Følg os

Babyudstyr

Barn på vej: Dette udstyr skal du investere i

Glad gravid kvinde

Uanset om man er på vej til at blive forælder for første gang, eller om man efterhånden er ekspert i at forberede sig til, at en lille ny melder sin ankomst, så er der mange ting, man bør tage stilling til. Det er de færreste nybagte forældre, der har alt udstyret i orden, inden deres baby melder sin ankomst. Det er da også de færreste, der har 100 % styr på, hvilket udstyr de skal investere i. Dette problem kan vi dog hjælpe med at løse.

Tag dit barn med overalt med en babynest

Måske har du allerede hørt om den såkaldte babynest? Hvis ikke, så kan vi kort forklare idéen bag dette geniale produkt. Navnet stammer fra engelsk og kan direkte oversættes til babyrede. En babynest er derfor en behagelig pude, hvor der omkring puden er skærme, således at barnet ikke kan trille ud til siderne, men i stedet bliver inden for redens trygge rammer. En babynest sikrer dermed, at barnet til enhver tid er omsluttet af en behagelig pude. Dette er naturligvis med til at sikre dit barns tryghed , idet en babynest simulerer den omfavnende varme, som kun forældrene kan give deres barn. Reden kan I tage med jer, uanset hvor I skal hen, idet puden altid vil være med til at opretholde jeres barns tryghed.

Hvis du er interesseret i at investere i en fantastisk babynest, så finder du de bedste babynest tilbud ved at følge linket.

Lad dit barn falde til ro med en ammepude

En anden form for udstyr, som I bør investere i, er en ammepude. Når babyer græder og er ulykkelige, så skyldes det som regel, at de er sultne. Når barnet derfor skal falde til ro igen og få stillet sin sult, så kan det nogle gange være hårdt at holde barnet i sine arme i længere tid ad gangen. Derfor er det i dag muligt at investere i en såkaldt ammepude. Denne pude er særligt beregnet til at holde barnets krop oppe, uden at moderen bliver træt i armene med tiden. Puden omslutter dermed moderens mave, således at barnet kan ligge oven på puden og få stillet sin sult. Denne pude vil også bidrage til, at barnet hurtigt falder til ro i trygge og behagelige omgivelser. Vi er sikre på, at en sådan pude med garanti vil gøre underværker, når jeres barn bliver sultent.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyudstyr

4 gadgets du skal have til dit nyfødte barn

Nyfødt baby

Når man får et barn, er der en masse ting, man skal have styr på. Heldigvis findes der også gadgets, som kan hjælpe forældrene lidt på vej. I denne artikel vil vi komme ind på 4 af de gadgets, vi synes, er helt essentielle for nybagte forældre.

Vuggemotor

En vuggemotor er et must for ethvert nyfødt barn. Mange børn har svært ved at falde i søvn, og en vuggemotor kan hjælpe dem med at finde roen. En vuggemotor virker ved at stimulere barnets sanser og berolige dem. På langt de fleste vuggemotorer er der både timer og hastighedsindstillinger, så man kan tilpasse vuggen lige efter barnets behov.

Bamse med lyd

En bamse med lyd er også en god idé til et nyfødt barn. Bamsen kan trøste barnet, når det græder, og bamsens lyd kan hjælpe barnet med at falde i søvn. Bamsen kan også have en beroligende effekt på barnet, når det er ved at blive puttet. Nogle bamser med lyd har en speciel lyd der har til formål at stimulere lydene inde i livmoderen, og dermed kan barnet føle sig tryggere.

Blespand

En blespand er et must, når man har et lille barn. De fleste blespande er udstyret så der ikke kan trænge lugtgener ud af blespanden, og du slipper dermed for den ulækre lugt af gamle bleer, som hurtigt kan komme, hvis du bare bruger en almindelig skraldespand til dine bleskift.

Foldbart badekar

Et foldbart badekar er også en rigtig god idé for nybagte forældre. Med et foldbart badekar slipper man for at badekaret tager en stor del af pladsen ude på badeværelset.  Det er også nemmere at tømme et foldbart badekar, end det er at tømme et almindeligt badekar. Badekaret kan også være med til at gøre den første badning af barnet lidt mindre skræmmende, da det er mindre intimt end at skulle bade barnet i en almindelig badekar.

Babyalarm

En babyalarm er også en rigtig god idé for nybagte forældre. Med en babyalarm kan man høre, hvis barnet græder, selvom man befinder sig et andet sted i huset. Babyalarmer er ofte udstyret med et videokamera, så man også kan se, hvad barnet laver. Babyalarmer er også ofte udstyret med en mikrofon, så man kan tale til barnet, selvom man ikke befinder sig i samme rum.

Hvilke gadgets kan I ikke undvære, når I har et lille barn? Del gerne jeres erfaringer i kommentarerne.

Læs mere

Babyudstyr

Sådan finder du den rigtige babyalarm

Babyudstyr

Når man bliver forældre så findes der en masse udstyr, som kan være med til at gøre det hele lettere og mere overskueligt. En af de ting er en babyalarm der giver mulighed for at have et ekstra øre på sit barn, så man ikke konstant skal tjekke til det når det sover.

Men som med alt andet udstyr, især når det kommer til babyudstyr, så kan det være svært at finde rundt i. Der er så mange om budet og konkurrencen er så skarp at det som forældre kan være svært at finde rundt i. Derfor vil vi komme med nogle gode råd, som du kan bruge når du skal vælge en babyalarm.  

Lav et budget

Til at starte med så anbefales det at du laver et budget for, hvor mange penge du vil bruge på en babyalarm. Vi anbefaler at bruge omkring 1000 kroner, da det er der man får mest for pengene når man kigger på kvalitet kontra pris.  

Man kan sagtens få en babyalarm for et par hundrede kroner, men den er sjældent lige så stabil og er bygget af dårligere materialer.

Fordelen ved at give lidt ekstra for en babyalarm er også, at man kan pakke den sammen og bruge den igen hvis man får flere børn. Kvaliteten er udentvivl bedre ved at give det ekstra, så uanset om man vælger at beholde babyalarmen, hvis man skal have flere børn eller sælge den. Så får man meget mere ud af en babyalarm der koster lidt ekstra.

Stråling

Billige og ældre modeller af babyalarmer er kendt for at udsende en stor mængde stråling, hvilket kan være en god ide at minimere for dig barn. Barnet har babyalarmen liggende lige ved siden af sig og er derfor ret hårdt udsat for direkte stråling. Vælger man nogle af de nyere babyalarmer f.eks. en Neonate babyalarm, så vil man kunne finde en model med minimal stråling.

Funktioner – Nice eller need to have?

Der er en masse babyalarmer på markedet, som har en række fede funktioner. Det er dog ikke altid, at man finder alle lige brugbare. Folk har selvfølgelig forskellige referencer, derfor vil vi ikke diktere hvad du burde vælge til eller fra – vi vil blot informere dig om, at du burde undersøge om funktionerne på babyalarmen er nogle du vil få brugt eller om du lige så godt kunne vælge en anden model med færre funktioner til en lavere pris.

Læs mere

Babyudstyr

Skab tryghed med en babynest

babynest

Har du eller venter du en lille ny baby, så er det altafgørende at skabe tryghed omkring det lille bitte menneske. Aller helst vil babyen gerne være i moderen eller faderens favn, men det kan være nødvendigt at ligge babyen fra sig en gang i mellem, når den er faldet i søvn.

Man har som forælder måske brug for at ordne vasketøj, gå på toilettet, tage et bad eller andet, hvor det er nemmest at gøre det uden en baby på armen. Mange oplever at babyen bliver utryg og vågner, når man lægger den fra sig, hvilket gør, at man ikke får nået det man ellers skal. Derfor er det vigtigt at kunne skabe tryghed for babyen, også når det ikke er i favnen.

Hvad er en babynest?

En babynest er en form for flytbar seng. Den putter omkring babyen, som en form for slange, der desuden også griber barnet, hvis det pludseligt skulle lære at trille fra ryg til mave. Så kan man nå at reagere, hvis man nu for eksempel har lagt den på sofaen. Den er nem at have med rundt, så baby også kan føle sig tryg hjemme hos andre, når I er ude. Dermed behøver I heller ikke at bekymre jer om, hvor I mon kan putte baby, når I er ude. I slipper tilmed for at skulle have en barnevogn med, medmindre I selvfølgelig transporterer babyen dertil i vognen. Den kan desuden også anvendes i barnevognen, hvor den svøber sig om barnet, og skaber tryghed på farten.

En babynest kan bruges, indtil babyen vokser sig for lang til at kunne være i den.

Find den bedste på babyuniverset.dk

Babynest til samsovning

Det tryggeste for en baby er at sove sammen med sine forældre og helst i sammen seng. Nogle forældre føler dog ubehag derved, da de kan være nervøse for at lægge sig oven på baby i søvne i løbet af natten. Hertil er en babynest meget praktisk, da den ud over at beskytte barnet mod trillefald, kan kanten rundt om babynesten også bremse en rullende forælder. Man bliver altså stoppet af kanten, og undgår dermed at lægge sig på babyen. Herved kan I alle putte jer sammen i sengen, og nyde den tryghed som nærværet giver jer alle.

Vælg den rette babynest

En babynest kan fås i mange farver og mønstre. Det er blot at vælge en, som falder i din smag. Det er dog en fordel, at den kan vaskes, da behovet for vask, er tæt på uundgåeligt. Det er også smart, hvis modellen kan justeres i størrelsen, således at den kan vokse med babyen, og dermed bruges over en længere periode.

Priserne er meget varierende. Du kan både finde nogle helt billige samt nogle i den modsatte ende af prisskalaen. Hvis du kan sy, er det også ganske enkelt at sy en selv. Der findes mange syvejledninger på nettet, som er gratis. Så er det bare at finde noget fint stof til formålet, og sætte sig ved arbejdsbordet.

Læs mere

Babyudstyr

Hvad kendetegner en god barnevogn?

Barnevogn

Der er meget at tage stilling til, når man køber barnevogn. Det vigtigste er dog at fastslå, hvilke behov man har. Komfort og køregenskaber er nogle af de vigtigste faktorer ved køb af barnevogn.

En god model er derfor kendetegnet ved en høj komfort og gode køreegenskaber – og ikke mindst sikkerhed.

Tænk på barnets komfort

Den lille skal kunne ligge behageligt og falde i søvn i barnevognen. Derfor er det essentielt, at komforten er i højsædet. Det sikres blandt andet ved en god størrelse, behagelig madras og god isolering til kolde tider.

Køreegenskaber sikres ved god affjedring og store, brede gummihjul med luft i. Dette medfører, at komforten er på sit højeste, hvad end gåturen foregår på bumlede veje i naturen eller jævn asfalt i storbyen.

Sikkerheden er altafgørende

Endnu vigtigere end køreegenskaber og komfort er dog barnets sikkerhed. Barnet skal ikke blot ligge behageligt, men også sikkert. Som almen forbruger kan det dog være vanskeligt at afgøre, om en barnevogn er sikker eller ej.

Derfor skal du lede efter en barnevogn, der er mærket med Varefakta. Det er en dansk mærkningsordning, der tester og godkender børneprodukter på et uvildigt godkendt laboratorium. Derfor giver det garanti for høj sikkerhed.

Hos Varefakta stilles der skrappere sikkerhedskrav, end det gør sig gældende i diverse europæiske standarder. Ønsker du at garantere kvaliteten af din kommende barnevogn, så find barnevogne her.

Overvej også størrelsen

Barnevogne fås i mange størrelser. Det anbefales at vælge en model med en god størrelse. Den bør måle min. 90 – 95 cm. i længden, da I med denne størrelse kan bruge vognen til barnet er mellem 2 og 3 år.

Samtidig bør I også overveje, om barnevognen skal bruges til flere. Økonomisk set kan det bedre svare sig at betale for højere kvalitet, så barnevognen kan bruges i flere år. Se dit kommende køb af barnevogn som en investering.

Læs mere

Babyudstyr

Valg af babyalarm – 5 gode tips og råd

Valg af babyalarm

Alle nybagte forældre skal før eller siden ud at købe deres første babyalarm. Nogle modeller indeholder mange funktioner, der for nogle kan være super brugbare, mens det for andre kan virke helt overflødigt.

Det er vigtigt, at finde ud hvilke funktioner I skal bruge, før I anskaffer jer jeres første babyalarm.

En god babyalarm med de basale funktioner kan cirka købes for 500 kroner. Det er muligt at finde de meget attraktive babyalarmer med besparelse på 30-40% i udsalgsperioder, og det gælder om at være hurtig.

Tip 1 – Gå efter anbefalede mærker

De bedste babyalarmer har oftest været på markedet over en længere periode, og det er som regel dem du bedst kan stole på. Vi taler naturligvis om producenter som Neonate, PADWICO, Philips og CAPiDi. Det er de mest populære babyalarmer i Danmark, der både bruges indendørs og udendørs. Det er kort fortalt også de mest holdbare, hvor de sidste kroner er givet rigtig godt ud.

Tip 2 – Se efter anmeldelser og babyalarm test

Efterhånden findes der både danske og udenlandske forbrugs test resultater af udvalgte babyalarmer. Det gode er, at de fleste test artikler forefindes gratis på nettet, som du kan benytte dig af. Et godt eksempel (kræver medlemskab) er denne babyalarm test fra tænk. Vil du læse mere dybdegående test resultater kan du også se den engelske udgave af best baby monitor test.

Tip 3 – Se efter vigtige funktioner

Gør op hvilke krav du og familien har til en babyalarm. Sover barnet udenfor i en barnevogn, så kan det være en rigtig god idé, at gå efter en babyalarm med så lang rækkevidde som muligt, og evt et lithium batteri med en lang batteritid.

Sover barnet kun på børneværelset, kan natlys, lav stråling og evt et kamera være guld værd. En god indendørs babyalarm med de vigtigste egenskaber kan være en CAPidi eller Philips Avent SCD506/01, der både indeholder en vuggeviser funktion og natlys.

Tip 4 – Undervurdér ikke strømforbruget

En del småbørnsfamilier har i forvejen en meget travl hverdag, med diverse gøremål og pligter.

Derfor er en babyalarm med et stærkt batteri helt klart det foretrukne valg, fordi I netop slipper for hele tiden at skulle oplade batteriet, og der vil med garanti være perioder, hvor man glemmer helt af oplade babyalarm, fordi der er andre vigtigere ting at tage sig til.

Vælg derfor altid et lithium batteri, der som minimum kan holde strøm i 50 timer og som også sender en advarsel ved lavt strømniveau.

Tip 5 – Babyalarm med app funktion

Vi lever i en smart tid, hvor vi efterhånden kan styre mange elektroniske enheder via vores smartphone.

Hvis kaffemaskinen, vaskemaskinen, Tv’et og lyset i huset kan styres via en mobil app, hvorfor så ikke anskaffe sig en babyalarm med app funktion?

Med denne funktion har du pludselig mange flere indstillings muligheder, som du og din familie kan gøre brug af. Det er meget praktisk, at kunne styre babyalarmen direkte fra din smartphone, når du alligevel har den ved hånden.

Blandt andet kan du styre lyd, lys, batteri, føre statistik over dit barns søvn og mange andre ting. En meget populær model som Parvel er et rigtig godt valg, den dækker over mange nødvendige funktioner.

Parvel er nok lige nu den mest populære alarm til en fordelagtig pris, som du kan købe i flere danske anerkendte børn og baby webshops.

Læs mere

Babyudstyr

Sådan stimulerer du bedst dit barn i dets første år

Sådan stimulerer du bedst dit barn i dets første år

Som forælder til et nyt barn vil I selvfølgelig gerne gøre det så godt som overhovedet muligt. I elsker jeres barn, og I ønsker, at det skal få det bedst mulige liv overhovedet. Og med denne gode indstilling til forældreskabet er I allerede rigtig godt på vej.

Kærlighed, omsorg og opmærksomhed er nemlig det allervigtigste, både med yngre og ældre børn. De skal kunne mærke forældrenes nærvær og deres kærlighed, og så er det begrænset, hvor meget der egentlig kan gå galt. Når det så er sagt, så er der masser man som forældre kan gøre for at ruste barnet endnu bedre til livet.

Vælg stimulerende legetøj fra Lamaze

Mange forældre har en tendens til at underkende børnenes opfattelsesevne, intelligens og behov i de første leveår. De tænker for eksempel, at de nemt kan proppe hvilket som helst stykke legetøj i barnets hånd, og at effekten vil være den samme.

Men sådan er det bare ikke, for der er former for legetøj, som kan stimulere, og dermed udvikle, barnet langt mere end andre. Det kan skyldes former, farver, teksturer og anvendelsesmulighederne. En af pionererne inden for dette felt er Lamaze.

Kort om legetøj fra Lamaze

Lamaze er et dansk firma, som har særlig fokus på at fremstille legetøj af høj kvalitet til de helt små børn. De anerkender nemlig, at der er et stort marked for netop dette, som mange danskere dog endnu ikke har opdaget.

Det fantastiske ved legetøj fra Lamaze er, at de appellerer til alle sanserne. Det vil sige at ens barn bliver enormt interesseret, kan lege med det længe og samtidig udvikler evnen til at bevæge sig, iagttage og forestille sig. Alt sammen uden at det på noget tidspunkt bliver kedeligt.

Sørg for masser af øjenkontakt og snak

De første år af et barns liv er fuldstændig essentielle med hensyn til sociale bindinger og dannelsen af en social forståelse og sociale evner. Selvom barnet ikke kan snakke og udtrykke sine behov, så har det enormt meget brug for selskab og nærvær.

Som forælder er det vigtigt, at man bruger meget tid på at snakke med sit barn, holde øjenkontakt, øve barnets motorik og generelt hjælpe det til at indgå i sociale interaktioner på sit eget niveau. Især øjenkontakt er vigtigt at lære barnet, idet det senere får nemmere ved at knytte sig til folk, hvis man gør dette.

Sæt rammer for hverdagen

Stimulans er helt essentielt, men det trætter. Når det helt unge barn bliver stimuleret, så udvikler dets hjerne og dets krop sig nemlig utrolig meget. Og det kan gøre barnet træt, sultent og måske en smule pjevset.

Derfor er det vigtigt som forælder at etablere nogle faste rutiner, hvor mad, søvn og hvile optræder lige så regelmæssigt som leg, interaktion og overraskelser. Rammerne vil få barnet til at føle sig trygt, lære det om regler og give det mere overskud til at vokse, lære og være glad.

Læs mere

Babyudstyr

Hold børnene varme hele året rundt med en kapok dyne

kapok dyne

Alle ved, hvor vigtigt det er, at både børn og voksne får en god nattesøvn. Dette er især vigtigt, når man har små børn, da deres søvn kommer til at påvirke deres hverdag i meget høj grad. For at give barnet den bedste chance for at sove trygt, varmt og godt om natten bør man altid sørge for at madrassen, dynen, puden og sengetøjet er komfortabelt.
Denne artikel vil tage udgangspunkt i dynen og give dig en masse information om, hvordan en kapok dyne kan give dit barn den bedste nattesøvn.

Her er fordelene ved kapok dyner

Der findes mange forskellige dyner, som alle tjener det samme formål rigtig godt, men her får du et par fordele, som især gælder for kapok dyner:

 • Allergivenlig dyne
  – Med en sådan dyne kan du beskytte dit barn imod allergier, da den sikrer, at husstøvmider og lignende ikke kan leve i børnesengen.
 • Økologisk dyne
  – Der bliver ikke anvendt tilsætningsstoffer ved fremstilling af produktet.
 • Nem at vaske
  – De er ikke blot økologiske og allergivenlige, de er også praktiske. Kapok dyner kan tåle både vaskemaskine og tørretumbler.

Herudover er det værd at nævne, at dynen er vandafvisende og åndbar, hvilket sikrer at barnet ligger tørt og rart hele natten. Denne type kan også anvendes både sommer og vinter samt ude og inde, da den er temperaturregulerende, hvilket resulterer i, at barnet hverken vil fryse eller svede i løbet af natten.

Hvad koster en god kapok dyne?

Kapok dynen kan findes til en del forskellige priser. Generelt skal du regne med at betale et sted imellem 350 og 750 kroner for en god dyne til junior.
Det er dog muligt at finde gode tilbud, hvor du også kan få en hovedpude med i købet. Dette tilbud og mange andre, hvor du kan spare penge, finder du især online på liams.dk. Så hvis du er på udkig efter allergivenlige og kvalitetsfyldte dyner og puder til baby, så bør du uden tvivl tjekke det store udvalg, som du finder online, før du går ned i den fysiske butik.

Hvor stor skal dynen være?

Dynens størrelse afhænger i høj grad af, hvem der skal bruge den. Det er nemlig ikke kun børn, der kan være heldige at tilbringe natten med en lækker kapok dyne – de bliver også fremstillet til voksne.

Her ser du en størrelsesguide, som kan hjælpe dig til at vælge den rigtige størrelse til hele familien:

70 x 100 centimer: Denne størrelse egner sig godt til babyer.

100 x 140 centimeter: Denne størrelse bør anvendes til børn.

140×200 centimeter: En perfekt størrelse til voksendynen.

Hvis du og din partner foretrækker dobbeltdyner, så er dette naturligvis også muligt. I kan for eksempel finde en rigtig god størrelse til en dobbeltdyne på 200×200 centimeter.

Med en dyne som denne kan hele familien altså sove trygt om natten og undgå de mest gængse allergier på grund af de glatte fibre i produktet, der beskytter jer i nattens løb.

Læs mere

Babyudstyr

Sådan finder du det rette puslesæt på nettet

Børn

Som nybagt mor eller far er det næppe gået din næse forbi, at der er rigtig meget babyudstyr, man ikke kan undvære i hverdagen. Et puslesæt er et glimrende eksempel på uundværligt babyudstyr. Det typiske sæt består af en lille, mellem og stor pose, således at man er dækket ind på alle fronter.

I guiden vil vi hjælpe dig med at finde det perfekte puslesæt. Allerede nu kan vi afsløre, at vi kommer til at præsentere dig for en dansk forhandler af babyudstyr.

Puslesæt

Dreng eller pige

For at finde det rette sæt vil det først og fremmest være en god idé at specificere, om sættet er tiltænkt en dreng eller pige. Der er nemlig nogle sæt, som er mere egnet til piger end drenge, og omvendt. Hos loukrudt.dk har de netop valgt at opdele deres puslesæt efter køn. Dét gør det hele lidt lettere for dig.

Selvom der ikke findes deciderede pigefarver og drengefarver, så er det en kendsgerning, at farver som rød, lilla og lyserød er mere populære blandt piger end drenge. Dette skal du selvfølgelig tage højde for, når du skal købe puslesæt og andet babyudstyr.

Design dit eget puslesæt

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan designe sit eget puslesæt, men det kan faktisk lade sig gøre. Loukrudt.dk har nemlig udviklet et smart værktøj, som gør det muligt at designe et personligt puslesæt. Du skal blot angive dine krav og ønsker til følgende:

 • Yderstof
 • Inderstof

Den eneste reelle ulempe ved disse personlige puslesæt er, at der kan forekomme lidt længere leveringstid end normalt. Det skyldes selvfølgelig, at produkterne først lige skal fremstilles. Dette vil dog kun være en større ulempe, hvis man skal bruge sættet nu og her.

Du kan i øvrigt også gøre klogt i at udforske forhandlerens udvalg af neutrale puslesæt. Disse er også yderst stilfulde og ikke mindst praktiske.

Læs mere

Populære indlæg