Følg os

Sundhed

Autisme og en hverdag med mening

Trist barn

Har dit barn autisme?

Autisme er en psykologisk udviklingsforstyrrelse, som findes hos ca. 1 % af Danmarks befolkning. Den viser sig ofte i kommunikative og sociale sammenhænge, og udarter sig forskelligt fra person til person.

Hos børn vil nogle af de mest almindelige tegn på autisme komme til syne i måden, som han eller hun imødekommer sociale situationer på. Det kan for eksempel være svært for et barn med autisme at engagere sig i ustrukturerede aktiviteter med sine jævnaldrende. Det kan også forekomme svært at aflæse sociologiske signaler og sammenhænge. Derudover kan det også være hårdt for et barn på autismespektret at skulle omstille sig til nye omgivelser. Barnet kan have svært ved at forholde sig til situationer, som ikke indeholder fastholdte regelsæt eller rammer. Derfor er rutinen særdeles vigtig, når man vil skabe en Hverdag Med Mening.

Et barn med autisme kan være enormt optaget inden for en særinteresse, og er med stor sandsynlighed en haj til at huske på de mange specifikke detaljer, som interessefeltet indeholder.

Hvis dit barn udviser nogle af de nævnte adfærdsmønstre kan det være tegn på en grad af autisme.

5 tegn på, at dit barn har autisme:

 • Mangel på situationsfornemmelse
 • Mangel på socialt engagement med jævnaldrende
 • Mangel på omstillingsevne
 • Stort behov for regelsæt i hverdagen
 • Stort fokus på særinteresser

Hvordan er hverdagen for et barn med autisme?

Et barn med autisme oplever hverdagen med øget fokus på det enkelte aspekt af sine omgivelser og kan have svært ved at håndtere dagligdagens helhedsindtryk. Det er derfor vigtigt at give dit barn en helt håndgribelig handlingsplan for hverdagens aktiviteter, så der er et tydeligt mønster at gå ud fra.

Hvordan kan man gøre hverdagen med autisme mere meningsfuld for hele familien?

Hverdagen med autisme kan være hård, men den kan også være fuld af meningsfulde oplevelser.

Det er noget af en opgave for forældre at have en hård hånd om planlægningen af hverdagens begivenheder. Især når man samtidig skal sørge for at fungere som en familie bestående af medlemmer på og uden for autismespektret.

En måde hvorpå man kan gøre hverdagen mere meningsfuld for hele familien, kan være ved at tilrettelægge de daglige gøremål. Imødekommes både struktur og socialt samvær i hverdagen, vil hele familien få en sjovere og mere overskuelig hverdag at indgå i.

Sådanne aktiviteter kan eksempelvis være en tur i Føtex, hvor man i bestemt rækkefølge finder den næste vare til indkøbskurven. Det kan være at pynte systematisk op til påske i stuen, eller skiftevis at blande ingredienserne, når fødselsdagskagen skal bages.

Det gælder kort og godt om at samles i strukturen, som barnet behøver og gøre den meningsfuld for hele familien.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sponsoreret

Find den perfekte juniorseng til dit barn

Mor og søn

Googler du børneseng, vil du erfare, at der udbydes et utal af børnesenge i forskellige farver, størrelser og materialer. Selvom det er positivt, at der er noget at vælge mellem, så kan det hurtigt blive en uoverskuelig affære at kigge på børnesenge, når der udbydes så mange forskellige. Derfor bør du specificere, hvilken type seng du er på udkig efter. Det kan f.eks. være, at du er på jagt efter en juniorseng til dit mellemstore barn.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at guide dig til at vælge den helt rette juniorseng til din lille guldklump. Du kan også bare vælge at klikke dig direkte ind på onlinekids.dk, hvis du allerede har klarlagt dine ønsker og dermed er klar til at udforske mulighederne.

Hvad kendetegner en god juniorseng?

Overgangen fra tremmeseng til juniorseng kan være – og er ofte – meget svær for barnet.

Det er først og fremmest svært at vurdere, hvornår det er på rette tid at skifte tremmesengen ud med en juniorseng. Dette vil nemlig helt naturligt variere fra barn til barn, idet ikke alle børn udvikler sig lige hurtigt.

Dit barns alder bør ikke være afgørende for, om det er tid til at investere i en juniorseng eller ej. I stedet bør du tage udgangspunkt i barnets adfærd. Er dit barn blevet for stor til tremmesengen og / eller begyndt at klatre over tremmerne, så bør det få dig til at overveje købet af en juniorseng.

Men hvad kendetegner egentlig en god juniorseng? Det vil vi gerne give vores bud på:

 • Komforten skal være i top
 • Der skal ikke være en finger at sætte på kvaliteten
 • Sengen skal designmæssigt passe til resten af rummet
 • Sengen skal have en tilpas størrelse (hverken for stor eller lille)
 • Prisen skal være rigtig (husk at pris og kvalitet hænger sammen)

Skal du finde den rigtige juniorseng til den rigtige pris, så bør du handle på nettet, idet det er her, at du finder det største udvalg af børnesenge, herunder juniorsenge. Du kan altid returnere eller bytte sengen, hvis den ikke er som forventet.

Læs mere

Sponsoreret

Lær at håndtere livet med en kolikbaby

Baby hos lægen

Det er en kæmpe glæde at blive forælder – i hvert fald for langt de fleste. Men med denne store glæde kommer også en lang række udfordringer og bekymringer, som de færreste lige har regnet med, når de opdager, at de er gravide.

Udfordringerne kan være mange, men nogle af dem kunne typisk være:

 • Manglende søvn, fordi babyen vågner ofte
 • Bekymringer om babyen vokser og udvikler sig som den skal
 • Uvanthed med at have så meget ansvar over for andre end en selv
 • En længsel efter ens gamle liv (selvom man elsker sin baby)

Kolik kan komme som et lyn fra en klar himmel

Men der kan også være nogle helt praktiske ting, som er med til at gøre starten på forældreskabet en smule ujævn. For eksempel kan der ske det, at ens barn får kolik. Kolik forbindes ofte med mave- og tarmproblemer, som giver babyen smerter og får den til at græde.

Men faktisk er kolik en mere bred betegnelse, som også bruges om babyer, som af uforklarlige grunde skriger og græder meget. Nogle af symptomerne på kolik kan være:

 • Udspilet og udrundet mave
 • Usædvanligt høje skrig
 • 3 timers gråd ad gangen i mere end tre timer om ugen
 • Uro ved eftermiddags- og aftentid
 • Sådan kan man håndtere børn med kolik

Desværre er kolik hos spædbørn stadig noget, som i høj grad er uforklarligt for lægerne. Og fordi det er svært at forklare, så er det naturligvis også svært at behandle.

Derfor vil lægen ikke kunne udskrive en medicin eller komme med en kur. Som forælder er man derfor tit nødt til at tage sagen i egen hånd.

Lad naturen løse problemerne

De reaktioner, som udløser kolikken, kommer på en eller anden måde fra barnets egen krop. Derfor er det vigtigt at have fokus på at hjælpe kroppen og dens system. Mange anbefalede behandlingsmetoder er derfor naturlige, og består af stoffer, som kroppen på den ene eller den anden måde har godt af.

Et gennemgående træk ved de forskellige behandlinger er, at de er designet til at afhjælpe ondt i maven og skabe en bedre tarmflora. De udgør altså et konkret forsøg på at afhjælpe de fysiske symptomer, som potentiel kan være en faktor i at udløse kolikken – for eksempel gennem mælkesyrebakterier eller behandling af muskelspændinger i det konkrete område.

Læs mere

Betalt indhold

Populære indlæg