Følg os

Indretning

Sådan giver du børneværelset en makeover

Børneværelse i hjemmet

Mener dit barn, at der er brug for forandring på værelset, eller mener du at kunne se, at børneværelset simpelthen ikke er spændende nok for dit barn? Måske er dit barn vokset fra de gamle motiver, møbler og farver på værelset og ønsker derfor at få skiftet lidt ud? Vi kender det og har derfor skrevet denne lille guide til, hvordan du giver børneværelset den absolut bedste makeover.

Undervurder ikke væggenes evner i et børneværelse

Mange danske forældre undervurderer desværre, hvor meget væggene i børneværelser kan gøre for helhedsoplevelsen. Ofte er væggene blot hvide og uden motiver, hvilket i vores øjne er spild af potentiale.

Ofte lyder undskyldningerne for ikke at male et værelse om, at der ikke er tid, og at evnerne ikke rækker så langt. En professionel maler kan være en yderst god investering, da maleren dels er dygtig med en malerpensel, men også kan se potentialet for forskellige farver i det givne rum. En billig maler i København kan hurtigt være tjent ind igen i form af lykke og glæde strålende ud af dit barns øjne, når projektet er færdigt.

Mangler du en maler i København, har vi her det perfekte valg: https://www.malerfirmaetflemmingc.dk/.

Èn søgning efter billig maler København er alt, hvad der skal til for at finde en billig maler i vores kære hovedstad.

Forny glæden ved børneværelset med nyt udstyr

I barnets fantasifulde verden er der intet, der slår nyt legetøj og udstyr. Derfor kan du med rette kigge efter nyt spændende legetøj, hvis der skal forandringer til i hjemmet. Du kan blandt andet finde inspiration i nedenstående:

  • Tipitelt til børn – Et tipitelt (og telte generelt) har en fantastisk evne til at skabe en base og et frirum for børn. Derudover er der med et tipitelt gode muligheder for spændende børnelege.
  • Legekøkken – Børn elsker at efterligne sine forældre. Det er blandt andet derfor, at legekøkkener er så populære blandt den yngste generation. Derudover giver et legekøkken værdifuld læring, hvilket ej heller må undervurderes.
  • Togbaner – Dette legetøj egner sig måske bedst til det maskuline køn. Det er dog en absolut klassiker, og de fleste børn i Danmark kan med tydelighed huske tilbage på de mange timer, der blev brugt på at bygge den perfekte togbane.

Selvom det kan være en fremragende idé at male værelset om, så behøver det ikke være helt så omfattende, hvis der blot skal ske lidt forandring på børneværelset. Tag udgangspunkt i ovenstående inspirationsliste og lad kreativiteten få frit løb.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Indretning

Hund i børnefamilien – få plads til det hele

Hund og barn

For mange familier er en hund det, som ligesom slutter cirklen på den bedst mulige måde. Børnene plager helt sikkert om en hund, fordi de synes det er det bedste i verden. Og som forældre har I sikkert også en drøm om en pelset tilføjelse til familien.

Men så er der alle de praktiske ting, som får jer til at overveje, om det kan lade sig gøre og giver mening. For en hund fylder jo meget, og den kræver også en del – særligt hvis der er tale om en stor hund. Og hvordan får I det til at passe sammen med et hjem, der allerede er fyldt med børn?

Hunden skal være sammen med jer

Det er faktisk slet ikke så svært, som man kan komme til at gøre det til oppe i sit eget hoved. For selvom en hund selvfølgelig kræver både plads og tid, så er idéen, at den skal blive en naturlig del af jeres familie.

Derfor skal I ikke lave hele jeres boligindretning om eller rykke rundt på alting for hundens skyld. Med nogle få, enkelte hjælpemidler kan både I og hunden nemlig få det godt under samme tag.

Køb en hundeseng til en stor hund

En ting, som er rigtig vigtig, er at investere i en god kurv. Her skal det ikke være en behagelig kurv af plastik, men derimod en komfortabel og behagelig hundeseng. En hundeseng til stor hund vil betyde, at hunden har lyst til at ligge i den.

På den måde undgår I, at hunden får den dårlige vane at ligge i jeres seng eller på sofaen. Selvom det kan være hyggeligt en gang imellem, er det nemlig enormt besværligt. Både fordi hunden fylder, og fordi den fælder overalt – og I derfor skal gøre rent efter den.

Gør haven klar til hunden

En hund skal have masser af motion. Den skal luftes og aktiveres, og gerne flere gange om dagen. Men når der en gang imellem ikke er mulighed eller tid til det, så er det fedt at have et sted, hvor hunden kan komme lidt ud.

Her er haven perfekt. Men haven skal selvfølgelig sikres, så hunden ikke bare piler ud af det første hul i hækken, som den ser. Derudover er det en god idé med en vandskål derude til hunden, og måske noget legetøj, så den bider i det frem for i blomsterne.

Tag hunden til træning

Det er en rigtig god idé at lære hunden nogle helt basale manerer, imens den stadig er hvalp. På den måde bliver den nemmere at integrere i familien og have med ud. Her er hundetræning eller hvalpetræning en rigtig god idé.

Læs mere

Indretning

Sådan indretter du et hyggeligt og eventyrligt børneværelse

børn leger

Børn elsker hyggelige og eventyrlige rum, hvor de kan være kreative og opfindsomme. Derfor bør deres eget værelse også være indrettet på den måde, men hvordan gør man lige det? Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kræver en hel del fantasi at gøre sit barns værelse til noget helt særligt, og det handler således ikke blot om at fylde det med de mest nødvendige ting. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode idéer til, hvordan du kan indrette børneværelset på en eventyrlig og hyggelig måde, hvor der plads til udfoldelse, fantasi og leg.

Forvandl loftet i rummet til et cirkustelt

Du kan først og fremmest gøre noget særligt ud af børneværelsets loft. Mange glemmer, at det også er muligt at opgradere loftet i rummet, men der er faktisk rigtig mange muligheder her, og det gør en stor forskel for helhedsindtrykket i rummet. Du kan for eksempel vælge at lave loftet om til loftet på et cirkustelt ved at male det i en klassisk rød farve, eller du kan vælge nogle afdæmpede farver for et roligt udtryk. For et mere fuldent udtryk kan du med fordel vælge at male striberne 10-20 centimeter ned på væggen.Mal et sjovt mønster på væggen i en flot farve

Trænger børneværelset til lidt farve, kan du overveje at male et sjovt mønster på væggen i stedet for at male hele rummet i en bestemt farve eller blot male en enkelt væg. Du kan for eksempel vælge at male en cirkel i en pangfarve, eller du kan vælge at male en firkant bag skrivebordet. På den måde markerer du et felt, der for eksempel kan bruges til kreative stunder. I den forbindelse kan du med fordel hænge et par fine hylder ovenover firkanten i præcis samme farve, da det skaber liv i rummet.

Køb en masse lyskæder for en rolig og hyggelig stemning

Vil du indrette et hyggeligt og eventyrligt rum til dit barn, er det også afgørende med den rette belysning. Her kan du for eksempel vælge at købe en masse lyskæder i forskellige farver og figurer, som du med fordel kan hænge op i værelset for en mere rolig og hyggelig stemning. Er der store vinduespartier i dit barns værelse, kan du også vælge at købe lyskæder, du kan hænge op udenfor, som dit barn kan tænde, når det bliver mørkt i de sene aftentimer. Det er med garanti noget, han eller hun vil elske at kigge på, lige inden det er sengetid.

En tavlevæg giver dit barn et hav af kreative muligheder

En tavlevæg er noget, alle børn vil elske at have i sit værelse, da den giver et hav af muligheder. Her kan dit barn få lov til at udfolde sine kreative evner, og en tavlevæg er endda rigtig nem at lave. Du skal blot bruge tavlelak, og det kan du få i mange forskellige farver, hvorfor du sagtens vil kunne finde en, der passer til rummet. Du kan også blot vælge at male et enkelt felt med tavlelak, såfremt du vurderer, at det er for meget at male en hel væg.

Læs mere

Indretning

Pladsbesparende idéer til det perfekte ungdomsværelse

Boligplanlægning

Har du et barn i hjemmet, som roder lidt for meget på sit værelse? Eller er værelset simpelthen så småt, at bare et par ekstra kvadratmeter vil gøre en verden til forskel for dit barn? Så vil du helt sikkert finde denne artikel interessant. Vi kigger nemlig nærmere på, hvordan du sparer endnu mere plads på ungdomsværelset, og dermed får gjort værelset perfekt.

Overvej om ikke et skostativ ville være en god idé

Det er de færreste danskere, der i dag benytter sig af de mange innovative muligheder, der er for at købe et smart skostativ, som uden tvivl vil spare en masse plads på værelset. Noget af det, der fylder allermest på landets ungdomsværelser, er de mange forskellige sko, som der naturligvis skal være plads til. Problemet er blot, at når man har med sko at gøre, så er det de færreste, der formår at gøre brug af højden i rummet. Derfor findes der blandt andet skostativer, som hænger på døren eller væggen. På den måde opnår man en enorm pladsbesparelse, uden at det koster en formue.

Vælg den helt rigtige seng

Det mest essentielle på et ungdomsværelse er naturligvis den seng, som dit barn sover i. Det er dog også sengen, der som regel fylder mest på et værelse. Fylder sengen derfor for meget på nuværende tidspunkt, så kan det være en rigtig god idé at tjekke de nyeste sengetilbud ud. Der er som regel nogle rigtig fine tilbud på senge online, og du behøver endvidere ikke bøvle med at få fragtet din nye seng hjem, hvis du vælger at købe den på nettet.

Bedrollers er et absolut must

Hvis dit barn ikke på nuværende tidspunkt gør brug af bedrollers, så er det på høje tid. Du har uden tvivl set dem før, men måske har du ikke tænkt over, hvad de egentlig kan bruges til. Basalt set er det blot opbevaringskasser, som let kan trilles ind under sengen, da der er hjul under. På den måde kan man udnytte pladsen under sengen.

Læs mere

Indretning

Tidens bedste køb til det moderne børneværelse

Børneværelse

Internettet bugner af webshops, som har specialiseret sig i at sælge møbler, legetøj og lamper til børn. Det er hos disse digitale forhandlere muligt at købe stort set alt til børneværelset.

Du kan som forælder helt selv bestemme, hvordan dit barns værelse skal indrettes, men hvorfor ikke søge inspiration? Ved at søge inspiration kan du blive klogere på, hvordan man gør børneværelset både funktionelt, hyggeligt og praktisk på samme tid. Tag altid udgangspunkt i barnets personlighed, når du indretter børneværelset.

Inddrag dit barn i indretningsprocessen

For at gøre børneværelset så funktionelt og velfungerende som overhovedet muligt bør man inddrage sit barn i indretningsprocessen. Alle hjemmets øvrige rum bliver indrettet på de voksnes præmisser, så børneværelset bør indrettes på barnets – og kun barnets – præmisser. Et børneværelse må gerne være elegant og moderne, men det visuelle aspekt er sjældent det, der fylder mest hos børn. For barnet er det vigtigere, at der er plads til leg, og at der er trygt at være.

Det er på mange måder fordelagtigt at give ens barn medbestemmelse, når børneværelset skal indrettes. Lad barnet komme med ønsker til både farver, møbler, vægpynt og andet. Jo mere du inddrager dit barn, desto større chance er der for, at du rammer plet med indretningen.

At lade barnet få medindflydelse gavner både barn og forældre, idet man kan undgå mange potentielle uoverensstemmelser.

De bedste køb

Nu hvor vi har slået fast, at det er hensigtsmæssigt at inddrage ens barn i indretningsprocessen, er det blevet tid til at løfte sløret for de bedste køb. Nedenfor bliver du introduceret for, hvilke produkter der har fundet vej til rigtig mange danske børneværelser de seneste år:

  • Legekøkken – Ethvert barn med interesse for madlavning fortjener at have adgang til sit eget private legekøkken. Netop legekøkkener har stået øverst på mange børns ønskesedler i en årrække. Der findes både små og store legekøkkener til børneværelset. Du kan finde det perfekte legekøkken til dit barn på nettet.
  • Købmandsbutik – Nyder dit barn at lege købmand, så skal du give det mulighed for at udfolde sin fantasi. Til det formål vil det være oplagt at købe en købmandsbutik og diverse tilbehør i træ. Af nyttigt tilbehør kan der nævnes et kasseapparat og diverse legemad. Der findes en hel verden af legemad, så dit barns livret findes helt sikkert også som legemad.
  • Gyngehest – Gyngehesten er en vaskeægte klassiker, som ikke desto mindre lever i bedste velgående. Den første gyngehest blev produceret for mange hundrede år siden, så det er beundringsværdigt, at dette stykke legetøj fortsat er så populært. Gyngeheste forhandles i mange farver og størrelser.

Brug for mere inspiration? Så læs nogle af vores mange andre interessante blogindlæg.

Læs mere

Populære indlæg