Følg os

Graviditet

Ufrivillig barnløshed kan lede til ringe livskvalitet

Trist par

Du ved måske, hvordan det føles at blive ved med at prøve uden et positivt resultat. Børn beriger vores liv, og for rigtig mange er det en selvfølgelighed, at man en dag skal være forælder. Men hvad hvis det ikke går helt så let, som man havde håbet?

Det kan der være mange grunde til, men desværre kan en del kvinde have tendens til at kigge indad og rette skylden samme vej. Dette kan gøre hverdagen hård og svær at komme igennem.

Du er ikke alene

Det er vigtigt at huske, at rigtig mange går med de samme problemer. Folk prøver at blive gravide i flere år uden held, og desværre bliver det et mere og mere udbredt fænomen. Forskningen har svært ved at afgøre præcis hvorfor, men én ting er i hvert fald sikker: du er ikke alene. Og det er ikke din skyld!

Det kan komme til at fylde rigtig meget, når graviditetsdrømmene ikke bliver opfyldte. Måske går du hver eneste dag og tænker på, hvad der er galt, og om der ikke snart sker noget. Det er selvfølgelig let at sige, men det er vigtigt at bevare en positiv tilgang. Uanset hvad er der altid en løsning. Du har masser af kærlighed at give til dit kommende barn, og du skal nok få lov at øse ud af den, når det rigtige tidspunkt viser sig.

Fertilitetsbehandling kan hjælpe

Der er flere forskellige løsninger på ufrivillig barnløshed. En af de første, du kan overveje, er fertilitetsbehandling. Der er ingen garanti for, at det virker, men mange har rigtig gode erfaringer med det. Herudover er det ufarligt, så du risikerer ikke at blive syg af at prøve.

En del oplever succes allerede efter den første behandling, men nogle gange kan det også være, at der skal flere til. Uanset hvad er det en rigtig god følelse at mærke, at man gør noget for at løse problemet. Derfor er det meget anbefalelsesværdigt at kaste sig ud i denne behandlingstype – så kommer du lidt, og potentielt meget, tættere på drømmen om familieforøgelse.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyudstyr

Lær at sortere i de gode råd som gravid

gode-raad-til-gravide

Det vrimler med gode råd fra højre og venstre, når man venter barn – og mange af dem er direkte modstridende.

Én veninde har måske slet ikke kunnet leve uden sin babyalarm, mens den anden aldrig har ejet en og heller ikke kan se fidusen i den.

Din egen mor råder i øvrigt til, at du klæder den lille i uld, mens din svigermor opfordrer til bomuld, fordi uld kradser.

Der er med andre ord ikke noget at sige til, at du bliver forvirret.

Når du skal igennem junglen af do’s and don’ts i forhold til indkøb af babyudstyr og børnetøj, er det derfor med at holde tungen lige i munden.

Lyt til andre – men ikke alt for meget

Alle mødre før dig har hentet inspiration fra andre. Tidligere skete det primært i det nære netværk, men i dag søger de fleste råd og vejledning online.

Der findes flere forskellige graviditetsfora online og på Facebook er der oprettet masser af lukkede terminsgrupper for årets forskellige måneder, du kan melde dig ind i. Det er blot at indtaste ordet ”terminsgruppe” i kombination med din forventede fødselsmåned i Facebooks søgefelt.

Du kan også følge forskellige bloggere, som du har tillid til. Ved at læse med i en kortere eller længere periode, finder du hurtigt ud af, om vedkommendes personlighed og umiddelbare syn på forældreskabet matcher dit eget.

Der findes også blogs som primært laver produktomtaler og tests af babyudstyr – f.eks. 100hjerter.dk. Sider af denne type kan ofte give en personlig og neutral vurdering af f.eks. anvendeligheden af en babynest eller en puslepude. I modsætning til forhandleren i babyudstyrsbutikken, som lever af at sælge dig en vare.

Uanset hvor du søger tips og tricks, er det dog vigtigt kun at lytte med et halvt øre. Du bør altid forholde dig kritisk til andres råd – det er jo ikke sikkert, dit barn bliver som din yndlingsbloggers barn.

Tag derfor de gode råd som en slags inspiration fremfor en endegyldig konklusion.

Lyt til dig selv

De bedste mødre er dem, der har overskud til at mærke efter i maven, når de skal tage en beslutning – og herefter selvtillid nok til at følge deres egen intuition.

I forhold til babyudstyr er der i dag en masse produkter på markedet, som har det primære formål, at aflaste forældrene. F.eks. vugger der kan bevæge sig automatisk eller legetæpper, der kan underholde dit barn, mens du laver noget andet.

Midt i denne jungle af produkter der forsøger at minimere kontakten mellem baby og dens forældre, er det vigtigt, at du husker dig selv på, at din lille guldklump faktisk helst nyder at være i dine arme, på dit bryst eller i nærheden af dig.

Selvfølgelig skal du af og til have dit barn af armene. Det vil være decideret nødvendigt og så skal du naturligvis kunne lægge dit barn fra dig på en sikker måde, uden det bliver alt for ked af det. Men kan du mærke i dit hjerte, at du har det mærkeligt med at investere i en separat vugge til din baby, fordi du hellere vil sove i samme seng som den lille – så skal du lukke ørerne for, hvad andre siger. I stedet skal du følge din mavefornemmelse. Det giver en roligere mor og dermed også en roligere baby.

Lyt til dit barn

Det er dejligt at bygge rede og shoppe til den lille i graviditeten. Der findes så meget fint babyudstyr og for mange har drømmen om baby varet længe. Endelig at kunne indrette et babyværelse, kan derfor næsten føles helt forløsende.

Mange mødre kan dog skrive under på, at de har brugt masser af penge på babytøj og udstyr, som de aldrig har fået brugt alligevel.

Det vidner mængderne af ubrugt børneudstyr på f.eks. Trendsales og Reshopper også om.

Det sker, fordi man bliver lokket i butikkerne af et flot design eller gode råd fra veninderne, kombineret med at man som kommende mor gerne vil give sit barn det allerbedste i verden.

I virkeligheden er det derfor en god idé at vente med at shoppe alt for meget, indtil baby er kommet til verden. Fra dag 1 behøver den lille nemlig i princippet ikke andet end lidt tøj, en dyne og et sted at sove.

Legetøj, smarte tremmesenge og et stort udvalg af tøj, sengesæt og en kravlegård kan I altid købe hjem, når I er kommet hjem med jeres dejlige baby og finder ud af, hvad jeres behov helt konkret er.

Læs mere

Populære indlæg