Følg os

Andet

Væsentlige fordele ved digital læring

Undervisning

Digital læring fylder mere og mere i vores moderne samfund.

Faktum er, at digital læring ikke blot bliver praktiseret i mange skoler, men også i private hjem. Blogindlægget er tilegnet dig, som er mor eller far til et større eller mindre skolebarn. Du skal læse med, hvis du gerne vil vide, hvilke væsentlige fordele der er ved digital læring.

1. Øget motivation

Det er svært at lære et barn noget nyt, hvis barnet ikke er motiveret. Derfor er det altafgørende, at man tænker over, hvordan man skaber øget motivation. Læring via digitale medier er en af måderne, hvorpå man kan øge motivationen.

Man bør ikke undervurdere vigtigheden af at motivere børn og unge, da det har afgørende betydning både nu og på længere sigt.

2. Hurtig adgang til diverse hjælpemidler

Digital læring indebærer bl.a. hurtig adgang til diverse hjælpemidler. Dit barn har mulighed for at benytte sig af lommeregner, gangetavler og meget andet. Derudover er det muligt at få læst svære ord op, hvilket styrker læseindlæringen.

3. Øget læringsglæde

Undervisning, lektier og opgaver er i sig selv ikke det sjoveste i verden, men man kan heldigvis gøre noget for at gøre det til en mindre sur del af hverdagen. Brug af digitale læringsværktøjer fører ofte til øget læringsglæde – så det er også en vigtig fordel.

Studido.com er en af de online tjenester, som er værd at stifte bekendtskab med, hvis man interesserer sig for digital læring. Læs alt om tjenesten her.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andet

Værd at vide om familiepleje: Sådan fungerer det

Glad familie

Familiepleje er en ordning, hvor børn og unge, der af den ene eller anden grund ikke kan (eller bør) leve hos deres biologiske forældre, hvad enten det er midlertidigt eller på længere sigt, bliver anbragt hos plejeforældre.

Disse er ikke at forveksle med adoptivforældre, da plejebørn ikke på et lovmæssigt plan er børn af plejeforældrene. Det kan være, at et statsligt organ er ansvarligt for at anbringe barnet hos plejefamilien, men til tider kan det også være en del af familiens netværk. Vi vil her tage et kig på, hvordan kommunerne håndterer familiepleje.

SofusMATCH: Kommunens journalsystem

SofusMATCH er et journalsystem udviklet til brug af kommunernes familieplejeorganisation. Målet er at sikre overblik samt at lette arbejdsprocessen med henhold til de rent praktiske forhold om familiepleje og anbringelser i familiepleje. Det er tiltænkt håndteringen af alt vedrørende anbringelser af børn. Fortsæt læsningen for at blive klogere på det smarte system.

Hvorfor bruge et journalsystem?

Den største grund til, at det kan være en god idé for kommunerne at benytte et sådant system er, at det skaber overblik over dokumenter, grundoplysninger og godkendelser samt mulige andre relevante informationer om barnet. Det gør det ved, at alle oplysninger er samlet ét og samme sted. Det dækker over barnet, familieforhold og bosted.

SofusMATCH med sin overskuelige brugerflade

Målet med SofusMATCH er at gøre det så let som overhovedet muligt at benytte journalsystemet. Dertil har de udviklet nogle brugervenlige it-værktøjer, der gør det nemt at klare alt det praktiske arbejde, både for den menige medarbejder og organisationen som helhed.

Dette bevirker, at hverdagen bliver lettere og mere overskuelig for kommunens ansatte, da man derigennem sparer tid og gør arbejdsgangen mere hensigtsmæssig.

Høj fortrolighed sikres

Der er fokus på, at personfølsomme oplysninger registreres under sikre forhold, blandt andet ved at leve op til persondataforordningen fra 2018. Fortroligheden medfører, at både plejefamilien og familieplejens medarbejdere trygt kan benytte journalsystemet.

Et dagbogsprogram til at koble dokumentationen på den givne målsætning

Foruden at tilbyde et journalsystem, så tilbyder SofusMATCH også et dagbogssystem, hvori man kan indsamle og dele nødvendig viden samt resultater. Herigennem vil det være muligt at koble den dokumentation, man indsætter i journalsystemet, på hvad end kommunen har af målsætninger og evalueringer for det givne barn. Herved bliver det lettere at måle vedkommendes udvikling.

Læs mere her for at få flere detaljer om, hvordan journalsystemet og dagbogsprogrammet virker, og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med disse værktøjer.

Læs mere

Andet

Gør weekendhyggen med børnene bedre end nogensinde

familiehygge

Weekend er lig med hygge, hvis I er en børnefamilie. Der er masser af sjove og rare ting, I kan lave sammen, så der er nok at tage fat i. Det er altid hyggeligt at tage en tur i køkkenet og bage sammen, og I behøver ikke nødvendigvis altid at tage på tur for at tilbringe en god dag sammen. Hvis I dedikerer lørdagen til hygge derhjemme, vil børnene helt sikkert hygge sig mindst ligeså meget, som hvis de kom en tur i zoo. Her får du forslag til, hvordan en rigtig god hjemme-dag i weekenden kan se ud.

Småkager fyldt med pynt og glassur

Småkager er altid et stort hit og noget, som børnene aldrig bliver trætte af. Der findes utallige opskrifter, så først og fremmest skal I i fællesskab finde frem til dem, I bedst kan lide. Dem med chokoladestykker kan de fleste lide, men hvis I er eventyrlystne, kan I også prøve at bage kager med for eksempel appelsin eller lakrids. Så længe I husker at bruge masser af smør, skal det nok gå godt, uanset hvilken smag I så vælger.

Når først kagerne er bagte, handler det om at pynte dem på allerfineste vis. Det er selvfølgelig vigtigt at have rigeligt med pynt, for det er ofte denne del af processen, som børnene holder mest af. Til at starte med kan I lave en god og lækker glassur, som farves med frugtfarve. Har I flere forskellige flasker liggende, skal I endelig lave en hel pallette af flotte nuancer. Herefter er det tid til at putte en masse små lækkerier på toppen. Det kan både være slik, krymmel, glimmer eller lidt sundere alternativer som bær eller nødder. Det er kun jeres fantasi, der sætter grænser, så spørg eventuelt dine børn, hvad de godt kunne tænke sig at putte på kagerne. Måske har de gode ideer. Når kagerene er pyntet, skal I bare vente et stykke til, indtil glassuren tørrer. Det kan godt være svært, så måske er det i orden, hvis I lige smager en enkelt, selvom pynten ikke er helt tør endnu…

Lav en hjemmebiograf

Som en perfekt afslutning på dagen, kan I lave jeres helt egen biograf. Først og fremmest handler det om at få fat i nogle gode film, I alle kan lide at se. Så er det også perfekt, hvis I har en stor tv-skærm eller måske en projektor, så I kan lave et vaskeægte biograflærred.

Det er selvfølgelig en vigtig detalje, at der er styr på biografguffet. Måske har I ikke lige en popcornmaskine liggende, men så kan I jo altid lave dem i gryde. Det er ligeledes oplagt at spise de lækre småkager, I bagte tidligere på dagen. Hvis I dog vil gå all-in og så bare elsker popcorn ret højt, så kan I faktisk godt finde popcornmaskiner til privat brug. Det kan være en fin investering, hvis I ved, det er noget, I kommer til at bruge meget i fremtiden.

Læs mere

Andet

Sådan får du fikset dit barns Mac

Børn med computer

Den amerikanske gigant inden for elektronik – Apple – har i de seneste år taget verden med storm. I dag er der rigtig mange mennesker, der drømmer om at eje et Apple produkt i form af en computer, mobil eller tablet. Chancen for at dit barn netop har en Apple computer er derfor ret stor. En sådan type computer bliver i Apple regi kaldet en Mac.

I denne artikel kigger vi nærmere på, hvad man kan gøre, hvis ens Mac mod forventning skulle gå i stykker. Herunder kan du læse meget mere om vedligeholdelse og reparation af mac computere, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad er en Mac computer?

I dag er der et hav af forskellige Mac computere på markedet. Disse inkluderer alt fra den fjerlette bærbar kaldet Macbook Air til den stilrene stationære computer kaldet iMac. Uanset hvad skal man i langt de fleste tilfælde give en temmelig høj pris for at få fikset sin computer, hvis den går i stykker. Det er ingen undtagelse, når det kommer til Apple. Grundet deres store popularitet har Apple blandt andet øjnet muligheden for at sætte prisen for deres reservedele op. Derved bliver prisen for en reparation af en Apple computer typisk væsentligt højere end reparationen af en computer af et andet mærke. Dette skal dog ikke forhindre dig og dit barn i at nyde godt af Apples skønne og stilfulde produkter. De byder på et væld af egenskaber og en lang forventet levetid.

Det skal du gøre, hvis dit barns Mac går i stykker

Hvis dit barn oplever, at der er noget galt med vedkommendes Apple computer, så er det uhyre vigtigt, at I får den til reparation med det samme. Hvis man venter for længe med at sende sin computer til reparation, kan det i værste fald ende med flere defekter. Derfor må I tage kontakt til jeres lokale tekniker, der sandsynligvis også tager sig af Apple computere. I kan evt. indhente et tilbud på reparationen, inden I foretager jer yderligere.

Dernæst er det vigtigt, at I får forklaret jeres reparatør, hvad der er galt med computeren. For at vedkommende kan fikse dit barns computer, er I nødt til at konkretisere problemet på bedste vis. Herefter er det op til den givne fagmand at afgøre, hvad der kan gøres ved problemet. Her er det en god idé at spørge sin lokale reparatør til råds om, hvordan man undgår, at det samme problem opstår igen. Typisk tager en reparation ikke mere end et par dage, hvorfor dit barn ikke skal undvære enheden i længere tid end højst nødvendigt.

Læs mere

Andet

Fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra som forælder

Far og barn på kontor

Du eller din udkårne har sat et vidunder til verden. Det er uden sammenligning det største, man kan opleve, hvorfor du skal tillade dig at være glad og stolt. Du må dog ikke glemme, at der venter en hverdag efter endt barsel. Netop dét at få karriere- og familieliv til at gå op i en højere enhed kan være en større udfordring end som så, hvorfor vi gerne byder ind med en håndfuld guldkorn.

I dagens Danmark er der rig mulighed for at få et fleksibelt job, hvor man mere eller mindre selv vælger, om man vil møde op på et kontor, eller om man vil arbejde hjemmefra. Står du over for netop dette dilemma, og har du svært ved at træffe en beslutning, så kan du måske blive lidt klogere på dit valg ved at læse denne artikel. Vi vil nemlig fremhæve nogle af de mest betydningsfulde fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra som forælder.

Er du overbevist om, at du vil trives med at arbejde hjemmefra, så skal du ikke tøve med at indrette dit eget kontor i hjemmet. Du kan i den forbindelse få brug for EFG kontormøbler. EFG er garant for høj kvalitet og upåklagelig ergonomi. Af følgende grund kan vi varmt anbefale deres møbler til kontoret.

Fordele

  1. Du kan frigøre mere tid til din familie – Du kan med al sandsynlighed frigøre en masse værdifuld tid, hvis du vælger at arbejde hjemmefra. Ved at arbejde hjemmefra slipper du nemlig for at skulle bruge tid på at komme til og fra arbejdspladsen, hvad enten du normalt cykler, kører eller går på arbejde. Antager vi, at du har 30 min. på arbejde, så vil du kunne spare 5 timer om ugen, som du kan bruge sammen med din familie. Hvert et minut tæller i en travl hverdag, hvorfor en tidsbesparelse på 5 timer ikke bør tages for givet.
  2. Du sparer penge på transport – Antager vi, at du enten benytter dig af offentlig transport eller tager bilen til og fra arbejde, så vil du potentielt set kunne spare mange tusinde kroner om året. Dog mister du selvfølgelig også noget kørselsfradrag, hvorfor det ikke udelukkende er en fordel.
  3. Du behøver ikke at gøre noget særligt ud af dig selv – Arbejder du hjemmefra, bestemmer du i princippet selv, om du vil bære jakkesæt eller nattøj. Du behøver nemlig ikke at gøre noget særligt ud af dig selv, når du bare skal sidde på dit hjemmekontor, hvor ingen kan se dig. Det sparer dig for en del tid og besvær.

Familieøkonomi

Ulemper

  1. Du får svært ved at adskille arbejde og fritid – Mange iværksættere med kontor i eget hjem kan nikke genkendende til, at det kan være svært at balancere arbejde og fritid. Faktisk oplever mange, at de to ting ofte flyder sammen, hvilket er kritisk, idet det kan føre til stress. Føler du hele tiden, at du er på arbejde, så får din krop og dit hoved aldrig tid og plads til at slappe af.
  2. Du risikerer i højere grad at blive forstyrret – Som forælder har du højst sandsynligt erfaret, at børn fylder og støjer meget. Det høje støjniveau vil med sikkerhed have en negativ indvirkning på din koncentration, hvorfor du bør overveje, om det er en god idé at arbejde hjemmefra. En løsning kan være at vente med at hente barnet til, at man har afsluttet dagens arbejde.
Læs mere

Andet

Sådan finder du den bedste barselsgave

Barsel

Nu er tiden kommet. Du kender nogen, der er blevet forældre. De har fået den største gave i livet. Så du skal også give en gave. For dem er det en tid med stress, søvnmangel og uanede mængder lykke. For dig er det tid til at finde den rette barselsgave.

Verdenen af barselsgaver ligger for dine fødder og mulighederne er mange, så det er bare at komme i gang! Læs videre herunder og få en masse god inspiration til barselsgaver på her.

Barselsgaven der varmer hjertet

Hjemmelavede gaver er hjertevarmende gaver. Der ligger noget helt særligt bag en hæklet suttesnor, nuttede hjemmestrikkede sokker eller en fin uro til børneværelset – hvilket tidens trend for øvrigt lægger op til, da strikning for alvor har gjort sit indtog, ikke blot hos den ældre generation, men også hos den unge!
Der er noget kærligt over at skabe noget med sine to hænder til nogen, man holder af. Den hjemmelavede barselsgave indeholder en sentimentalværdi for både giveren og for modtageren, der med tiden vil forbinde gaven med intimitet og affektion.

En anden barselsgave med høj grad af affektionsværdi er gaven i metal. Et smykke eller en ske med barnets navn og fødselsdato indgraveret er den gave, der vil følge barnet hele livet og måske endda gå i videre i arv.

Barselsgaven der hjælper i en presset tid

Selvom det er godt med de sentimentale gaver, skal man ikke undervurdere glæden ved at modtage en praktisk gave, så man slipper for at købe den selv. For nybagte forældre kan være en stor glæde at få noget så almindeligt som en blespand eller et puslebord, for så har de én mindre ting på listen over ting, de skal have købt til deres nyfødte.
At få gaver i god, gedigen kvalitet som en Tripp Trapp-stol, en måneds forbrug af bleer eller en bæresele, kan lette noget af presset, som de nybagte forældre bliver underlagt ved ankomsten af deres lille ny.
Især førstegangsfødende har brug for meget hjælp og støtte fra familie og venner, og at hjælpe dem på vej med noget af det fornødne udstyr, kan gøre underværker.

Barselsgaven der forkæler

Til sidst er forkælelsesgaver til de nybagte forældre altid en god idé. Det er hårdt at blive forældre, så de kommer uden tvivl til at trænge til et break på et tidspunkt. Til den nybagte mor kan man give et gavekort til massage eller en cafétur med veninden. Til den nybagte far en god specialøl, der kan nydes i en sjælden stille stund.
Dette er gaver, der virkelig kan tillade de nybagte forældre at slappe af og være sig selv og bare nyde. Ikke tænke på gylp og bleer og babymos. Bare snakke voksensnak og nyde stilheden for et kort stund.

Læs mere

Andet

Fordele ved at date en med børn

Romantisk date

Det er mere reglen end undtagelsen, at danskerne løber skrigende bort, når de erfarer, at deres date er forælder til et eller flere børn. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være. Der er trods alt adskillige fordele ved at date en person, som har børn. Disse fordele vil vi præsentere dig for i dette inspirerende indlæg. Det skal – lidt utraditionelt – handle om dating.

Modenhed og stabilitet

Det er en kendsgerning, at forældre tit og ofte er mere modne og stabile end andre, hvilket i sig selv er en god grund til at date en mor eller far. Når man får børn, lærer man nemlig at tage ansvar på en måde, som man aldrig har prøvet før. Det kan ingenlunde sammenlignes med at tage ansvar på jobbet eller i fodboldklubben. At tage ansvar for et barn er helt unikt.

Betragter du dig selv som moden og stabil, så er der intet at sige til, at du ønsker, at din kommende partner besidder samme egenskaber. Det er trods alt rart at have en partner, som man kan føre saglige og inspirerende samtaler med. Endvidere er det en fordel at være sammen med en person, som er tilstrækkelig moden til at kunne erkende egne fejl og undskylde for dårlig opførsel. Du kan evt. overveje at give partnermedniveau.dk en chance, hvis du leder efter en mand eller kvinde, som kan indfri alle dine ønsker og forventninger. Der er jo ingen grund til at nøjes med det næstbedste.

Større udvalg af singler

Du går glip af rigtig mange mindeværdige dates, hvis du bevidst takker nej til alle bejlere, som har et eller flere børn. Der er trods alt rigtig mange mødre og fædre, som lever alene. Derfor synes vi ikke, at du skal udelukke denne mulighed. Skal du have det største udvalg af singler, så bør du generelt være åben for det meste, forældre eller ej. Du kan sagtens finde glæde i en partner, selvom vedkommende har et barn med en anden mand eller kvinde.

Børn er fantastiske

Livet med børn er bedre end livet uden børn – det kan de fleste voksne nikke genkendende til. Selvom børn kan være anstrengende, så er det en realitet, at forældre generelt er gladere end folk uden børn. Hvor glad man bliver afhænger dog ikke af antallet af børn. Du bliver altså ikke nødvendigvis gladere, bare fordi du finder en partner, som har fem børn.

Søger du med lys og lygte efter en oversigt med dating sider, så bør du lægge vejen forbi forbrugermagasinet.dk, som netop har lavet en sådan oversigt.

Læs mere

Andet

Tre afslappende aktiviteter for fædre

Familiefar

Er du en travl familiefar til hverdag, så fortjener du om nogen at slappe af. Det kan dog være svært at finde ud af, hvad man skal lave, når tiden endelig er kommet til afslapning. Har man været vant til at køre gennem hverdage og weekender i et utroligt højt tempo, så har vores kroppe svært ved at vænne sig til, at det er tid til afslapning.

Det er ikke desto mindre en meget vigtig ting at huske på, da vi ikke kan gå igennem hele livet for fulde blus. Afslapning er en essentiel del af vores natur, og derfor er det også vigtigt, at du som travl familiefar prioriterer dette fra tid til anden.

For at sparke liv i en mere afstressende og behagelig fremtid har vi fundet frem til nedenstående aktiviteter, som uden tvivl vil få din puls til at falde.

Spil på nettet kan være ganske afslappende

Der findes i dag et hav af forskellige muligheder for at spille diverse spil på nettet. Alt fra de populære krigsspil til enarmede tyveknægte kan i dag tilgås ved hjælp af ganske få klik. Har du endnu ikke oplevet at spille online, så kan vi anbefale at prøve det af.

Dog er det vigtigt for os at understrege, at skulle valget falde på casino eller lignende, så bør man spille varsomt og med måde. Man bør i den forbindelse aldrig spille for flere penge, end man har råd til at tabe, og det bør endvidere ikke gå ud over sociale aktiviteter med venner og familie.

Har du mod på at prøve casino, så kig efter casino sider med bonus, så du får en stille og rolig start.

Netflix og andre streamingtjenester er et must

Hvis du endnu ikke har et abonnement til en streamingtjeneste, så er det på høje tid. Der ligger tusindvis af film og serier på disse tjenester, der uden tvivl vil kunne få dig til at slappe helt af. Med timevis af underholdning kan du være sikker på, at flere af døgnets timer vil blive brugt på sofaen. Og det gør bestemt ikke noget, da det, som allerede nævnt, er vigtigt at huske, at kroppen har brug for afslapning.

Træning kan virke afslappende

Selvom det måske lyder mærkeligt, så virker træning for mange fædre faktisk afslappende. Her er der også mulighed for at se en serie, mens man eksempelvis løber. Træning behøver ikke at fylde meget i din hverdag, men at komme afsted et par gange om ugen kan vi på det varmeste anbefale. Du vil ikke fortryde det.

Læs mere

Andet

Hold den perfekte børnefødselsdag

fødselsdagsfest

Dit barns eller dine børns fødselsdag er den vigtigste dag på året for dem – det kan vi også huske, fra dengang vi selv var børn. Derfor skal børnefødselsdagen også være den bedste oplevelse for dit barn, hvor de bliver fejret og er glade hele dagen lang. Der findes mange forskellige muligheder for at holde en spændende børnefødselsdag.

Du husker måske fra du selv var barn, når man skulle i svømmehallen eller i et legeland ude i byen. Dette er noget, alle børn elsker at komme ud til, for så prøver de nogle nye omgivelser, hvor de kan slå sig løs. Dog er det ikke så personligt at købe et arrangement ude i byen. Her kan man også vælge at holde en børnefødselsdag i hjemmet, hvor man kan stå for det hele selv og skabe en helt unik fødselsdag. Sådan holder du den perfekte børnefødselsdag, hvis du gerne vil give dig i kast med at arrangere noget selv.

Sæt dig med barnet og planlæg fødselsdagen

Når du skal planlægge den perfekte børnefødselsdag, så er det vigtigt, at barnet er med til at bestemme, hvad der skal ske – og gerne helt ned til de små detaljer. Børn kan hurtigt blive skuffet, hvis de havde forestillet sig noget andet, end det der kommer til at ske.

Brug gerne farveblyanter til at tegne og skrive ned med, når barnet kommer op med de ofte kreative idéer. Børn har ofte nogle særlige interesser som eksempelvis en sportsgren, en tegneseriefigur, en tv-figur osv. Her kan man med fordel lave et tema, der har denne interesse som omdrejningspunkt, hvis barnet finder det sjovt.

Lav en spændende invitation til børnefødselsdagen

Når de andre børn ser en invitation til børnefødselsdagen, så er det ofte en sjov udstråling, der tiltrækker opmærksomhed. Her kan man eksempelvis lave invitationen efter det bedste tema, man har valgt at bruge til børnefødselsdagen.

Har I ikke valgt et tema, kan i også lave invitationen i spændende farver og sjove skrifttyper, som man kan finde på computeren. Hertil kan man også klippeklistre sjove figurer eller dyr på invitationen eller et sjovt billede af barnet. Er dit barn gammelt nok, kan du også lade det skrive invitationen selv for at gøre den mere personlig.

Det er vigtigt med den rigtige mad

Maden er absolut noget af det vigtigste til børnefødselsdage. Det er her, alle børnene får en kort pause til at spise, og det er noget, de har glædet sig til. Derfor skal det også være spændende. Det er vigtigt, at man også her lader barnet bestemme, hvad menuen skal stå på.

Man skal selvfølgelig overveje, at det ikke er noget, der tager for lang tid at lave, og det må gerne være noget, der kan laves en dag forinden.

Kilde:

https://barnetsudstyr.dk/

Læs mere

Populære indlæg