Følg os

Oplevelser

Børnefødselsdag med knæklys

Knæklys

Skal der holdes børnefødselsdag? Gør det med stil, vær kreativ og imponer børnene! Børn elsker kreative og anderledes fødselsdagsfester.
Der er bare noget med børn og knæklys – det er det fedeste i verden!
For at hjælpe dig med gode idéer til børnefødselsdage, så har vi her samlet 5 gode idéer du kan gøre brug af. Det er kun fantasien der sætter grænsen – vær kreativ!

1. Bordpynt / drinkspynt 

Når børnene skal samles ved bordet til lækker mad og kagemand, kan du med stor fordel pynte bordet ved at sætte knæklys i glassene / kroppene. Knæk dem før du sætter dem i, eller lad børnene gøre det selv når de sidder ved bordet.
Til dette kan anbefales både almindelig knæklys armbånd som normalt købes i rør af 100 stk., men der kan i høj grad også anbefales store knæklys, der er 1,5cm tykke og 15cm lange.

2. Aftenløb / natteløb

Når aftenen bryder frem og det bliver en smule mørkt udenfor, kan I arrangerer en leg, hvor børnene enten skal løbe rundt på en rute der afmærkes ved hjælp af de store knæklys – disse knæklys har nemlig både en krog og en snor i enden, så de kan hænges op forskellige steder, eller bindes fast i/på noget.
I kan også lave poster som børnene kan finde frem til ved fordi de afmærkes med disse knæklys. Ved posterne kan der laves nogle små sjove opgaver som børnene skal løse, før de går videre til næste post.

3. Brug knæklys som pynt

Udover bordpynt og knæklys i drinks, kan du også hænge knæklys op i hjemmet, i stuen eksempelvis. Hæng dem f.eks. i en troldegren eller andre sjove steder hvor det kunne være hyggeligt så det skaber en god stemning for børnene. Dæmp så lyset i lokalet og lad knæklysene vise deres effekt.

4. Dans og fest med knæklys

Når musikken spiller, så kast nogle knæklys til børnene – der er intet federe end at danse og lege med knæklys i takt til musikken!
Og som forældre ser det bare fedt ud når knæklysene bevæger sig i mørket og børnene hygger sig med det.
Til dette kan både de store og de almindelig knæklys bruges. Specielt kan de almindelige knæklys armbånd bruges, både som armbånd og som halskæder. For at lave halskæder, skal det blot sammensættes flere knæklys med samleled.

5. Knæklys til gymnastikopvisning

Den sidste idé er, at bruge knæklys i forbindelse gymnastik opvisninger og lign.
“Børn elsker knæklys – det er det fedeste i verden” (Sagt af Zenia Barbara – mor til 3 piger).
Forestil dig 100+ børn der i en mørk gymnastik sal danser og opviser gymnastik med store knæklys i hænderne!

Det ser nogenlunde sådan her ud:

Tip: Køb knæklys her

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Oplevelser

Oplev Afrika med din elskede familie

Safari

Har du altid haft en drøm om at opleve Afrika med din familie? Så er der masser af muligheder for det i den nærmeste fremtid. Især en safaritur er et hit hos både børn og ældre, men der er også mulighed for at kombinere det med bylivet. Afrika byder sågar på fantastiske strande og masser af afslapning i skønne omgivelser. Om du vil til Sydafrika, Zimbabwe eller måske Tanzania, så er der rig mulighed for at få sig en på opleveren.

Tag på en Big 5 safaritur

Det er bestemt et must at tage på safari, når man rejser til Afrika. Her er Sydafrika et rigtig godt sted at vælge, da der her er virkelig gode muligheder for at komme på The Big 5 safari, som er højt eftertragtet. Big 5 er en kategorisering for løver, leoparder, elefanter, næsehorn og bøfler. Navnet kommer af, at det var de fem dyr, man historisk set har antaget for at være sværest at nedlægge.

Tager man på en sådan tur, er der stor mulighed for at se alle fem og endda også andre dyr som giraffer, antiloper eller flodheste.

Familie safari i Afrika er helt sikkert noget, børnene vil synes om. Tøv derfor ikke med at booke en tur til det afrikanske paradis.

Kombinér vildnisset med storbyen

Det kan være rigtig spændende at bo i vildmarken og komme på en masse safariture, men storbyer som Cape Town, Johannesburg og Pretoria har også en masse at byde på – også for børnefamilien. Cape Town er bestemt et besøg værd. Som en af de smukkeste storbyer i verden, har I mulighed for at opleve fantastisk skønhed og charme.

Cape Town ligger næsten lige, hvor Atlanterhavet og det Indiske Ocean mødes. Ikke langt derfra kan I opleve Kap Det Gode Håb, Taffelbjerget eller Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet. En historisk og smuk by der er værd at gå på opdagelse i.

Afslut rejsen på stranden

Afrika byder også på nogle af de allerflotteste strande i verden. Oplev de hvide bounty-strande omgivet af turkisblåt hav og kokospalmer på paradisøer som Mauritius eller Zanzibar. Der er rig mulighed for, at børnene kan plaske rundt i vandet, mens I slapper af og nyder solen.

Det ville være en oplagt mulighed for at kombinere safarier i det afrikanske vildliv og det kulturelle storbyliv med en afslappende badeferie i skønne omgivelser. Så er det helt sikkert noget for enhver smag, og I vil uden tvivl have oplevet mange forskellige sider af Afrika.

Læs mere

Oplevelser

Et ferieeventyr for hele familien i ferien

oplevelse for familien

Sommerferien er lang og skøn – men den kræver, at man planlægger en masse sjove oplevelser, så det hele ikke går med huslige pligter og for mange timer foran fjernsynet. Heldigvis er der utallige ting at lave rundt omkring i Danmark, så I behøver ikke altid at tage til udlandet for at få en masse gode minder i bagagen. Her får du et forslag til en herlig endagstur til smukke Fyn, som både byder på ro i sindet og hæsblæsende eventyr.

naturen

Oplev den fynske natur

Fyn kaldes hele Danmarks frugthave og med god grund! Den fynske natur er smuk og frodig. Her kan I let få mange timer til at gå. Blandt andet kan Fyns Hoved anbefales med sit bakkede landskab og dejlige strand. I den forbindelse kan I også besøge Kerteminde, som byder på flere sjove familieaktiviteter og hyggelige havnerestauranter i et super rimeligt prisleje.

I Odense, Fyns hovedstad, er der ikke langt fra byliv til natur. Her kan I både shoppe, tage på et af byens mange museer og besøge naturområde som Fruens Bøge elle Stige Ø. Odense Zoo er ligeledes et besøg værd og er flere gange blevet kåret til Nordeuropas bedste.

I må heller ikke snyde jer selv for et besøg på Egeskov Slot, som rummer på en fantastisk have med mange muligheder. Her kan I gå en tur i den legendariske labyrint, bevæge jer rundt mellem trætoppene og selvfølgelig udforske slottets museum, der beretter om historien helt tilbage fra 1600-tallet, hvor det blev opført.

Uanset hvad I er til, er der mange muligheder i det fynske. I kan let få dagen til at gå, og hvis I ikke kan presse det hele ind på én gang, kan I jo altid snuppe en ekstra dag.

brovandring

Bridgewalking på Lillebælt

Broen, der forener Fyn og Jylland, hedder Lillebælt. Det vidste du sikkert godt, men ved du også, at du og din familie kan få lov til at gå rundt på toppen af den? Brovandring på Lillebælt er et genialt koncept, som I alle sammen vil snakke om flere år efter! Her går I rundt på en gangsti allerøverst på broen, hvor I kan betragte både havet, Middelfart og Fredericia på samme tid. I er naturligvis godt spændt fast, og der er styr på sikkerheden, så det er udelukkende en god og sikker oplevelse. Lillebæltsbroen er faktisk den eneste bro i Danmark og sågar i hele Europa, man kan bridgewalke på. Det er derfor en helt unik mulighed, og børnene vil elske at fortælle deres klassekammerater om deres vilde sommereventyr, når ferien er slut.

Efter brovandringen kan I jo belønne jer selv med en velfortjent is, enten på den ene eller anden side af broen. Sommeren bliver bare lidt sjovere, når vi kaster os ud i noget nyt, vi aldrig har prøvet før. Om det så er brovandring, en tur til Fyn eller noget helt tredje, er naturligvis helt op til jer. Men her har du i hvert fald et forslag til en fed dag med masser af gode oplevelser.

Læs mere

Oplevelser

Vil du gerne ud at rejse med børnene? Så se med her

Børnefamilie

Det er nok alle forældre, som gerne vil give deres børn rejser for livet, som de kan huske, når de engang bliver voksne og kigger tilbage på deres barndom. Når man leder efter en sådan rejse, så skal man kigge på et par forskellige ting, for det kan både være svært at finde den perfekte destination, men det kan også være svært at få råde til det hele, hvis budgettet skal hænge sammen på trods af rejsen. Det første man skal gøre, er at sikre sig, at man har den perfekte destination, så man kan finde ud af, hvad det vil koste.

Når du skal finde den perfekte destination

Det kan være svært at finde ud af, hvad der ville være den bedste destination. Det kommer an på barnets alder, interesser og mange flere faktorer. Det betyder dog ikke, at man ikke kan finde den perfekte destination, hvis man er villig til at lave lidt research. Et godt værktøj er simpelthen bare at spørge barnet, hvor det helst ville hen i hele verden, men ikke nævne ferie. Det kunne også være, at barnet har nævnt en fed rejse, som en klassekammerat har været på eller noget lignende. Det kan være stærke værktøjer, men ferietypen er også utroligt relevant at fastslå, hvis man gerne vil have en succesfuld ferie ud af det. Hvis barnet er spejder og elsker at være udendørs, så er en adventure-ferie et oplagt bud på den perfekte ferie. Hvis barnet derimod elsker mode og tøj, så kan man tage dem med til Milano eller en af de andre storbyer indenfor mode. Uanset hvad, så kan man finde et rigtigt godt sted at tage på ferie i løbet af et par dages research, men det kan godt blive dyrt. Derfor er det vigtigt at have økonomien i orden.

Sådan får du råd til drømmeferien

Ferier er en smule dyre. Derfor kan man med fordel begynde at spare penge op mange måneder i forvejen, så man har et beløb, som man kan bruge udelukkende på ferier. En oplagt mulighed er at bruge sine feriepenge på dette, men det er ikke altid, at de går til andet end forsikringer og andre faste udgifter. Man kan derfor med fordel også forsøge at nedsætte sine faste udgifter til at mere overskueligt beløb ved at gå tv, internet, tøj, ma, forsikringer og alt det andet efter i sømmene, så man er sikker på, at der ikke ryger penge ud ad vinduet. En anden mulighed er også at låne pengene og betale af på lånet efterfølgende. Så kan man komme på sin ferie og det eneste man ville betale ekstra skulle være lånets omkostninger. Her skal man bare være sikker på, at man kan betale sine afdrag og at man får sig så billigt et lån som muligt. Her skal man kigge på ÅOP, som er den årlige omkostning i procent og jo lavere den er, jo lavere er lånet. Lån nemt her og find det bedste lån til din ferie.

Læs mere

Oplevelser

Guide til at give dine børn en rejse for livet

Rejs med børn

På en familieferie er det vigtigt, at alle har det sjovt. Med dette in mente er det dog hovedsageligt børnene, der er i fokus. Som forælder ønsker du naturligvis at give dine børn en skøn ferie, som skaber glæde og minder, I kan tage med jer på livets vej.

Når man rejser på ferie med børn, er det vigtigt at skabe de rigtige rammer. Heldigvis er der udviklet flere hotelkoncepter målrettet børnefamilier. Det er derfor et sådant hotel, I skal indlogere jer på, hvis børnene skal nyde jeres ferie.

Det er ikke nemt at ramme plet, specielt ikke hvis man har flere børn. At booke ét af de utallige børnehoteller er en god start, men det er næppe nok. Du bør ligeledes undersøge mulige aktiviteter for dine børn på og uden for hotellet.

Disneyland kan danne rammerne for en rejse for livet

Disneyland Paris giver børnene mulighed for at opleve en magisk verden fyldt med oplevelser. Der er massevis af sjove aktiviteter og forlystelser, og det er de færreste børn, der ikke føler sig fascineret af Disney Universe.

Du finder dog ikke kun Disneyland i Paris. Der findes også parker i Californien, Tokyo og Hong Kong. Det er anderledes rejsemål end Paris, hvorfor det ligeledes vil være en oplevelse i sig selv at besøge disse rejsedestinationer.

Ønsker du at kombinere Disneyland-besøget med en uforglemmelig rejse til Californien i USA, så kan du udlicitere selve planlægningen til www.uniquetravel.dk, som er et rejsebureau med speciale i at skræddersy rejser til danskerne.

Hvilke interesser har dine børn?

Er du indstillet på, at den kommende sommerferie skal være én, der ikke går i glemmebogen, så er det vitalt, at der tages afsæt i børnenes interesser. Det gør det markant nemmere at skræddersy en ferie, som børnene næppe glemmer.

Er du mor eller far til børn, som brænder for fodbold og måske sågar er inkarnerede fans af Real Madrid? Overrask dem da med en ferie til Madrid og en rundtur på Santiago Bernabéu. Det kan også være, at børnenes store interesse er Disney. I givet fald er en tur til Disneyland naturligvis nærmest et indlysende valg.

Læs mere

Oplevelser

Hvor mange penge skal jeg tage med på familieferien?

Børn og økonomi

Sætter du kursen sydpå med din partner og børn, har du formentlig allerede afholdt udgifterne til fly og hotel. Det er desværre ikke ensbetydende med, at du ikke får behov for at bruge penge på ferien. Du slipper selvfølgelig for at bruge mange penge på mad, hvis du vælger et all inclusive hotel, men du bør alligevel medbringe lidt lommepenge til shopping og oplevelser.

Hvorvidt du rejser med to, tre eller fem børn har selvfølgelig noget at sige, når du skal vurdere, hvor mange penge du skal tage med. Ligeledes har det noget at sige, hvilket land du skal besøge. De fleste lande er billigere at leve i end Danmark, men der findes også andre lande med høje leveomkostninger såsom Norge, Japan, Monaco, Australien og Schweiz. Skal du holde dine omkostninger nede, så kan du med fordel besøge lande som Indien, Pakistan, Algeriet og Rumænien. Her får du meget for pengene.

Læg et feriebudget

At lægge et budget er ikke det mest sindsoprivende i verden.

Det er ikke desto mindre en god idé at lægge et budget, i dette tilfælde et feriebudget. Budgettet kan nemlig give dig det ønskede økonomiske overblik.

I dit budget kan du med god grund sætte et fast beløb af til mad og fornøjelser pr. dag. Det kan være 150 euro pr. dag, eller hvad du lige finder passende og realistisk. Du kan spare penge ved at holde dine restaurantbesøg nede på et minimum, ligesom du kan undgå at besøge dyre shoppingcentre med et væld af fristelser.

Kontanter eller betalingskort?

Den ene mulighed behøver ikke at udelukke den anden.

Du kan med fordel medbringe både kontanter og betalingskort. Husk at veksle valuta i god tid, så du ikke går tomhændet hjem fra banken, fordi du har været for sent ude. Skal du kunne vurdere, hvorvidt den tilbudte kurs er fair, skal du naturligvis benytte dig af en digital valutaomregner. Det er helt gratis og uforpligtende at gøre brug af en valutaomregner.

Vi ønsker dig en dejlig rejse.

Læs mere

Oplevelser

Der er mange muligheder for at finde en billig rejse med dine børn

rejs med børnene

Det er dyrt at være en børnefamilie i dagens Danmark, men det ændrer ikke på det faktum, at man som forælder ønsker at give sine børn den bedst mulige opvækst. Hvis du tidligere har set økonomi som en begrænsning for at rejse med dine børn, kommer her en unik mulighed for at skabe netop de ferieminder du har drømt om for dig og din familie, uden det behøver at koste dig spidsen af en jetjæger.

Der er mange muligheder for at finde en billig rejse med dine børn

Hvis du kigger på nettet vil du se, at der er mange muligheder for at finde en billig rejse med dine børn, og det er om muligt billigere end at tage på ferie i Danmark. I de seneste år er priserne på rejser og fly generelt faldet, og derfor kan det indimellem være billigere at finde en afbudsrejse til sydens sol og varme, end at leje et sommerhus i Danmark – hvor du i øvrigt ikke er garanteret sol og varme henover sommeren. Hvis du har mulighed for det, kan du tit spare mange penge ved at købe en rejse udenfor skolernes sommerferie, men hvis ikke du har denne mulighed, så hold øje med afbudsrejser på med jævne mellemrum, da de også tit er at finde indenfor skolernes sommerferie.

Find evt. en billig afbudsrejse på billigsteafbudsrejser.dk

Rejs med all inclusive og slip bekymringerne

Et godt økonomisk tip er at købe en rejse med all inclusive. Selvom det måske er lidt dyrere når du skal bestille din ferie, er det en god økonomisk sikkerhed, idet du ved, at du ikke skal ud og bruge mange penge på mad hver dag. Så kan du slappe bedre af mens du er på ferie, og hvis økonomien tillader det, kan i nemt gå udenfor hotellet og spise en dag eller to, mens i er på ferie.

Både du og dine børn vil elske det

Du kan, når du søger på forskellige destinationer, raffinere din søgning ved at indtaste specifikke ønsker og krav som f.eks. all inclusive, børnepool eller legeland. På den måde sikrer du dig, at du ved hvad det er du rejser ned til. Dine børn vil elske at lege i poolen, at rutsje på vandrutsjebaner, og at de selv kan bestille børne-drinks i baren, hvis de er gamle nok til det. Det giver også dig som forælder en tryghed at vide, at du kan give dine børn en fantastisk og uforglemmelige tid mens i er på ferie. Oftest er det også på ferien, at man som familie har tid til hinanden, og børn elsker at opleve mor og/eller far i afslappede og anderledes rammer, end hverdagens stress og jag, som de er vant til.

Læs mere

Oplevelser

Opnå store besparelser på familierejser

Rejse

Det er dyrt at holde ferie som familie. I er flere personer, der skal afsted, have noget at spise, have et sted at bo og med på de oplevelser, som I skal på. Derudover er I som familie ofte bundet af, at I kun kan rejse i skoleferierne – ligesom alle andre. Det gør, at jeres ferier kommer til at være dyrere, end hvis I kunne rejse uden for sæsonen.

Vælg billigere destinationer til familieferien

Der er dog en række tiltag, som I kan gøre, for at få en billige ferie – også hvis I er nødt til at rejse med børn i skoleferierne. Først og fremmest er det en god ide at overveje de steder, som I tager hen på familieferie. Mange tager til lande i Vesteuropa som Frankrig, Spanien og Italien. Der er de sikre på godt vejr, og det er ofte nogle lande, som de kender.

Men det er ikke de billigste lande i Europa at rejse til. Hvis du gerne vil spare nogle penge, når du skal på rejse med familien, er det en god ide at overveje Østeuropa i stedet. Der er mange lande der, hvor du kan få meget mere for pengene – og hvor du stadig kan være sikker på, at solen skinner.

Dit barn har ikke brug for så meget, når I rejser

En anden fælde, som mange forældre falder i, inden de tager på ferie, er, at de tror, at deres børn har brug for en hel masse ekstra udstyr, inden de skal på ferie. Derfor går de ud og køber en masse ting. Sandheden er, at dit barn højst sandsynligt har alt, hvad han eller hun skal bruge til ferien i forvejen. Der er derfor ingen grund til at gå ud og bruge en masse penge på det.

Læs mere

Barsel

Find mere tid til dit barn med disse tips

Skønhed

Kvalitetstid er et velbenyttet begreb i de seneste år. Det dækker over tid, hvor forældre er sammen med barnet, uden der er andre ting, der forstyrrer. Det er blandt andet opstået, fordi det for mange forældres vedkommende har været svært at finde tid til at være sammen med sine børn. I denne artikel kan du finde en række tips til, hvordan du får mere tid med dit

1. Arbejd mindre

Spørg dig selv om, hvad der i virkeligheden betyder noget i dit liv. Er det arbejde, eller er det dit barn? Måske ville det være et fornuftigt træk at gå lidt ned i tid i en periode for at kunne tilbringe mere tid med dit barn. Når barnet bliver ældre, kan du så overveje at gå op i tid igen.

2. Mindre smartphone

Forsøg at lægge din telefon væk, når du er hjemme hos familien for at kunne være endnu mere til stede. En idé er enten at sætte den på lydløs eller måske helt at slukke den i en periode i løbet af dagen.

3. Skemalæg kvalitetstid

Hav faste tider hver dag, hvor du aftaler med dig selv, at du skal bruge dem på at være sammen med dit barn. Ved at skemalægge kan du få nemmere ved reelt at føre det ud i livet.

4. Lav oplevelser for hele familien

Planlæg familievenlige oplevelser hvor du kan tage dit barn med. Hvilket barn vil eksempelvis takke nej til at blive taget med til en koncert eller en forlystelsespark?

5. Engager dig i dit barns interesser

Ligegyldigt om dit barn er en fodboldspiller, spejder eller måske en gamer, er det vigtigt, at du engagerer dig i dit barns interesser. På den måde kan I skabe et tættere bånd og spendere mere tid sammen. Hvis dit barn eksempelvis godt kan lide at game, så er det en god idé at sætte dig ind i hans eller hendes yndlingsspil. På den måde kan I spille sammen eller måske mod hinanden og derigennem få en masse gode og sjove oplevelser.

Læs mere

Betalt indhold

Populære indlæg