Følg os

Babyudstyr

Lær at sortere i de gode råd som gravid

gode-raad-til-gravide

Det vrimler med gode råd fra højre og venstre, når man venter barn – og mange af dem er direkte modstridende.

Én veninde har måske slet ikke kunnet leve uden sin babyalarm, mens den anden aldrig har ejet en og heller ikke kan se fidusen i den.

Din egen mor råder i øvrigt til, at du klæder den lille i uld, mens din svigermor opfordrer til bomuld, fordi uld kradser.

Der er med andre ord ikke noget at sige til, at du bliver forvirret.

Når du skal igennem junglen af do’s and don’ts i forhold til indkøb af babyudstyr og børnetøj, er det derfor med at holde tungen lige i munden.

Lyt til andre – men ikke alt for meget

Alle mødre før dig har hentet inspiration fra andre. Tidligere skete det primært i det nære netværk, men i dag søger de fleste råd og vejledning online.

Der findes flere forskellige graviditetsfora online og på Facebook er der oprettet masser af lukkede terminsgrupper for årets forskellige måneder, du kan melde dig ind i. Det er blot at indtaste ordet ”terminsgruppe” i kombination med din forventede fødselsmåned i Facebooks søgefelt.

Du kan også følge forskellige bloggere, som du har tillid til. Ved at læse med i en kortere eller længere periode, finder du hurtigt ud af, om vedkommendes personlighed og umiddelbare syn på forældreskabet matcher dit eget.

Der findes også blogs som primært laver produktomtaler og tests af babyudstyr – f.eks. 100hjerter.dk. Sider af denne type kan ofte give en personlig og neutral vurdering af f.eks. anvendeligheden af en babynest eller en puslepude. I modsætning til forhandleren i babyudstyrsbutikken, som lever af at sælge dig en vare.

Uanset hvor du søger tips og tricks, er det dog vigtigt kun at lytte med et halvt øre. Du bør altid forholde dig kritisk til andres råd – det er jo ikke sikkert, dit barn bliver som din yndlingsbloggers barn.

Tag derfor de gode råd som en slags inspiration fremfor en endegyldig konklusion.

Lyt til dig selv

De bedste mødre er dem, der har overskud til at mærke efter i maven, når de skal tage en beslutning – og herefter selvtillid nok til at følge deres egen intuition.

I forhold til babyudstyr er der i dag en masse produkter på markedet, som har det primære formål, at aflaste forældrene. F.eks. vugger der kan bevæge sig automatisk eller legetæpper, der kan underholde dit barn, mens du laver noget andet.

Midt i denne jungle af produkter der forsøger at minimere kontakten mellem baby og dens forældre, er det vigtigt, at du husker dig selv på, at din lille guldklump faktisk helst nyder at være i dine arme, på dit bryst eller i nærheden af dig.

Selvfølgelig skal du af og til have dit barn af armene. Det vil være decideret nødvendigt og så skal du naturligvis kunne lægge dit barn fra dig på en sikker måde, uden det bliver alt for ked af det. Men kan du mærke i dit hjerte, at du har det mærkeligt med at investere i en separat vugge til din baby, fordi du hellere vil sove i samme seng som den lille – så skal du lukke ørerne for, hvad andre siger. I stedet skal du følge din mavefornemmelse. Det giver en roligere mor og dermed også en roligere baby.

Lyt til dit barn

Det er dejligt at bygge rede og shoppe til den lille i graviditeten. Der findes så meget fint babyudstyr og for mange har drømmen om baby varet længe. Endelig at kunne indrette et babyværelse, kan derfor næsten føles helt forløsende.

Mange mødre kan dog skrive under på, at de har brugt masser af penge på babytøj og udstyr, som de aldrig har fået brugt alligevel.

Det vidner mængderne af ubrugt børneudstyr på f.eks. Trendsales og Reshopper også om.

Det sker, fordi man bliver lokket i butikkerne af et flot design eller gode råd fra veninderne, kombineret med at man som kommende mor gerne vil give sit barn det allerbedste i verden.

I virkeligheden er det derfor en god idé at vente med at shoppe alt for meget, indtil baby er kommet til verden. Fra dag 1 behøver den lille nemlig i princippet ikke andet end lidt tøj, en dyne og et sted at sove.

Legetøj, smarte tremmesenge og et stort udvalg af tøj, sengesæt og en kravlegård kan I altid købe hjem, når I er kommet hjem med jeres dejlige baby og finder ud af, hvad jeres behov helt konkret er.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyudstyr

Hvorfor er tyngdedyner gode til babyer?

Træt baby

I dagens travle verden er det vigtigt at sikre, at vores babyer får den bedst mulige søvn og trivsel. En af de seneste tendenser inden for babypleje er brugen af tyngdedyner til babyer. Disse dyner, der minder om dem, der bruges til voksne, men i en lettere og sikrere udgave, hævder at tilbyde en række fordele for babyer. Men hvorfor er tyngdedyner gode til babyer? Lad os dykke ned i denne innovative tilgang til babypleje.

Fordelene ved tyngdedyner til babyer

Bedre søvnkvalitet

En af de mest fremtrædende fordele ved at bruge tyngdedyner til babyer er forbedringen af deres søvnkvalitet. Tyngden af ​​dynen skaber en følelse af tryghed og komfort, der kan berolige babyer og hjælpe dem med at falde i søvn hurtigere og forblive i en dybere søvn længere. Dette kan føre til en mere stabil søvnrytme og en mere veludhvilet baby.

Reduceret uro og gråd

Babys gråd og uro kan ofte være en udfordring for forældre. Tyngdedyner kan potentielt hjælpe med at reducere denne uro ved at give babyer en fornemmelse af tæthed og tryghed, som minder om følelsen af en omfavnelse. Denne beroligende effekt kan være særligt nyttig under perioder med kolik eller generel rastløshed.

Fremme af udvikling af motoriske færdigheder

Tyngdedyner kan også have en positiv indflydelse på udviklingen af babyens motoriske færdigheder. Den lette modstand, som dynen skaber, når babyen bevæger sig under den, kan bidrage til at styrke musklerne og fremme koordinationen. Dette kan være gavnligt for babyer i deres udviklingsstadier.

Sikkerhedsforanstaltninger og overvejelser

Selvom tyngdedyner kan tilbyde en række fordele, er det vigtigt at tage visse forholdsregler for at sikre babyens sikkerhed.

Vælg den rigtige vægt

Når du vælger en tyngdedyne til din baby, skal du sørge for at vælge en, der passer til babyens vægt og størrelse. En dyne, der er for tung, kan føre til ubehag og potentielt udgøre en sikkerhedsrisiko.

Undgå overophedning

Det er vigtigt at undgå overophedning, når du bruger en tyngdedyne til din baby. Sørg for, at babyen ikke er for varm, når han eller hun er pakket ind i dynen. Brug åndbare materialer og overvåg babyens temperatur nøje.

Sådan vælger du den rigtige tyngdedyne til din baby

Når du overvejer at købe en tyngdedyne til din baby, er der nogle vigtige faktorer at tage i betragtning:

Størrelse og vægt

Vælg en dyne, der passer til babyens størrelse og vægt. Dette vil sikre, at dynen giver den rette mængde tryk uden at være for overvældende.

Materialer

Sørg for, at dynen er lavet af åndbare og allergivenlige materialer. Dette vil hjælpe med at forhindre overophedning og allergiske reaktioner.

Tyngedyner til baby kan gøre en verden til forskel

Tyngdedyner til babyer kan være en innovativ tilføjelse til babyplejerutinen. Med deres potentiale til at forbedre søvnkvaliteten, reducere uro og fremme udviklingen af motoriske færdigheder er de værd at overveje. Husk altid at vælge den rigtige dyne til din babys størrelse og vægt og tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at sikre en tryg brug

Læs mere

Babyudstyr

Mist aldrig dine børns ting igen med smarte navnelapper

Børneværelse

Børn kan være her og der og alle vegne! Børn har det også med at glemme at få alle deres ting med sig, når de render rundt blandt vennerne i skolen. Derfor vil du som forældre nok opleve, at en madkasse, et par gymnastiksko eller en regnjakke forsvinder fra samlingen. Men der er en måde at komme glemte børnesager til livs – navnelapper!

Strygefrit – så bliver det ikke nemmere

Vil du gerne tage kampen om mod mistede genstande, så køb navnelapper her. Med de smarte lapper, kan du nemt markere et væld af dine børns ting. Lapperne er desuden strygefrie, så det er så nemt som ingenting at påsætte dem både tøj, legetøj og madkasser – de fungerer nemlig ligesom ekstra stærke klistermærker. Og de kan påsættes et væld af flader, da de både klistrer på tekstiler, plastic, træ og metal. Det er derfor bare at gå amok i at markere, hvad der er dit barns, så det bliver nemt at finde igen.

Undgå forvirring ved glemmekassen

Minutterne i omklædningsrummet efter idræt er ofte der, hvor det sker. Børnene er oppe at køre og skal hurtigt videre til næste time og idrætsposen, med alle dens godter, bliver glemt på bænken. Før man ved af det lander den i glemmekassen med alle andre glemte ting og sager, der af en eller anden grund ligner hinanden. Med de smarte navnelapper behøver der dog ikke at være den mindste smule forvirring ved glemmekassen. For når du roder efter sko og bukser og trøjer, så er det blot at se efter dit barns navn. Hurtigere bliver det næppe at genfinde dit barns glemte ting og sager. Det bliver også nemmere for dit barn at holde styr på, hvad der er deres, når fx deres madpakke, drikkedunk eller rygsæk er markeret. Gør det derfor både nemt for dig og dit barn.

Læs mere

Babyudstyr

Du kan få glæde af en bæresele, når du får en baby

Mor og baby

En baby bæresele er skabt til at give dig mulighed for at bære dit barn nemt og uden problemer. Den er lidt nemmere at have med rundt end en barnevogn, og den giver dig samtidigt mulighed for at bære dit barn og samtidigt have mulighed for at bruge dine hænder.

Hjemmets og dine gøremål

Det kan være en lettelse i dagligdagen, at du har muligheden for at bære dit barn og stadig holde dine hænder frie, til at håndtere diverse gøremål. Med en bæresele til baby kan du netop bære dit barn enten på ryggen eller på brystet uden aktivt at skulle holde det med dine hænder, hvorfor du, mens du skaber nærvær for din baby, kan gøre nogle af de ting, der også skal gøres i en hverdag, såvel som en eventuel opfyldelse af nogle af dine behov.

Støtter dig som bærer

Foruden at gøre dine hænder frie, kan en baby bæresele måske også gøre det mere komfortabelt for dig at holde din baby eller dit barn over længere periode. En last bliver som udgangspunkt mindre tung og nemmere at håndtere, des længere ind på kroppen denne kommer, hvilket er et aspekt, der også kan komme dig til gavn. Det kan altså også være en fordel uden for hjemmet, for eksempel på en gåtur i naturen eller for at løbe diverse ærinder.

Tryghedsskabende

Alt imens du foretager, hvad end der nu må være relevant for dig i givne øjeblik, kan en baby bæresele potentielt skabe et nærværende og trygt miljø for din baby. Det skyldes blandt andet at barnet kommer helt tæt på din krop og dermed kan mærke dig hele tiden, også mens det sover.

Når dit barn kommer så tæt på dig, så kan det mærke dit hjerte, dufte dig og måske endda have hud-til-hud kontakt, hvilket kan være gavnligt for jer begge. Det kan i hvert fald hjælpe til at få barnet til at falde til ro.

Læs mere

Babyudstyr

4 gadgets du skal have til dit nyfødte barn

Nyfødt baby

Når man får et barn, er der en masse ting, man skal have styr på. Heldigvis findes der også gadgets, som kan hjælpe forældrene lidt på vej. I denne artikel vil vi komme ind på 4 af de gadgets, vi synes, er helt essentielle for nybagte forældre.

Vuggemotor

En vuggemotor er et must for ethvert nyfødt barn. Mange børn har svært ved at falde i søvn, og en vuggemotor kan hjælpe dem med at finde roen. En vuggemotor virker ved at stimulere barnets sanser og berolige dem. På langt de fleste vuggemotorer er der både timer og hastighedsindstillinger, så man kan tilpasse vuggen lige efter barnets behov.

Bamse med lyd

En bamse med lyd er også en god idé til et nyfødt barn. Bamsen kan trøste barnet, når det græder, og bamsens lyd kan hjælpe barnet med at falde i søvn. Bamsen kan også have en beroligende effekt på barnet, når det er ved at blive puttet. Nogle bamser med lyd har en speciel lyd der har til formål at stimulere lydene inde i livmoderen, og dermed kan barnet føle sig tryggere.

Blespand

En blespand er et must, når man har et lille barn. De fleste blespande er udstyret så der ikke kan trænge lugtgener ud af blespanden, og du slipper dermed for den ulækre lugt af gamle bleer, som hurtigt kan komme, hvis du bare bruger en almindelig skraldespand til dine bleskift.

Foldbart badekar

Et foldbart badekar er også en rigtig god idé for nybagte forældre. Med et foldbart badekar slipper man for at badekaret tager en stor del af pladsen ude på badeværelset.  Det er også nemmere at tømme et foldbart badekar, end det er at tømme et almindeligt badekar. Badekaret kan også være med til at gøre den første badning af barnet lidt mindre skræmmende, da det er mindre intimt end at skulle bade barnet i en almindelig badekar.

Babyalarm

En babyalarm er også en rigtig god idé for nybagte forældre. Med en babyalarm kan man høre, hvis barnet græder, selvom man befinder sig et andet sted i huset. Babyalarmer er ofte udstyret med et videokamera, så man også kan se, hvad barnet laver. Babyalarmer er også ofte udstyret med en mikrofon, så man kan tale til barnet, selvom man ikke befinder sig i samme rum.

Hvilke gadgets kan I ikke undvære, når I har et lille barn? Del gerne jeres erfaringer i kommentarerne.

Læs mere

Babyudstyr

Sådan finder du den rigtige babyalarm

Babyudstyr

Når man bliver forældre så findes der en masse udstyr, som kan være med til at gøre det hele lettere og mere overskueligt. En af de ting er en babyalarm der giver mulighed for at have et ekstra øre på sit barn, så man ikke konstant skal tjekke til det når det sover.

Men som med alt andet udstyr, især når det kommer til babyudstyr, så kan det være svært at finde rundt i. Der er så mange om budet og konkurrencen er så skarp at det som forældre kan være svært at finde rundt i. Derfor vil vi komme med nogle gode råd, som du kan bruge når du skal vælge en babyalarm.  

Lav et budget

Til at starte med så anbefales det at du laver et budget for, hvor mange penge du vil bruge på en babyalarm. Vi anbefaler at bruge omkring 1000 kroner, da det er der man får mest for pengene når man kigger på kvalitet kontra pris.  

Man kan sagtens få en babyalarm for et par hundrede kroner, men den er sjældent lige så stabil og er bygget af dårligere materialer.

Fordelen ved at give lidt ekstra for en babyalarm er også, at man kan pakke den sammen og bruge den igen hvis man får flere børn. Kvaliteten er udentvivl bedre ved at give det ekstra, så uanset om man vælger at beholde babyalarmen, hvis man skal have flere børn eller sælge den. Så får man meget mere ud af en babyalarm der koster lidt ekstra.

Stråling

Billige og ældre modeller af babyalarmer er kendt for at udsende en stor mængde stråling, hvilket kan være en god ide at minimere for dig barn. Barnet har babyalarmen liggende lige ved siden af sig og er derfor ret hårdt udsat for direkte stråling. Vælger man nogle af de nyere babyalarmer f.eks. en Neonate babyalarm, så vil man kunne finde en model med minimal stråling.

Funktioner – Nice eller need to have?

Der er en masse babyalarmer på markedet, som har en række fede funktioner. Det er dog ikke altid, at man finder alle lige brugbare. Folk har selvfølgelig forskellige referencer, derfor vil vi ikke diktere hvad du burde vælge til eller fra – vi vil blot informere dig om, at du burde undersøge om funktionerne på babyalarmen er nogle du vil få brugt eller om du lige så godt kunne vælge en anden model med færre funktioner til en lavere pris.

Læs mere

Babyudstyr

Barn på vej: Dette udstyr skal du investere i

Glad gravid kvinde

Uanset om man er på vej til at blive forælder for første gang, eller om man efterhånden er ekspert i at forberede sig til, at en lille ny melder sin ankomst, så er der mange ting, man bør tage stilling til. Det er de færreste nybagte forældre, der har alt udstyret i orden, inden deres baby melder sin ankomst. Det er da også de færreste, der har 100 % styr på, hvilket udstyr de skal investere i. Dette problem kan vi dog hjælpe med at løse.

Tag dit barn med overalt med en babynest

Måske har du allerede hørt om den såkaldte babynest? Hvis ikke, så kan vi kort forklare idéen bag dette geniale produkt. Navnet stammer fra engelsk og kan direkte oversættes til babyrede. En babynest er derfor en behagelig pude, hvor der omkring puden er skærme, således at barnet ikke kan trille ud til siderne, men i stedet bliver inden for redens trygge rammer. En babynest sikrer dermed, at barnet til enhver tid er omsluttet af en behagelig pude. Dette er naturligvis med til at sikre dit barns tryghed , idet en babynest simulerer den omfavnende varme, som kun forældrene kan give deres barn. Reden kan I tage med jer, uanset hvor I skal hen, idet puden altid vil være med til at opretholde jeres barns tryghed.

Hvis du er interesseret i at investere i en fantastisk babynest, så finder du de bedste babynest tilbud ved at følge linket.

Lad dit barn falde til ro med en ammepude

En anden form for udstyr, som I bør investere i, er en ammepude. Når babyer græder og er ulykkelige, så skyldes det som regel, at de er sultne. Når barnet derfor skal falde til ro igen og få stillet sin sult, så kan det nogle gange være hårdt at holde barnet i sine arme i længere tid ad gangen. Derfor er det i dag muligt at investere i en såkaldt ammepude. Denne pude er særligt beregnet til at holde barnets krop oppe, uden at moderen bliver træt i armene med tiden. Puden omslutter dermed moderens mave, således at barnet kan ligge oven på puden og få stillet sin sult. Denne pude vil også bidrage til, at barnet hurtigt falder til ro i trygge og behagelige omgivelser. Vi er sikre på, at en sådan pude med garanti vil gøre underværker, når jeres barn bliver sultent.

Læs mere

Babyudstyr

Hvad kendetegner en god barnevogn?

Barnevogn

Der er meget at tage stilling til, når man køber barnevogn. Det vigtigste er dog at fastslå, hvilke behov man har. Komfort og køregenskaber er nogle af de vigtigste faktorer ved køb af barnevogn.

En god model er derfor kendetegnet ved en høj komfort og gode køreegenskaber – og ikke mindst sikkerhed.

Tænk på barnets komfort

Den lille skal kunne ligge behageligt og falde i søvn i barnevognen. Derfor er det essentielt, at komforten er i højsædet. Det sikres blandt andet ved en god størrelse, behagelig madras og god isolering til kolde tider.

Køreegenskaber sikres ved god affjedring og store, brede gummihjul med luft i. Dette medfører, at komforten er på sit højeste, hvad end gåturen foregår på bumlede veje i naturen eller jævn asfalt i storbyen.

Sikkerheden er altafgørende

Endnu vigtigere end køreegenskaber og komfort er dog barnets sikkerhed. Barnet skal ikke blot ligge behageligt, men også sikkert. Som almen forbruger kan det dog være vanskeligt at afgøre, om en barnevogn er sikker eller ej.

Derfor skal du lede efter en barnevogn, der er mærket med Varefakta. Det er en dansk mærkningsordning, der tester og godkender børneprodukter på et uvildigt godkendt laboratorium. Derfor giver det garanti for høj sikkerhed.

Hos Varefakta stilles der skrappere sikkerhedskrav, end det gør sig gældende i diverse europæiske standarder. Ønsker du at garantere kvaliteten af din kommende barnevogn, så find barnevogne her.

Overvej også størrelsen

Barnevogne fås i mange størrelser. Det anbefales at vælge en model med en god størrelse. Den bør måle min. 90 – 95 cm. i længden, da I med denne størrelse kan bruge vognen til barnet er mellem 2 og 3 år.

Samtidig bør I også overveje, om barnevognen skal bruges til flere. Økonomisk set kan det bedre svare sig at betale for højere kvalitet, så barnevognen kan bruges i flere år. Se dit kommende køb af barnevogn som en investering.

Læs mere

Babyudstyr

Valg af babyalarm – 5 gode tips og råd

Valg af babyalarm

Alle nybagte forældre skal før eller siden ud at købe deres første babyalarm. Nogle modeller indeholder mange funktioner, der for nogle kan være super brugbare, mens det for andre kan virke helt overflødigt.

Det er vigtigt, at finde ud hvilke funktioner I skal bruge, før I anskaffer jer jeres første babyalarm.

En god babyalarm med de basale funktioner kan cirka købes for 500 kroner. Det er muligt at finde de meget attraktive babyalarmer med besparelse på 30-40% i udsalgsperioder, og det gælder om at være hurtig.

Tip 1 – Gå efter anbefalede mærker

De bedste babyalarmer har oftest været på markedet over en længere periode, og det er som regel dem du bedst kan stole på. Vi taler naturligvis om producenter som Neonate, PADWICO, Philips og CAPiDi. Det er de mest populære babyalarmer i Danmark, der både bruges indendørs og udendørs. Det er kort fortalt også de mest holdbare, hvor de sidste kroner er givet rigtig godt ud.

Tip 2 – Se efter anmeldelser og babyalarm test

Efterhånden findes der både danske og udenlandske forbrugs test resultater af udvalgte babyalarmer. Det gode er, at de fleste test artikler forefindes gratis på nettet, som du kan benytte dig af. Et godt eksempel (kræver medlemskab) er denne babyalarm test fra tænk. Vil du læse mere dybdegående test resultater kan du også se den engelske udgave af best baby monitor test.

Tip 3 – Se efter vigtige funktioner

Gør op hvilke krav du og familien har til en babyalarm. Sover barnet udenfor i en barnevogn, så kan det være en rigtig god idé, at gå efter en babyalarm med så lang rækkevidde som muligt, og evt et lithium batteri med en lang batteritid.

Sover barnet kun på børneværelset, kan natlys, lav stråling og evt et kamera være guld værd. En god indendørs babyalarm med de vigtigste egenskaber kan være en CAPidi eller Philips Avent SCD506/01, der både indeholder en vuggeviser funktion og natlys.

Tip 4 – Undervurdér ikke strømforbruget

En del småbørnsfamilier har i forvejen en meget travl hverdag, med diverse gøremål og pligter.

Derfor er en babyalarm med et stærkt batteri helt klart det foretrukne valg, fordi I netop slipper for hele tiden at skulle oplade batteriet, og der vil med garanti være perioder, hvor man glemmer helt af oplade babyalarm, fordi der er andre vigtigere ting at tage sig til.

Vælg derfor altid et lithium batteri, der som minimum kan holde strøm i 50 timer og som også sender en advarsel ved lavt strømniveau.

Tip 5 – Babyalarm med app funktion

Vi lever i en smart tid, hvor vi efterhånden kan styre mange elektroniske enheder via vores smartphone.

Hvis kaffemaskinen, vaskemaskinen, Tv’et og lyset i huset kan styres via en mobil app, hvorfor så ikke anskaffe sig en babyalarm med app funktion?

Med denne funktion har du pludselig mange flere indstillings muligheder, som du og din familie kan gøre brug af. Det er meget praktisk, at kunne styre babyalarmen direkte fra din smartphone, når du alligevel har den ved hånden.

Blandt andet kan du styre lyd, lys, batteri, føre statistik over dit barns søvn og mange andre ting. En meget populær model som Parvel er et rigtig godt valg, den dækker over mange nødvendige funktioner.

Parvel er nok lige nu den mest populære alarm til en fordelagtig pris, som du kan købe i flere danske anerkendte børn og baby webshops.

Læs mere

Populære indlæg