Følg os

Motion

Guide: Få dit barn til at motionere mere

Aktive børn

Spo1

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn og unge dyrker minimum 60 minutters motion om dagen. Det er desværre kun omkring halvdelen af landets børn og unge, som dyrker så meget motion hver dag.*

Som forælder til et barn har du et naturligt ønske om, at dit barn får en sund og aktiv barndom, så barnet ikke bliver mobbet og udvikler diverse livsstilssygdomme. Hvordan får jeg mit barn til at motionere mere? Det finder du svar på i denne artikel.

* Kilde: https://www.sst.dk/da/nyheder/2015/stoet-dit-barn-til-mere-motion

Undlad at køre dit barn i skole

Der er en stor andel af de danske børn, som bliver kørt i skole, selvom de sagtens kunne tage cyklen. Kører du dit barn i skole hver dag, så gør du barnet en bjørnetjeneste. Der er nemlig ingen grund til at lege privatchauffør, hvis barnet har fysisk mulighed for at cykle i skole.

Dit barn går glip af meget motion, hvis barnet ikke enten cykler eller går i skole. Du kan evt. aftale med dit barn, at han / hun kun bliver kørt i skole én gang om ugen.

Vær aktiv med dit barn

De fleste børn elsker at løbe rundt og lege med andre børn, men det er alligevel ikke alle, som får rørt sig nok. Vil du være sikker på, at dit barn får motioneret nok, kan du indføre fælles motion i familien.

Løb en tur, spil fodbold eller besøg den lokale golfbane, hvis du gerne vil lære dit barn, at det sagtens kan være sjovt at dyrke sport og motion.

Køb børnevenligt træningsudstyr

Det er vigtigt at pointere, at det ikke er alt træningsudstyr, der er lige børnevenligt.

Børn og styrketræning er i den grad et kontroversielt emne, da ikke alle er enige om, hvorvidt børn har godt af at styrketræne. Der findes heldigvis meget træningsudstyr, som sagtens kan betjenes af børn. Det omfatter bl.a. yogamåtter, vippebrætter, mavehjul og træningsbolde.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Populære indlæg