøj fra Siku. Du kan opleve deres mange produkter på nettet, hvor der er rig mulighed for at shoppe legetøj til konkurrencedygtige priser.

En sød bamse går man ikke galt i byen med

Det afhænger naturligvis af, hvor gammelt barnet er, og om der er tale om en pige eller dreng. Helt generelt plejer bamser dog at være en fantastisk gave, når den lille skal overraskes og forkæles. Du kan finde bamser i langt de fleste legetøjsbutikker herhjemme. Det største udvalg findes dog på nettet, hvor du kan glæde dig over sikker bestilling og hurtig levering til døren eller postkassen.

Læs mere

Legetøj

Børn foretrækker fortsat hårde pakker under juletræet

Dreng med julegave

Bløde eller hårde pakker? Diskussionen lever i bedste velgående…

De fleste børn foretrækker fortsat hårde pakker bestående af legetøj, elektronik m.v. Derfor bør du tænke dig om en ekstra gang, inden du shopper nye uldsokker, strikbluser eller sutsko til din lille guldklump. Det er i hvert fald meget sandsynligt, at barnet vil blive gladere for nyt legetøj eller andre hårde pakker.

Julen nærmer sig som bekendt med hastige skridt, hvorfor julegaverne snart skal købes og pakkes ind. Du ved allerede, at hårde pakker hitter hos de fleste børn, men måske mangler du et indblik i, hvad børn rent faktisk ønsker sig i vores moderne tidsalder. Er det korrekt antaget? I så fald bør du fortsætte læsningen. Du får nemlig en håndfuld gode julegaveidéer i dette blogindlæg. Lad os hjælpe dig med at finde den perfekte julegave til familiens mindste.

El motorcykel

En el motorcykel er en alletiders gaveidé – især til den fartglade dreng.

De elektriske motorcykler til børn forhandles i mange forskellige størrelser og farver. I din søgen på den rette el motorcykel til dit barn bør du være særlig opmærksom på de vigtigste faktorer bestående af aldersgruppe, hastighed og batterilevetid. Især sidstnævnte faktor er meget vigtig. Der er jo ikke meget ved at købe en el motorcykel, som skal lades op konstant.

Lyder det som en god julegaveidé? Så find en el-motorcykel her. Forhandleren tilbyder i øvrigt gratis og hurtig levering.

Rulleskøjter

En anden fremragende gaveidé er de klassiske rulleskøjter. Denne gaveidé er særlig god, idet dit barn ikke blot går en masse sjove oplevelser i møde. Barnet vil også få en masse motion og frisk luft. Ergo er det en rigtig god investering.

Husk også at købe cykelhjelm og et komplet beskyttelsessæt, så du trygt kan sende dit barn ud på nye eventyr. Ejer dit barn allerede et par rulleskøjter, kan du i stedet overveje at købe et løbehjul eller et skateboard. Der findes mange alternativer produkter.

Bordtennisbord

Der er også rig mulighed for at kombinere underholdning og fysisk aktivitet med et bordtennisbord i hjemmet. Der findes efterhånden mange kompakte bordtennisborde, som uden problemer kan stå i stuen eller på hjemmekontoret. Det er endvidere ikke ualmindeligt, at bordene kan klappes sammen og køres væk på hjul ved behov. Du er takket være denne sammenklappelige funktion ikke nødsaget til at lade bordet stå synligt fremme hele tiden.

Foruden at sætte penge af til selve bordet bør du også overveje at købe et par ergonomiske bat og en masse bolde. Bordtennisbolde holder ikke evigt, hvorfor du med fordel kan købe rigeligt.

Læs mere

Legetøj

Dansk virksomhed går mod strømmen: Starter fysisk legetøjsforretning

Legetøj

Sejleg.dk – dansk webshop med base i 8670 Låsby – har siden d. 1. maj 2013 forkælet børn fra hele landet med kvalitetslegetøj til både indendørs og udendørs brug. Efter mere end fem år i branchen har jeg – Michael Grau Andersen / indehaver – taget en stor beslutning. Jeg har nemlig valgt at prøve lykken med en fysisk butik i Låsby.

Et sandt paradis for børn på vej til Låsby

Sejleg er torsdag d. 1. november 2018 klar til at slå dørene op for en stor og inspirerende butik spækket med legetøj fra ende til anden. Vi ønsker at slå os på et stort udvalg, som selv ikke de største kæder kan hamle op med. Vores udvalg består af alt fra bamser og legemad til løbehjul og cykler til både store og små. Foruden at tilbyde et stort udvalg gør vi en dyd ud af at opretholde et tårnhøjt serviceniveau. Det er vores store ønske at give hver eneste kunde en god oplevelse, når de besøger os.

I den nye butik kommer vi til at byde på kvalitetslegetøj fra kendte brands som Lego, Kiddy, Hello Kitty, Göki, Heros og mange flere. Alle mærker er nøje udvalgt med udgangspunkt i vores strenge kvalitetskrav. Vi ønsker nemlig kun at tilbyde vores kunder det bedste af det bedste – og selvfølgelig til overkommelige priser.

SejLeg_Logo

Vores butik åbner på Århusvej 10, 8670 Låsby, hvor vi ser frem til at byde forældre og børn fra nær og fjern velkomne. Vi håber på at se en masse glade børn, som vil have mulighed for at se, røre og prøve vores legetøj. Vi vil endvidere diske op med en lang række uimodståelige tilbud på legetøj til både piger og drenge. Med andre ord er der rig mulighed for at gøre en god handel – samtidig med at børnene kan få en skøn oplevelse.

Den omvendte strategi: Derfor prøver jeg lykken med en fysisk forretning

I en digital tidsalder hvor flere og flere butikker dropper den fysiske kontakt til fordel for en webshop, ønsker jeg at gå den anden vej. Jeg har drevet sejleg.dk i en lang årrække og er nu klar til at tage skridtet videre – med en fysisk butik. Det ønsker jeg at gøre, da jeg ved, hvor stor en oplevelse det er at træde ind i en legetøjsforretning for et barn. Den oplevelse får man ikke ved at handle på nettet, hvor man må vurdere varerne ud fra en produktbeskrivelse og en håndfuld billeder.

Med denne nye butik forsøger jeg at tilgodese alles behov – både dem som foretrækker at handle på nettet og dem som sætter pris på at besøge en fysisk forretning med eller uden deres børn. Jeg håber – med et stort udvalg og kompromisløs service – at gøre min butik til en succes.

Læs mere

Legetøj

3 must-haves til sommerhaven for børnefamilien

Badebassin

Sommerens kommen betyder havetid. Efter en lang periode med vinter og kulde kan danskerne ikke få nok at det gode vejr, og hvad sommeren ellers indebærer. Især børnefamilier har meget glæde af sommerhaven, hvor mange hyggelige dage og aftner tilbringes. Jo federe ens have er, jo mere tid har både børn og voksne lyst til at tilbringe i den.

Derfor er det også ideelt at have noget sommerlegetøj og -redskaber i haven, så børnene har noget at tage sig til.

Nedenunder gives en guide til 3 must-haves til sommerhaven, og ellers kan man få meget mere inspiration her.

Sandkasse til de mindste

For de mindste er en sandkasse altid et stort hit. Her kan de tilbringe mange timer med at bygge sandslotte og sandkager og generelt udfolde deres kreative evner. Man kan få sandkasser i mange forskellige størrelser og former. Nogle sandkasser er også indrettet således, at låget bliver til en bænk, hvilket kan være en god ting at have til forældrene, der ikke altid gider sidde i sandet, når de skal lege med deres børn.

Ellers handler det generelt bare om at finde ud af, hvilken sandkasse, der passer til ens have og yderligere behov.

Badebassin til de varme sommerdage

Når den danske sommer tager sig godt ud, kan temperaturerne godt snige sig op på en del varmegrader. Og når det er så varmt, er der behov for at blive kølet af. Derfor er det perfekt at investere i et badebassin, som man kan puste op til de varmere dage. Børnene vil elske at plaske rundt, og hvis bassinet er stort nok, kan forældrene jo også tage sig et tiltrængt dyp.

Igen kan badebassinerne fås i mange forskellige størrelser, hvor det her handler om at afgøre med sig selv, hvor meget plads i haven man har lyst til at afsætte til et bassin. Ligesom børnenes størrelse også har betydning for omfanget af bassinet.

Den evige klassiker – gyngestativet

Et gyngestativ vækker altid stor begejstring hos børn. Hvem kan ikke huske følelsen af at nå himlen, mens man gyngede så højt, man kunne? Eller følelsen af at hoppe flere meter ud i luften, når man satte af fra gyngen, mens man var i luften?

Disse gode stunder på gyngestativet vil de fleste forældre gerne viderebringe til deres børn. Derfor skal der da være et gyngestativ i en enhver børnefamilies have. Det kan med stor sikkerhed siges, at børnene i hvert fald vil tilbringe mange timer på stativet. Man kan se nogle af de bedste gyngestativer her.

Læs mere

Legetøj

Hvor skal jeg købe legetøj til mit barn?

legetøj

Alle børn elsker legetøj. Giv dem noget at lege med, og de kan forsvinde ind i en vidunderlig fantasiverden i mange timer.

Med legetøjet som allieret kan børnene både lege selv, med forældrene eller med jævnaldrende. Og som forælder vil man selvfølgelig gerne hjælpe sine børn til at opleve denne fantastiske form for frihed, som legen og fantasiens verden skaber. Men hvor skal man gå hen for at finde det gode legetøj?

I de klassiske legetøjsbutikker

Denne kategori udgør det mest oplagte og nok også det mest åbenlyse valg. De klassiske legetøjsbutikker har alt det nyeste inden for legetøj til børn. Her kan man både få helt simple ting og de mest komplicerede stykker legetøj, og kvaliteten er sikret.

Problemet ved disse butikker kan være, at tingene kan være dyre. Har man ikke et stort rådighedsbeløb kan man kun få råd til de mest spegede af tingene. Samtidig er noget af legetøjet også så avanceret, at det fratager børnene muligheden for at finde på og lege selv. Som forælder er det op til en selv at vurdere, hvad man synes om det konventionelle legetøj.

I genbrugsbutikkerne

Dette er en noget alternativ, men ofte langt billigere, tilgang til det at købe legetøj til sine børn. Rigtig mange genbrugsbutikker har et stort udvalg af brugt legetøj, og de sælger det til næsten ingen penge. På den måde kan man købe ret meget legetøj for samme beløb, som ét stykke måske havde kostet i de rigtige butikker.

Ulempen er, at udvalget er mindre her, og legetøjet kan være slidt. Man oplever derfor ikke helt samme kvalitet, som man gør, når man køber legetøjet fra nyt, og det holder måske heller ikke så længe.

Legetøj på afbetaling

Dette kan betragtes som den gyldne middelvej for de økonomisk klemte forældre, der stadig gerne vil give deres børn det bedste af det bedste. Rigtig mange butikker, særligt online, tilbyder nemlig muligheden for at købe legetøj på afbetaling. Gør man dette, så får man et nyt stykke legetøj, som man betaler af hen over tid. Du kan købe legetøj på afbetaling her.

Fordelen ved denne løsning er, at man får noget, som er nyt og godt. Og samtidig behøver man ikke at lægge en masse penge på én gang, men kan betale mindre beløb over tiden. Ulempen ved dette er selvfølgelig, at man skal regne med en længerevarende økonomisk belastning.

Slå ikke dig selv i hovedet over legetøj

Lige meget hvilken løsning du ender med at ty til, så husk, at dit forældreskab ikke er defineret af det legetøj, som du giver dit barn. Det vigtigste er kærlighed og omsorg, og legetøjet skal altid ses som et dejligt supplement til dette.

Læs mere

Populære indlæg