
Beslutningen om at anskaffe en trampolin er taget, så nu gælder det om at finde den helt rigtige. Det virker umiddelbart som en nem opgave, men der er en del ting, der bør overvejes, når man skal vælge den rette trampolin til ens barn.
Behovet afgør, hvilken trampolin der vælges
Først og fremmest gælder det om at vælge den rigtige trampolin til jeres behov. Det er ofte ikke nok at overveje, hvor trampolinen skal stå. Man skal også tænke over, hvor meget den bliver brugt, og om det kun er børn, der kommer til at lege på den. Hvilken form skal den have, og hvilke farver?
Sikkerheden kommer naturligvis frem for alt, men vigtigheden af formen på trampolinen er noget, der kommer bag på mange. Her er det især vigtigt at overveje, om trampolinen har til formål at være en sjov fritidsaktivitet for børnene, eller om der skal trænes avancerede saltomortaler eller andet på den.
En rund trampolin er designet på en måde, så alle fjedrene reagerer på samme tid, når der hoppes i den. Dette kaldes også et kontrolleret hop. Det betyder, at når man hopper i en rund trampolin bliver man automatisk ledt mod midten af den. Midten er ligeledes det blødeste punkt. Det er en fordel, da de færreste er klar over præcis hvor på trampolinen, de befinder sig under leg.
Med en firkantet eller rektangulær trampolin er hoppene ikke kontrolleret på samme måde, og hver enkelt fjeder reagerer forskelligt, hver gang man hopper. Det betyder, at brugeren kan hoppe overalt, og få et ensartet hop, uanset hvor det udføres. Hvis man skal træne forskellige teknikker, er det en fordel.
Definitionen på en god trampolin
Den samlede vægt på trampolinen, kan give et godt indtryk af kvaliteten. Derfor bør man være opmærksom på den, når man skal ud og anskaffe en ny og billig trampolin. De billigste typer vejer omkring 50-75 kg, mens en trampolin af bedre kvalitet vil veje fra 90 kg og opefter.
Den samlede mængde af fjedre og længden på disse har også betydning, og siger meget om produktet. Det er bedst med lange fjedre, og at der er mange af dem.
Kantpuden er det, der primært beskytter på trampolinen. Den skal beskytte knogler og hovedskal, hvis uheldet er ude, og man falder og slår sig mod stellet. Derfor bør man være opmærksom her, for hvis der ikke er en kantpude, eller den er defekt, kan det få fatale konsekvenser.
Stellet er basen for hele trampolinen, og her bør man se på materialer. Et galvaniseret stel er bedst, og jo tykkere diameteren på rørene er, desto bedre. Springdugen her ligeledes betydning, og jo flere gange lærredet i springdugen er syet igennem, desto mere sikkert og holdbart er den.