Følg os

Andet

Lad dit barn spille computer med god samvittighed

Computer barn

Selvom danskerne er begyndt at acceptere det øgede medieforbrug, så er der fortsat mange mennesker, der har en fordomsfuld indstilling til børn og unges medieforbrug, Det er korrekt, at børn og unge generelt bruger meget tid foran computeren, men det er ikke nødvendigvis alarmerende.

Denne artikel er henvendt specifikt til forældre, som vil vide, hvordan man kan lade sine børn spille computer uden at få dårlig samvittighed.

Computerspil med fokus på læring

Computerspil kan faktisk være både kreative, sociale og udviklende for børn og unge, hvorfor man ikke pr. automatik skal betragte computerspil som det rene tidsspild. Udforsker du mulighederne, vil du finde ud af, at der er mange computerspil, som har fokus på læring.

Studido.com giver dine børn mulighed for at spille en masse sjove spil, som udfordrer barnets intelligens og giver et positivt syn på alt, hvad der vedrører undervisning, lektier og faglige opgaver. Du kan blive klogere på den danskudviklede tjeneste ved at besøge sitet via din digitale enhed.

Kig dit barn over skulderen

I en tid hvor såkaldte curlingforældre bliver udskældt som aldrig før, kan man blive helt bange for at blande sig for meget i sit barns liv. Det er ikke desto mindre helt okay at kigge sit barn over skulderen, når han / hun færdes på internettet. Selvom internettet på mange måder er en fantastisk opfindelse, så skal du være bevidst om, hvilke potentielle farer dit barn kan blive udsat for.

Du kan ved brug af forældrekontrol sætte begrænsninger for dit barn, så du kan minimere risikoen for, at dit barn bliver udsat for noget ubehageligt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andet

Fem ting der gør børneværelset mere personligt

Ting til det personlige børneværelse

Det perfekte værelse for dit barn er et værelse, som afspejler barnets personlighed og temperament. Der findes ikke nogen overordnet opskrift på, hvordan man indretter et børneværelse, idet der skal tages højde for mange personlige faktorer.

Du kan som hovedregel forvente, at jo mere personligt børneværelset er indrettet, desto gladere bliver barnet for at opholde sig på værelset. I de kommende afsnit bliver du introduceret for fem ting, der gør børneværelset mere personligt. Det skal bl.a. handle om navneskilte, højdemålere og lamper.

Skylampe

En skylampe er naturligvis en lampe, som er formet som en sky. Skyen er et motiv, som falder i god jord hos både piger og drenge, hvorfor det er et sikkert valg.

Skylampe

De eftertragtede skylamper kan købes i alverdens farver, hvor farver som lyserød, grå, lyseblå, gul og hvid er repræsenteret. Find den komplette liste over farvemuligheder på denne hjemmeside.

Ønsker du at købe en personlig skylampe til dit barn, så bør du bede om at få udskåret barnets navn i bunden af lampen. Det er med til at gøre lampen en tand mere personlig.

Skyspejl

Du ved nu, at der er mulighed for at købe skylamper, men ved du også, at det er muligt at købe skyspejle til børn? Det er oplagt at købe en skylampe, som er fremstillet af akryl og træ, men det er også muligt at købe spejle i andre materialer.

Lyseblå er den klassiske farve til et skyspejl, men du skal være bekendt med, at spejlene også forhandles i mange andre farver. Lad evt. dit barn vælge farve.

Navneskilt

Det tredje tip går på at købe et navneskilt, som ligesom de andre produkter kan hænges op på væggen. Du kan selvfølgelig helt selv bestemme, hvilket navn der skal stå på navneskiltet. Dobbelttjek at du har skrevet navnet korrekt, før du afgiver en bestilling.

Du kan måske blive nødt til at købe flere navneskilte, hvis dit barn har et dobbeltnavn som Maria Louise eller Carl Christian. Overvej også at købe et navneskilt med barnets efternavn.

Højdemåler

Der er næppe nogen grund til at komme med en lang introduktion til, hvad man bruger en højdemåler til, da det siger sig selv. I stedet vil vi slå et slag for, at man køber en højdemåler af træ, da træpynt typisk er både pænest og mest praktisk.

Det er sjovt for både barnet og forældrene at følge med i, hvor meget barnet vokser fra måned til måned og fra år til år. En skønne dag bliver dit barn måske så højt, at højdemåleren ikke længere kan bruges, men bare rolig, der går mange år.

Wood sticker maske

Foruden førnævnte ting kan man også overveje at købe en wood sticker maske, som kan sættes op ved siden af barnets seng eller et andet sted på børneværelset. Det særlige ved denne maske er, at den er fremstillet af træ og leveres med dobbeltklæbende tape. Du behøves ikke at være den fødte handyman for at sætte denne form for pynt op på væggen. Wood sticker masken er især et hit blandt drengebørn.

Læs mere

Andet

Online opgaveløsning er fremtiden – og fremtiden er nu

Opgaveløsning

Den store udfordring med de mange skoletrætte børn og unge kan løses på forskellige måder. Der findes næppe én løsning, som kan bekæmpe skoletrætheden én gang for alle, men der er bestemt nogle løsninger, som er mere effektive end andre.

I dag skal det dreje sig om online opgaveløsning, som er blevet mere og mere udbredt de seneste år. Størstedelen af alle danske familier har adgang til både smartphones, tablets og computere samt internetadgang, så hvorfor ikke kaste sig over nogle af de mange internetbaserede læringsmuligheder?

Lektier

Traditionel opgaveløsning på nettet

Børn og unge har rig mulighed for at dygtiggøre sig inden for forskellige områder ved at løse opgaver på nettet. Det gennemsnitlige barn vil hellere løse opgaver på computeren frem for at løse opgaver i et hæfte e.l.

www.studido.com kan tilbyde et hav af opgaver i både matematik, dansk og engelsk fra 0-9. klassetrin. Der er vel at mærke tale om opgaver, som er udviklet af elitestuderende. Eleverne løser alle opgaverne på nettet og bliver endda præsenteret for deres resultater med det samme.

Ved at løse opgaver på nettet kan man finde ud af, hvad man er god til, og hvad man er mindre god til. Det er meget relevant viden, da man får noget konkret at handle på, når man får synliggjort sine stærke og svage sider. Øvelse gør mester, så er man ikke god til engelsk, vil det være oplagt at løse en masse opgaver i netop dette fag.

Læs mere

Andet

Væsentlige fordele ved digital læring

Undervisning

Digital læring fylder mere og mere i vores moderne samfund.

Faktum er, at digital læring ikke blot bliver praktiseret i mange skoler, men også i private hjem. Blogindlægget er tilegnet dig, som er mor eller far til et større eller mindre skolebarn. Du skal læse med, hvis du gerne vil vide, hvilke væsentlige fordele der er ved digital læring.

1. Øget motivation

Det er svært at lære et barn noget nyt, hvis barnet ikke er motiveret. Derfor er det altafgørende, at man tænker over, hvordan man skaber øget motivation. Læring via digitale medier er en af måderne, hvorpå man kan øge motivationen.

Man bør ikke undervurdere vigtigheden af at motivere børn og unge, da det har afgørende betydning både nu og på længere sigt.

2. Hurtig adgang til diverse hjælpemidler

Digital læring indebærer bl.a. hurtig adgang til diverse hjælpemidler. Dit barn har mulighed for at benytte sig af lommeregner, gangetavler og meget andet. Derudover er det muligt at få læst svære ord op, hvilket styrker læseindlæringen.

3. Øget læringsglæde

Undervisning, lektier og opgaver er i sig selv ikke det sjoveste i verden, men man kan heldigvis gøre noget for at gøre det til en mindre sur del af hverdagen. Brug af digitale læringsværktøjer fører ofte til øget læringsglæde – så det er også en vigtig fordel.

Studido.com er en af de online tjenester, som er værd at stifte bekendtskab med, hvis man interesserer sig for digital læring. Læs alt om tjenesten her.

Læs mere

Populære indlæg