Følg os

Sundhed

Fem gode råd til at lære dit barn at kravle

Mor og baby

Børn skal som bekendt lære at kravle, før de kan gå.

Det er dog vidt forskelligt, hvornår børn lærer at kravle. Nogle børn er tidligt ude og kan kravle efter blot seks måneder, mens andre er senere ude og først mestrer kravleteknikken efter ti-tolv måneder. Det er derfor svært at sige, hvornår dit barn begynder at kravle, men der er rig mulighed for at hjælpe barnet lidt på vej. I denne artikel får du fem gode råd.

Hvornår begynder børn at kravle? Se svaret her (klik på linket).

#1 Bevægelse er med til at fremme barnets motoriske udvikling

Der kan gå mange måneder, inden baby lærer at kravle, men indtil det sker, så vil det være sundt med en masse bevægelse, da det er med til at fremme babys motoriske udvikling. Lad derfor baby tumle og trille rundt på gulvet. Er baby glad for at bevæge sig, så er det også sandsynligt, at baby lærer at kravle tidligt.

Som forælder har du rig mulighed for at stimulere bevægelserne på flere forskellige måder. Det kan du f.eks. gøre ved at vugge, rulle og gynge baby.

#2 Vær tålmodig

Som mor eller far har du måske en forhåbning om, at dit barn lærer at kravle tidligt, men i virkeligheden er det ikke så vigtigt, om der går seks, otte eller ti måneder, inden det sker. Generelt er det en god idé at være tålmodig, da manglende tålmodighed kan have den helt modsatte effekt.

#3 Opdag nogle af de mange kravleøvelser via YouTube (og efterlign dem)

Besøger du YouTube via browseren eller app’en, så vil du ved at søge på kravleøvelser eller lær dit barn at kravle kunne finde en masse relevante videoer. Videoerne er typisk dansksprogede og vil være spækket med gode kravleøvelser, som du kan efterligne. Nogle af øvelserne kender du måske i forvejen, mens andre vil være hidtil ukendte for dig.

#4 Prøv med en kravlebold

Der findes efterhånden mange gode hjælpemidler til at lære barnet at kravle. Du kan f.eks. købe en kravlebold, som barnet kan kravle efter. Sådanne bolde vil typisk byde på indbygget lyd og lys, hvilket fanger barnets opmærksomhed. Endvidere er det ikke unormalt, at boldene kan spille musik.

#5 Er du bekymret for barnets motoriske udvikling? Så kontakt lægen

Det tager tid at styrke den motoriske evne, men oplever du, at din babys motoriske udvikling er gået mere eller mindre i stå, så kan du vælge at søge professionel hjælp. I første omgang kan du kontakte egen læge, der vil kunne byde ind med gode råd og eventuelle henvisninger til andre fagpersoner.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sundhed

Disse undersøgelser kan foretages af barnet inden fødslen

Baby på vej

Det er aldrig for tidligt at begynde at tænke på dit barns sundhed. Der er faktisk en række tests, der kan foretages på barnet før fødslen for at få en idé om, hvor sund din lille guldklump er. Nogle af disse tests er også rutinetests, som du skal have udført, når du er gravid.

De fleste er ikke-invasive, mens andre kræver en lidt større indsats fra moderens side. Men de kan alle give værdifulde oplysninger om barnets sundhed og velbefindende. Læs om de forskellige undersøgelser, som du kan få foretaget af dit barn, inden han / hun bliver født i denne artikel.

Den indledende undersøgelse om graviditet

Det første skridt til at finde ud af, om du er gravid, er at tage en graviditetstest. Det kan gøres hjemme med et graviditetstestsæt. Hvis testen er positiv, skal du bestille en tid hos din læge til en bekræftelsestest. Når du har været hos din læge og har fået en positiv graviditetstest, vil han eller hun udføre en række bekræftelsestests. Disse kan omfatte en blodprøve for at kontrollere dine hormonniveauer, en ultralydsscanning for at kontrollere barnets hjerterytme og en fysisk undersøgelse.

Kønsscanning

Det er de færreste, der kan vente med at få kønnet at vide, inden deres lille guldklump kommer til verden. Derfor kan du få barnets køn at vide allerede fra uge 12. Dette kan gøres ved hjælp af en blodprøve, men normalt er det blot en visuel undersøgelse af kønsorganerne under en ultralydsundersøgelse. Dog skal du betale for at få kønnet at vide allerede i uge 12, da kønsscanningen fra det offentlige først ligger i uge 20. Hvis du ikke kan vente, så kan du overveje en privat scanning, hvor du får barnets køn at vide.

Nakkefold scanning

En nakkefoldsscanning er en simpel, ikke-invasiv test, der kan foretages for at vurdere risikoen for visse fødselsdefekter. Ved scanningen måles tykkelsen af hudfolderne bag på barnets nakke. Tykkelsesmålingerne sammenlignes derefter med målingerne af andre babyer med samme alder. En tykkere hals end gennemsnittet kan indikere en øget risiko for visse sygdomme, såsom Downs syndrom. En nakkefold undersøgelse kan foretages, når du er i uge 12 af graviditeten.

Misdannelsesscanning

Alle gravide kvinder tilbydes en scanning omkring 20 uger inde i graviditeten for at undersøge, om der er større misdannelser hos barnet. Dette kaldes misdannelsesscanning eller scanning midt i graviditeten. Det kan godt lyde mere voldsomt, end det egentlig er. Ultralydsspecialisten kontrollerer, at barnets hjerte, hjerne, rygsøjle, nyrer og lemmer udvikler sig normalt. Hvis der konstateres problemer, kan du blive henvist til yderligere undersøgelser eller scanninger. Du kan også blive tilbudt en 3D- eller 4D-scanning på dette tidspunkt, som vil give dig et bedre billede af dit barns ansigtstræk.

Læs mere

Sundhed

5 gode råd og tips til hvordan man får barnet til at sove

Baby sover

Når man først har fået sin lille baby, så er det en helt ny verden, som åbner sig for én. Alt skal læres og mange ting kan være udfordrende. En af de ting, der kan give forældrene mest hovedpine, er babysøvn. Mange babyer sover dårligt og det kan være svært at finde ud af, hvordan man får dem til at sove godt. I denne artikel vil vi give jer 5 gode råd og tips til hvordan I kan få jeres baby til at sove bedre.

Lær dit barns søvnmønster at kende

Det er vigtigt at lære dit barns søvnmønster at kende, så du ved, hvornår det er tid til at putte dem i seng. De fleste babyer har brug for mellem 11-12 timers søvn om dagen. Men det er ikke alle babyer, der sover lige meget på samme tid af døgnet. Nogle sover mest om natten, mens andre sover bedst formiddag og eftermiddag. Det er forskelligt fra barn til barn og det er derfor vigtigt, at du lærer dit barns søvnmønster at kende.

Skab et roligt sovemiljø

Det er også vigtigt at have et roligt sovemiljø for din baby. Det betyder, at der ikke skal være for meget lys eller støj. Du kan med fordel have en afspiller med beroligende musik i babys soveværelse, så det kan hjælpe dem med at falde i søvn.

Undgå at putte dit barn for tidligt i seng

Mange forældre tror, ​​at hvis man putter sit barn i søvn tidligt, vil det sove længere og bedre. Men det er ikke altid tilfældet. Hvis du putter din baby i seng for tidligt, kan det være svært for dem at falde i søvn og de vil muligvis vågne op igen kort efter. Det er derfor bedre at vente lidt med at putte dem i seng, til de er trætte.

Vær konsekvent med babys søvnrutiner

Det er også vigtigt at være konsekvent med babys søvnrutiner. Hvis du putter dem i seng på samme tid hver dag, vil de vænne sig til det og falde hurtigere i søvn. Du kan med fordel have en putte-rutine, så barnet ved, at det snart er tid til at sove.

Giv ikke din baby alt for meget mad før sengetid

Det er også en god idé at undgå at give din baby alt for meget mad før sengetid. Hvis de spiser rigtig mange, kan det være svært for dem at falde i søvn. De kan også vågne op igen midt om natten, fordi de er sultne. Sørg derfor for at give dem et let måltid eller en drink inden sengetid.

Disse er blot nogle af de mange gode råd og tips, som findes derude til hvordan man kan få baby til at sove. Det er dog ikke alle rådene, der virker for alle babyer. Du skal eksperimentere lidt med de forskellige råd og se hvilke der virker bedst for netop din baby. Husk også, at det tager tid for både dig og dit barn at vænne sig til babysøvnen.

Læs mere

Sundhed

Airtracks – Et perfekt træningsredskab for børn i alle aldre

Springgymnastik

Airtracks er et nyt og moderne træningsredskab, som er ved at vinde indpas i Danmark. Det er et perfekt redskab til børn i alle aldre, da det giver mulighed for en bred vifte af øvelser. I denne artikel vil vi give dig et indblik i airtracks, og hvorfor de er så populære. Vi vil også guide dig igennem købeprocessen, så du ikke ender med at købe den forkerte airtrack!

Hvad er en airtrack enligt?

En airtrack er en luftpude, som man kan bruge til at træne på. De fås i forskellige størrelser og former, men de fleste airtracks har en rektangulær form. Airtracks er normalt lavet af PVC eller gummi, og de er fyldt med luft. Nogle airtracks har en blød overflade, mens andre airtracks har en hård overflade. De fleste airtracks kan pumpes op til en bestemt PSI (pounds per square inch), som giver dig mulighed for at justere hårdheden på airtracken.

Hvad skal man se efter før man køber en airtrack?

Der er et par ting, man skal have in mente før man køber en airtrack.

Størrelse: Det første og vigtigste er størrelsen på airtracken. Du skal vælge en airtrack, som passer til dit hjem eller dit træningscenter. airtracks fås i mange forskellige størrelser, så det er vigtigt at du vælger den rigtige airtrack til dine behov.

Form: Airtracks fås i mange forskellige former. De fleste airtracks har en rektangulær form, men airtracks kan også fås i cirkulære eller ovale former. Vælg den airtrack, som passer bedst til dine behov.

Materiale: Airtracks er normalt lavet af PVC eller gummi. PVC airtracks er de billigste, men de har en tendens til at være mindre holdbare end gummi airtracks. Gummi airtracks er lidt dyrere, men de er mere holdbare og kan modstå høje PSI-tryk.

Overflade: Airtracks fås med enten en blød eller hård overflade. De fleste airtracks har en blød overflade, som er behagelig at træne på. Hvis du ønsker at træne på en airtrack med en hård overflade, skal du vælge en airtrack med en PVC-overflade.

Pris: Airtracks fås i mange forskellige prisklasser. Du kan finde airtracks til både private og professionelle formål. De billigste airtracks er normalt lavet af PVC, mens de dyreste airtracks er lavet af gummi. Størrelsen på airtracken kan også have indflydelse på prisen.

Disse ting er blot nogle af de ting, du skal have in mente, før du køber airtrack. airtracks er et perfekt træningsredskab for både private og professionelle formål, så det er vigtigt at du vælger den airtrack, som passer bedst til dine behov. Vi håber, at denne artikel har givet dig et indblik i airtracks, og vi glæder os til at se dig træne på airtracken snart!

Læs mere

Sundhed

Tre gode produkter til børn med særlige behov

Barn med særlige behov

Har du et barn med særlige behov? Det kan eksempelvis være grundet ADHD, ADD, Asperger eller Autisme. Så kan det i den grad være en hjælp sendt oppefra, når man finder diverse hjælpemidler og produkter, der kan være med til at gøre livet bedre for de unge.

Men det kan også bare være en stor udfordring at finde de rette hjælpemidler. Derfor har vi lavet en kort liste over tre gode produkter til børn med særlige behov. Produkterne er som udgangspunkt målrettet børn, men kan også være gavnlige for voksne.

#1 Tyngdetæppe: Stimulér sanserne og skab ro

Et tyngdetæppe er baseret på de samme principper som en tyngdedyne. Det er et tæppe, som vejer lidt mere end et traditionelt tæppe. Denne ekstra tyngde er med til at stimulere kroppens sanser, hvilket i sidste ende hjælper kroppen og sindet med at falde til ro.

Og det er lige netop denne ro, som mange børn med særlige behov har svært ved at finde. Og i modsætning til en decideret kugledyne, så er et tyngdetæppe lidt mere overkommeligt at have med rundt i huset, og når man er på visit hos andre.

Man kan få nogle fine tyngdetæpper i forskellige designs, der er børnevenlige. Det kunne eksempelvis være et design, der får tæppet til at ligne en rokke. Se tyngdetæppe rokke via linket.

Barn med særlige behov

#2 Sansebamser: Dovendyr, sæler og hunde

Mange børn elsker deres bamser – og sansebamser er ingen undtagelse. Børn med særlige behov skal naturligvis have helt almindelige bamser ligesom alle andre, men det kan også give mening at kigge efter sansebamser. De ligner umiddelbart almindelige bamser, men ligesom med tyngdetæppet byder de på ekstra tyngde.

Dermed har de nogle af de samme egenskaber og gavnlige effekter som tyngetæppet. Det vil sige, at de stimulerer kroppens sanser i højere grad. Ofte er bamserne også designet sådan, at de er gode at putte, hygge og snakke med.

Sansebamser kan hos de fleste forhandlere fås i en lang række forskellige former. Så hvad end barnets yndlingsdyr er et dovendyr, en sæl, en hund, en kat eller noget helt femte, burde det være muligt at finde en sansebamse efter barnets smag.

#3 Aktivitetstæppe: Aktivér barnets nysgerrighed

Et aktivitetstæppe skal gerne aktivere sanserne, ligesom med førnævnte produkter. Denne gang er det blot synssansen, høresansen, følesansen og nysgerrigheden, der sættes på arbejde. Tæpperne vil typisk have mange farver, forskellige overflader, der kan røres ved, samt ting, der kan nulres og på andre måde afgive lyde.

I modsætning til de andre produkter, er formålet med et aktivitetstæppe ikke at få barnet til at falde til ro. Det er derimod at hjælpe dem med at vedligeholde og udvikle deres forskellige sanser.

Læs mere

Sundhed

Hvad kendetegner en børnevenlig frisør?

Børneklip

I vores lille land har vi rigtig mange forskellige frisører. Langt de fleste kan klippe alle mennesker, såvel børn som voksne, men ikke alle er lige kompetente, når det kommer til f.eks. børneklip. Derfor er det ikke helt underordnet, hvem du lader klippe dine guldklumper. I stedet for at finde en herrefrisør eller damefrisør kan det give mening at gå efter en familiefrisør, der også tilbyder børneklip.

Frisøren forstår sig på barnets behov

At klippe et barn kan være anderledes end at klippe en voksen. Typisk vil børn sidde mere uroligt i stolen og stille flere spørgsmål. Dette skal en frisør kunne håndtere, hvis barnet skal have en god oplevelse hos frisøren. Denne faktor er især vigtig, hvis du er forælder til et sensitivt barn, der i den grad har brug for at blive forstået og lyttet til. Vælg her en frisør, der har mange års erfaring med at klippe børn.

Frisøren besidder stor tålmodighed

Når man klipper børn, kan det blive nødvendigt at holde nogle få pauser undervejs. Generelt er det vigtigt, at det hele sker i barnets tempo, så barnet kommer til at forbinde frisørbesøg med noget positivt. Især de første par gange hos frisøren kan være svære for barnet, hvorfor man bør være ekstra opmærksom og udvise stor tålmodighed. I den anledning bør man fravælge frisører, der ikke sætter ret meget tid af til den enkelte kunde.

Frisøren guider barnet igennem

Ved børneklip er det altid en god idé at forklare barnet, hvad man gør. Børn er nysgerrige af natur og bliver som udgangspunkt mere trygge, når de ved, hvad der skal ske. Forklar derfor barnet, hvorfor du skifter saks, eller hvorfor der skal vand i håret, inden det skal klippes. Som frisør kan man gøre arbejdet meget lettere for sig selv ved at tage barnet med på rejsen. Vær derfor ikke rad for at tale åbent om processen.

Der er dygtige børnefrisører i hele landet

Hvad enten du har valgt at bosætte dig i Aalborg, Viborg, Sønderborg, Odense eller København, så kan du helt sikkert finde en dygtig børnefrisør nær dig. I disse år er der rigtig mange unge mennesker, der tager den eftertragtede frisøruddannelse, hvorfor du kan være sikker på, at der også fremover vil være et stort udbud af frisører. Mange af disse vil uden problemer kunne klippe både dig og dit barn.

Kilde: Hair by Aagaard – Frisør Aalborg

Læs mere

Oplevelser

Hold dine børn sunde og raske på ferien

Rejseklar børn

I Danmark er vi vant til at kunne drikke vand direkte fra vandhanen. Det er rent og drikkeklart, hvilket er praktisk og lige til. Det er dog ikke alle lande, der har samme rene vand. Derfor er det vigtigt at undersøge det, inden man tager afsted. Der er overraskende mange lande, hvor man bliver nødt til at købe vand ved siden af. Det vand der kommer ud af vandhanen kan være fyldt med bakterier og dermed være farligt for helbredet. Sørg derfor også for, at dine børn er informeret og forstår vigtigheden af det. Det er ofte ikke livsfarligt i mindre mængder, men det anbefales ikke, at man drikker det. Følg altid landets egne anbefalinger, så du er på den sikre side.

Vandfilter er en måde at sikre sig rent vand på

Der er dog nogle situationer, hvor man ikke kan få rent drikkevand. Det kan være i naturen eller netop på et hotel i udlandet. Dine børn har dog stadig brug for vand, og derfor er det vigtigt at være forberedt. Der findes heldigvis muligheder, som gør, at man kan drikke beskidt drikkevand. Det kan gøres med vandfilter produkter. De er et sikkert valg, når det kommer til at rense drikkevand. De er perfekte til udflugter, og der findes flere forskellige produkter. De er lette at have med, og du behøver ikke bekymre dig om drikkevand, da du altid kan rense det.

De her steder skal man være opmærksom på vandet

Når du er i naturen, på et hotel i udlandet eller lufthavnen. Det er alle tre steder, hvor der er en risiko for, at der ikke er rent drikkevand. Derfor anbefaler vi, at man har et vandfilter produkt med sig, især hvis man har børn. Det kan være en ret stressende oplevelse med tørstige børn. Desuden er det farligt at være dehydreret, og i varme lande skal man huske rigeligt med vand. Derfor går det ikke, at dine børn får for lidt væske.

Hvilke typer af produkter findes der?

Der findes efterhånden en del produkter, som kan løse opgaven. Det er derfor ikke et problem at finde, men det er vigtigt, at man køber fra kompetente forhandlere. Sørg derfor altid for at tjekke virksomheden og deres baggrund. På den måde er du sikker på, at produkterne kan rense vandet og give dig det rene drikkevand, du har brug for.

Læs mere

Sundhed

Autisme og en hverdag med mening

Trist barn

Har dit barn autisme?

Autisme er en psykologisk udviklingsforstyrrelse, som findes hos ca. 1 % af Danmarks befolkning. Den viser sig ofte i kommunikative og sociale sammenhænge, og udarter sig forskelligt fra person til person.

Hos børn vil nogle af de mest almindelige tegn på autisme komme til syne i måden, som han eller hun imødekommer sociale situationer på. Det kan for eksempel være svært for et barn med autisme at engagere sig i ustrukturerede aktiviteter med sine jævnaldrende. Det kan også forekomme svært at aflæse sociologiske signaler og sammenhænge. Derudover kan det også være hårdt for et barn på autismespektret at skulle omstille sig til nye omgivelser. Barnet kan have svært ved at forholde sig til situationer, som ikke indeholder fastholdte regelsæt eller rammer. Derfor er rutinen særdeles vigtig, når man vil skabe en Hverdag Med Mening.

Et barn med autisme kan være enormt optaget inden for en særinteresse, og er med stor sandsynlighed en haj til at huske på de mange specifikke detaljer, som interessefeltet indeholder.

Hvis dit barn udviser nogle af de nævnte adfærdsmønstre kan det være tegn på en grad af autisme.

5 tegn på, at dit barn har autisme:

  • Mangel på situationsfornemmelse
  • Mangel på socialt engagement med jævnaldrende
  • Mangel på omstillingsevne
  • Stort behov for regelsæt i hverdagen
  • Stort fokus på særinteresser

Hvordan er hverdagen for et barn med autisme?

Et barn med autisme oplever hverdagen med øget fokus på det enkelte aspekt af sine omgivelser og kan have svært ved at håndtere dagligdagens helhedsindtryk. Det er derfor vigtigt at give dit barn en helt håndgribelig handlingsplan for hverdagens aktiviteter, så der er et tydeligt mønster at gå ud fra.

Hvordan kan man gøre hverdagen med autisme mere meningsfuld for hele familien?

Hverdagen med autisme kan være hård, men den kan også være fuld af meningsfulde oplevelser.

Det er noget af en opgave for forældre at have en hård hånd om planlægningen af hverdagens begivenheder. Især når man samtidig skal sørge for at fungere som en familie bestående af medlemmer på og uden for autismespektret.

En måde hvorpå man kan gøre hverdagen mere meningsfuld for hele familien, kan være ved at tilrettelægge de daglige gøremål. Imødekommes både struktur og socialt samvær i hverdagen, vil hele familien få en sjovere og mere overskuelig hverdag at indgå i.

Sådanne aktiviteter kan eksempelvis være en tur i Føtex, hvor man i bestemt rækkefølge finder den næste vare til indkøbskurven. Det kan være at pynte systematisk op til påske i stuen, eller skiftevis at blande ingredienserne, når fødselsdagskagen skal bages.

Det gælder kort og godt om at samles i strukturen, som barnet behøver og gøre den meningsfuld for hele familien.

Læs mere

Sponsoreret

Find den perfekte juniorseng til dit barn

Mor og søn

Googler du børneseng, vil du erfare, at der udbydes et utal af børnesenge i forskellige farver, størrelser og materialer. Selvom det er positivt, at der er noget at vælge mellem, så kan det hurtigt blive en uoverskuelig affære at kigge på børnesenge, når der udbydes så mange forskellige. Derfor bør du specificere, hvilken type seng du er på udkig efter. Det kan f.eks. være, at du er på jagt efter en juniorseng til dit mellemstore barn.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at guide dig til at vælge den helt rette juniorseng til din lille guldklump. Du kan også bare vælge at klikke dig direkte ind på onlinekids.dk, hvis du allerede har klarlagt dine ønsker og dermed er klar til at udforske mulighederne.

Hvad kendetegner en god juniorseng?

Overgangen fra tremmeseng til juniorseng kan være – og er ofte – meget svær for barnet.

Det er først og fremmest svært at vurdere, hvornår det er på rette tid at skifte tremmesengen ud med en juniorseng. Dette vil nemlig helt naturligt variere fra barn til barn, idet ikke alle børn udvikler sig lige hurtigt.

Dit barns alder bør ikke være afgørende for, om det er tid til at investere i en juniorseng eller ej. I stedet bør du tage udgangspunkt i barnets adfærd. Er dit barn blevet for stor til tremmesengen og / eller begyndt at klatre over tremmerne, så bør det få dig til at overveje købet af en juniorseng.

Men hvad kendetegner egentlig en god juniorseng? Det vil vi gerne give vores bud på:

  • Komforten skal være i top
  • Der skal ikke være en finger at sætte på kvaliteten
  • Sengen skal designmæssigt passe til resten af rummet
  • Sengen skal have en tilpas størrelse (hverken for stor eller lille)
  • Prisen skal være rigtig (husk at pris og kvalitet hænger sammen)

Skal du finde den rigtige juniorseng til den rigtige pris, så bør du handle på nettet, idet det er her, at du finder det største udvalg af børnesenge, herunder juniorsenge. Du kan altid returnere eller bytte sengen, hvis den ikke er som forventet.

Læs mere

Populære indlæg