Følg os

Sundhed

Hvad kendetegner en børnevenlig frisør?

Børneklip

I vores lille land har vi rigtig mange forskellige frisører. Langt de fleste kan klippe alle mennesker, såvel børn som voksne, men ikke alle er lige kompetente, når det kommer til f.eks. børneklip. Derfor er det ikke helt underordnet, hvem du lader klippe dine guldklumper. I stedet for at finde en herrefrisør eller damefrisør kan det give mening at gå efter en familiefrisør, der også tilbyder børneklip.

Frisøren forstår sig på barnets behov

At klippe et barn kan være anderledes end at klippe en voksen. Typisk vil børn sidde mere uroligt i stolen og stille flere spørgsmål. Dette skal en frisør kunne håndtere, hvis barnet skal have en god oplevelse hos frisøren. Denne faktor er især vigtig, hvis du er forælder til et sensitivt barn, der i den grad har brug for at blive forstået og lyttet til. Vælg her en frisør, der har mange års erfaring med at klippe børn.

Frisøren besidder stor tålmodighed

Når man klipper børn, kan det blive nødvendigt at holde nogle få pauser undervejs. Generelt er det vigtigt, at det hele sker i barnets tempo, så barnet kommer til at forbinde frisørbesøg med noget positivt. Især de første par gange hos frisøren kan være svære for barnet, hvorfor man bør være ekstra opmærksom og udvise stor tålmodighed. I den anledning bør man fravælge frisører, der ikke sætter ret meget tid af til den enkelte kunde.

Frisøren guider barnet igennem

Ved børneklip er det altid en god idé at forklare barnet, hvad man gør. Børn er nysgerrige af natur og bliver som udgangspunkt mere trygge, når de ved, hvad der skal ske. Forklar derfor barnet, hvorfor du skifter saks, eller hvorfor der skal vand i håret, inden det skal klippes. Som frisør kan man gøre arbejdet meget lettere for sig selv ved at tage barnet med på rejsen. Vær derfor ikke rad for at tale åbent om processen.

Der er dygtige børnefrisører i hele landet

Hvad enten du har valgt at bosætte dig i Aalborg, Viborg, Sønderborg, Odense eller København, så kan du helt sikkert finde en dygtig børnefrisør nær dig. I disse år er der rigtig mange unge mennesker, der tager den eftertragtede frisøruddannelse, hvorfor du kan være sikker på, at der også fremover vil være et stort udbud af frisører. Mange af disse vil uden problemer kunne klippe både dig og dit barn.

Kilde: Hair by Aagaard – Frisør Aalborg

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sundhed

Fem gode råd til at lære dit barn at kravle

Mor og baby

Børn skal som bekendt lære at kravle, før de kan gå.

Det er dog vidt forskelligt, hvornår børn lærer at kravle. Nogle børn er tidligt ude og kan kravle efter blot seks måneder, mens andre er senere ude og først mestrer kravleteknikken efter ti-tolv måneder. Det er derfor svært at sige, hvornår dit barn begynder at kravle, men der er rig mulighed for at hjælpe barnet lidt på vej. I denne artikel får du fem gode råd.

Hvornår begynder børn at kravle? Se svaret her (klik på linket).

#1 Bevægelse er med til at fremme barnets motoriske udvikling

Der kan gå mange måneder, inden baby lærer at kravle, men indtil det sker, så vil det være sundt med en masse bevægelse, da det er med til at fremme babys motoriske udvikling. Lad derfor baby tumle og trille rundt på gulvet. Er baby glad for at bevæge sig, så er det også sandsynligt, at baby lærer at kravle tidligt.

Som forælder har du rig mulighed for at stimulere bevægelserne på flere forskellige måder. Det kan du f.eks. gøre ved at vugge, rulle og gynge baby.

#2 Vær tålmodig

Som mor eller far har du måske en forhåbning om, at dit barn lærer at kravle tidligt, men i virkeligheden er det ikke så vigtigt, om der går seks, otte eller ti måneder, inden det sker. Generelt er det en god idé at være tålmodig, da manglende tålmodighed kan have den helt modsatte effekt.

#3 Opdag nogle af de mange kravleøvelser via YouTube (og efterlign dem)

Besøger du YouTube via browseren eller app’en, så vil du ved at søge på kravleøvelser eller lær dit barn at kravle kunne finde en masse relevante videoer. Videoerne er typisk dansksprogede og vil være spækket med gode kravleøvelser, som du kan efterligne. Nogle af øvelserne kender du måske i forvejen, mens andre vil være hidtil ukendte for dig.

#4 Prøv med en kravlebold

Der findes efterhånden mange gode hjælpemidler til at lære barnet at kravle. Du kan f.eks. købe en kravlebold, som barnet kan kravle efter. Sådanne bolde vil typisk byde på indbygget lyd og lys, hvilket fanger barnets opmærksomhed. Endvidere er det ikke unormalt, at boldene kan spille musik.

#5 Er du bekymret for barnets motoriske udvikling? Så kontakt lægen

Det tager tid at styrke den motoriske evne, men oplever du, at din babys motoriske udvikling er gået mere eller mindre i stå, så kan du vælge at søge professionel hjælp. I første omgang kan du kontakte egen læge, der vil kunne byde ind med gode råd og eventuelle henvisninger til andre fagpersoner.

Læs mere

Sundhed

Tre gode produkter til børn med særlige behov

Barn med særlige behov

Har du et barn med særlige behov? Det kan eksempelvis være grundet ADHD, ADD, Asperger eller Autisme. Så kan det i den grad være en hjælp sendt oppefra, når man finder diverse hjælpemidler og produkter, der kan være med til at gøre livet bedre for de unge.

Men det kan også bare være en stor udfordring at finde de rette hjælpemidler. Derfor har vi lavet en kort liste over tre gode produkter til børn med særlige behov. Produkterne er som udgangspunkt målrettet børn, men kan også være gavnlige for voksne.

#1 Tyngdetæppe: Stimulér sanserne og skab ro

Et tyngdetæppe er baseret på de samme principper som en tyngdedyne. Det er et tæppe, som vejer lidt mere end et traditionelt tæppe. Denne ekstra tyngde er med til at stimulere kroppens sanser, hvilket i sidste ende hjælper kroppen og sindet med at falde til ro.

Og det er lige netop denne ro, som mange børn med særlige behov har svært ved at finde. Og i modsætning til en decideret kugledyne, så er et tyngdetæppe lidt mere overkommeligt at have med rundt i huset, og når man er på visit hos andre.

Man kan få nogle fine tyngdetæpper i forskellige designs, der er børnevenlige. Det kunne eksempelvis være et design, der får tæppet til at ligne en rokke. Se tyngdetæppe rokke via linket.

Barn med særlige behov

#2 Sansebamser: Dovendyr, sæler og hunde

Mange børn elsker deres bamser – og sansebamser er ingen undtagelse. Børn med særlige behov skal naturligvis have helt almindelige bamser ligesom alle andre, men det kan også give mening at kigge efter sansebamser. De ligner umiddelbart almindelige bamser, men ligesom med tyngdetæppet byder de på ekstra tyngde.

Dermed har de nogle af de samme egenskaber og gavnlige effekter som tyngetæppet. Det vil sige, at de stimulerer kroppens sanser i højere grad. Ofte er bamserne også designet sådan, at de er gode at putte, hygge og snakke med.

Sansebamser kan hos de fleste forhandlere fås i en lang række forskellige former. Så hvad end barnets yndlingsdyr er et dovendyr, en sæl, en hund, en kat eller noget helt femte, burde det være muligt at finde en sansebamse efter barnets smag.

#3 Aktivitetstæppe: Aktivér barnets nysgerrighed

Et aktivitetstæppe skal gerne aktivere sanserne, ligesom med førnævnte produkter. Denne gang er det blot synssansen, høresansen, følesansen og nysgerrigheden, der sættes på arbejde. Tæpperne vil typisk have mange farver, forskellige overflader, der kan røres ved, samt ting, der kan nulres og på andre måde afgive lyde.

I modsætning til de andre produkter, er formålet med et aktivitetstæppe ikke at få barnet til at falde til ro. Det er derimod at hjælpe dem med at vedligeholde og udvikle deres forskellige sanser.

Læs mere

Oplevelser

Hold dine børn sunde og raske på ferien

Rejseklar børn

I Danmark er vi vant til at kunne drikke vand direkte fra vandhanen. Det er rent og drikkeklart, hvilket er praktisk og lige til. Det er dog ikke alle lande, der har samme rene vand. Derfor er det vigtigt at undersøge det, inden man tager afsted. Der er overraskende mange lande, hvor man bliver nødt til at købe vand ved siden af. Det vand der kommer ud af vandhanen kan være fyldt med bakterier og dermed være farligt for helbredet. Sørg derfor også for, at dine børn er informeret og forstår vigtigheden af det. Det er ofte ikke livsfarligt i mindre mængder, men det anbefales ikke, at man drikker det. Følg altid landets egne anbefalinger, så du er på den sikre side.

Vandfilter er en måde at sikre sig rent vand på

Der er dog nogle situationer, hvor man ikke kan få rent drikkevand. Det kan være i naturen eller netop på et hotel i udlandet. Dine børn har dog stadig brug for vand, og derfor er det vigtigt at være forberedt. Der findes heldigvis muligheder, som gør, at man kan drikke beskidt drikkevand. Det kan gøres med vandfilter produkter. De er et sikkert valg, når det kommer til at rense drikkevand. De er perfekte til udflugter, og der findes flere forskellige produkter. De er lette at have med, og du behøver ikke bekymre dig om drikkevand, da du altid kan rense det.

De her steder skal man være opmærksom på vandet

Når du er i naturen, på et hotel i udlandet eller lufthavnen. Det er alle tre steder, hvor der er en risiko for, at der ikke er rent drikkevand. Derfor anbefaler vi, at man har et vandfilter produkt med sig, især hvis man har børn. Det kan være en ret stressende oplevelse med tørstige børn. Desuden er det farligt at være dehydreret, og i varme lande skal man huske rigeligt med vand. Derfor går det ikke, at dine børn får for lidt væske.

Hvilke typer af produkter findes der?

Der findes efterhånden en del produkter, som kan løse opgaven. Det er derfor ikke et problem at finde, men det er vigtigt, at man køber fra kompetente forhandlere. Sørg derfor altid for at tjekke virksomheden og deres baggrund. På den måde er du sikker på, at produkterne kan rense vandet og give dig det rene drikkevand, du har brug for.

Læs mere

Sundhed

Autisme og en hverdag med mening

Trist barn

Har dit barn autisme?

Autisme er en psykologisk udviklingsforstyrrelse, som findes hos ca. 1 % af Danmarks befolkning. Den viser sig ofte i kommunikative og sociale sammenhænge, og udarter sig forskelligt fra person til person.

Hos børn vil nogle af de mest almindelige tegn på autisme komme til syne i måden, som han eller hun imødekommer sociale situationer på. Det kan for eksempel være svært for et barn med autisme at engagere sig i ustrukturerede aktiviteter med sine jævnaldrende. Det kan også forekomme svært at aflæse sociologiske signaler og sammenhænge. Derudover kan det også være hårdt for et barn på autismespektret at skulle omstille sig til nye omgivelser. Barnet kan have svært ved at forholde sig til situationer, som ikke indeholder fastholdte regelsæt eller rammer. Derfor er rutinen særdeles vigtig, når man vil skabe en Hverdag Med Mening.

Et barn med autisme kan være enormt optaget inden for en særinteresse, og er med stor sandsynlighed en haj til at huske på de mange specifikke detaljer, som interessefeltet indeholder.

Hvis dit barn udviser nogle af de nævnte adfærdsmønstre kan det være tegn på en grad af autisme.

5 tegn på, at dit barn har autisme:

 • Mangel på situationsfornemmelse
 • Mangel på socialt engagement med jævnaldrende
 • Mangel på omstillingsevne
 • Stort behov for regelsæt i hverdagen
 • Stort fokus på særinteresser

Hvordan er hverdagen for et barn med autisme?

Et barn med autisme oplever hverdagen med øget fokus på det enkelte aspekt af sine omgivelser og kan have svært ved at håndtere dagligdagens helhedsindtryk. Det er derfor vigtigt at give dit barn en helt håndgribelig handlingsplan for hverdagens aktiviteter, så der er et tydeligt mønster at gå ud fra.

Hvordan kan man gøre hverdagen med autisme mere meningsfuld for hele familien?

Hverdagen med autisme kan være hård, men den kan også være fuld af meningsfulde oplevelser.

Det er noget af en opgave for forældre at have en hård hånd om planlægningen af hverdagens begivenheder. Især når man samtidig skal sørge for at fungere som en familie bestående af medlemmer på og uden for autismespektret.

En måde hvorpå man kan gøre hverdagen mere meningsfuld for hele familien, kan være ved at tilrettelægge de daglige gøremål. Imødekommes både struktur og socialt samvær i hverdagen, vil hele familien få en sjovere og mere overskuelig hverdag at indgå i.

Sådanne aktiviteter kan eksempelvis være en tur i Føtex, hvor man i bestemt rækkefølge finder den næste vare til indkøbskurven. Det kan være at pynte systematisk op til påske i stuen, eller skiftevis at blande ingredienserne, når fødselsdagskagen skal bages.

Det gælder kort og godt om at samles i strukturen, som barnet behøver og gøre den meningsfuld for hele familien.

Læs mere

Sponsoreret

Find den perfekte juniorseng til dit barn

Mor og søn

Googler du børneseng, vil du erfare, at der udbydes et utal af børnesenge i forskellige farver, størrelser og materialer. Selvom det er positivt, at der er noget at vælge mellem, så kan det hurtigt blive en uoverskuelig affære at kigge på børnesenge, når der udbydes så mange forskellige. Derfor bør du specificere, hvilken type seng du er på udkig efter. Det kan f.eks. være, at du er på jagt efter en juniorseng til dit mellemstore barn.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at guide dig til at vælge den helt rette juniorseng til din lille guldklump. Du kan også bare vælge at klikke dig direkte ind på onlinekids.dk, hvis du allerede har klarlagt dine ønsker og dermed er klar til at udforske mulighederne.

Hvad kendetegner en god juniorseng?

Overgangen fra tremmeseng til juniorseng kan være – og er ofte – meget svær for barnet.

Det er først og fremmest svært at vurdere, hvornår det er på rette tid at skifte tremmesengen ud med en juniorseng. Dette vil nemlig helt naturligt variere fra barn til barn, idet ikke alle børn udvikler sig lige hurtigt.

Dit barns alder bør ikke være afgørende for, om det er tid til at investere i en juniorseng eller ej. I stedet bør du tage udgangspunkt i barnets adfærd. Er dit barn blevet for stor til tremmesengen og / eller begyndt at klatre over tremmerne, så bør det få dig til at overveje købet af en juniorseng.

Men hvad kendetegner egentlig en god juniorseng? Det vil vi gerne give vores bud på:

 • Komforten skal være i top
 • Der skal ikke være en finger at sætte på kvaliteten
 • Sengen skal designmæssigt passe til resten af rummet
 • Sengen skal have en tilpas størrelse (hverken for stor eller lille)
 • Prisen skal være rigtig (husk at pris og kvalitet hænger sammen)

Skal du finde den rigtige juniorseng til den rigtige pris, så bør du handle på nettet, idet det er her, at du finder det største udvalg af børnesenge, herunder juniorsenge. Du kan altid returnere eller bytte sengen, hvis den ikke er som forventet.

Læs mere

Sponsoreret

Lær at håndtere livet med en kolikbaby

Baby hos lægen

Det er en kæmpe glæde at blive forælder – i hvert fald for langt de fleste. Men med denne store glæde kommer også en lang række udfordringer og bekymringer, som de færreste lige har regnet med, når de opdager, at de er gravide.

Udfordringerne kan være mange, men nogle af dem kunne typisk være:

 • Manglende søvn, fordi babyen vågner ofte
 • Bekymringer om babyen vokser og udvikler sig som den skal
 • Uvanthed med at have så meget ansvar over for andre end en selv
 • En længsel efter ens gamle liv (selvom man elsker sin baby)

Kolik kan komme som et lyn fra en klar himmel

Men der kan også være nogle helt praktiske ting, som er med til at gøre starten på forældreskabet en smule ujævn. For eksempel kan der ske det, at ens barn får kolik. Kolik forbindes ofte med mave- og tarmproblemer, som giver babyen smerter og får den til at græde.

Men faktisk er kolik en mere bred betegnelse, som også bruges om babyer, som af uforklarlige grunde skriger og græder meget. Nogle af symptomerne på kolik kan være:

 • Udspilet og udrundet mave
 • Usædvanligt høje skrig
 • 3 timers gråd ad gangen i mere end tre timer om ugen
 • Uro ved eftermiddags- og aftentid
 • Sådan kan man håndtere børn med kolik

Desværre er kolik hos spædbørn stadig noget, som i høj grad er uforklarligt for lægerne. Og fordi det er svært at forklare, så er det naturligvis også svært at behandle.

Derfor vil lægen ikke kunne udskrive en medicin eller komme med en kur. Som forælder er man derfor tit nødt til at tage sagen i egen hånd.

Lad naturen løse problemerne

De reaktioner, som udløser kolikken, kommer på en eller anden måde fra barnets egen krop. Derfor er det vigtigt at have fokus på at hjælpe kroppen og dens system. Mange anbefalede behandlingsmetoder er derfor naturlige, og består af stoffer, som kroppen på den ene eller den anden måde har godt af.

Et gennemgående træk ved de forskellige behandlinger er, at de er designet til at afhjælpe ondt i maven og skabe en bedre tarmflora. De udgør altså et konkret forsøg på at afhjælpe de fysiske symptomer, som potentiel kan være en faktor i at udløse kolikken – for eksempel gennem mælkesyrebakterier eller behandling af muskelspændinger i det konkrete område.

Læs mere

Populære indlæg