Motion
Mange timers underholdning i haven med en trampolin


Før man beslutter sig for hvilken trampolin det er man skal ud og købe til haven, så bør man overveje, om man skal have en rund trampolin, eller en som er er firkantet. Havens størrelse og form er nemlig noget, som man bør tage med i overvejelserne, da det kan afgøre, hvilken løsning som vil være den bedste, og hvilken der vil passe bedst ind.
Generelt så er en trampolin en af de bedste former for underholdning til børn og unge. For det første så giver den meget god underholdning til børnene, samtidig med de også er aktive, hvilket er noget af det, som er rigtig godt for børn.
De forskellige former for firkantede trampoliner
Der findes i grove træk to forskellige former for firkantede trampoliner. Der er den helt normale og velkendte, som typisk er udstyret med et sikkerhedsnet. Den anden firkantede trampolin er den som bliver nedgravet. Hvis det er man graver den ned, så er det primært for sikkerhedens skyld, da det gør, at trampolinen bliver mere sikker.
Den bliver som sagt gravet ned, hvilket vil gøre, at den ikke bliver påvirket af blæst og vind, hvilket normalt kan flytte på trampolinerne, som står på ben. Der vil samtidig heller ikke være så højt op på trampolinen, hvilket endnu engang gør, at sikkerheden den er større.
Hvis du ønsker at kigge nærmere på de forskellige firkantede trampoliner, som giver god underholdning til børnene, så kan du finde dem her.
Hvorfor grave trampolinen ned?
Hvis det er du skal ud og investere i en trampolin, så bør du overveje, hvem det er der skal bruge den. Er det til de små, så bør man grave den ned, så sikkerheden bliver øget markant. Man sparer samtidig penge på køb af stige, og så bliver tilgangen til trampolinen noget nemmere, specielt for de mindre.
Hvad er forskellen på en rund og en firkantet trampolin?
De fleste tror det ikke, men formen på trampolinen påvirker oplevelsen, som man har på trampolinen. Man skal derfor overveje, hvad det er trampolinen skal bruges til. De fleste vælger en rund trampolin, da den er god til bløde spring. Fjedrene bliver nemlig aktiveret når man springer på den runde, så man trækkes af et blødere spring. Ønsker man en trampolin med forøget plads og noget mere kraft på springet, så vil det være relevant at overveje en firkantet, da den så bliver velegnet til et træningsredskab, hvis det er det man har i tankerne.
Hvis dem der skal bruge trampolinen, er trænede eller har dyrket springgymnastik, så vil den firkantede være relevant at tage i betragtning. Det er også den firkantede trampolin, som man benytter i alle konkurrencer. Den firkantede form gør nemlig, at man får et godt og solidt spring over hele trampolinen, da fjedrene reagerer ud fra din placering på trampolinen. Så du får altid det perfekte spring, om du så befinder dig i midten eller ude i siden af trampolinen.
Motion
Er golf også for børn?


Tusindvis af danskere spiller golf på ugentlig basis. Størstedelen af disse danskere tilhører den voksne aldersgruppe, og især de 25-59-årige er glade for at svinge køllerne på en velslået plæne. Ligeledes er golf meget udbredt blandt mænd og kvinder i aldersgruppen 60+.
Selvom golf er mest populært hos voksne og ældre, så er der ingen, der siger, at børn ikke kan agere golfspillere. Faktisk kan man møde børn helt ned til 4-års-alderen, hvis man besøger en dansk golfbane.
Er der en nedre aldersgrænse?
Nu kan vi naturligvis ikke tale på vegne af alle golfklubber, men som udgangspunkt er der ingen nedre aldersgrænse. Det er derfor dig som forælder, som skal vurdere, hvornår dit barn er klar til at starte. Her på redaktionen er vi bekendt med, at der arrangeres børnegolf, hvor børn fra 4-års-alderen bliver introduceret for golfverdenen. Dog er det langt fra alle 4-årige, der er modne nok til at kunne lære de mest basale golftekniske færdigheder.
Børnegolf skal være sjovt
Selvom golf er en reel sportsform, så er det alfa og omega, at det hele ikke handler om kondition, teknik og konkurrence. Det er også vigtigt, at barnet har det sjovt, så barnet får en god opfattelse af golfverdenen. Af selvsamme grund fraråder vi forældre at presse deres børn for hårdt. Det skal jo gerne være sådan, at barnet glæder sig til at komme til golftræning hver uge. Oplever du, at dit barn ikke trives på golfbanen, så bør du tage affære og i samråd med barnet finde ud af, om golf nu også er det rigtige.
Hvad skal man bruge for at komme i gang?
Som golfspiller – barn eller voksen – skal man bruge noget forskelligt golfudstyr. Inden du køber dig fattig i udstyr, bør du undersøge, om dit barn har en reel interesse for sporten. Det kan fungere ved, at du melder dit barn til en prøvetræning, hvor der kan lånes golfkøller og golfbolde. Er golf bare sagen, så kan du købe golfkøller, golftøj og diverse til din lille guldklump. Se udvalget på golfexperten.dk, hvis du gerne vil finde en masse attraktive golf tilbud.
Golfudstyr kan koste kassen, men hvis du shopper online og er opmærksom på diverse tilbud, så bør det ikke blive så dyrt igen. F.eks. har vi fundet et rigtig fint juniorsæt til 1.199 kr. hos anviste forhandler. Dette sæt er henvendt til aldersgruppen 6-8 år.
Motion
Ønsker dit barn at starte til ridning?


I givet fald skal du glæde dig på vegne af dit barn. At gå til ridning er nemlig på mange måder meget givende. Barnet får ikke kun en masse frisk luft og motion, men bliver også klogere på dyrenes verden, bliver mere komfortabel med naturen og får desuden en masse socialt samvær.
Som forælder er du måske en smule bekymret over den økonomiske del, som helt naturligt har betydning for dig. Dog kan vi berolige dig med, at det ikke nødvendigvis koster en formue at klæde et barn på til denne fantastiske hobby. Man kan i hvert fald spare rigtig mange penge på rideudstyr, hvis man spiller sine kort rigtigt.
Skal man købe en hest?
En hest kan koste adskillige tusinde kroner, hvorfor mange forældre er i tvivl om, hvorvidt de har råd til at sende deres barn til ridning. Heldigvis forholder det sig ikke sådan, at man absolut skal investere i en hest til 1-200.000 kr. I dag er der rig mulighed for at låne / leje heste – ligeså er det muligt at købe anparter. Slå derfor koldt vand i blodet, inden du lægger vejen forbi banken og beder om et lån på 200.000 kr. Det er formentlig slet ikke nødvendigt.
Hvad med rideudstyr og ridetøj?
Det kan dit barn selvfølgelig ikke undvære.
Ejer dit barn ikke det, som ligner ridetøj, så er der ikke andet for end at besøge en forhandler af tøj og udstyr. Rideudstyr og ridetøj er en ret bred betegnelse, hvorfor vi gerne vil specificere, hvad du bør købe til dit barn. Foruden et par gode ridehandsker og en sikker ridehjelm, så vil det være oplagt at købe ridebukser, ridestøvler og ikke mindst en velsiddende ridejakke.
Hvad angår rideudstyret, så bør du undersøge, om dette kan lejes gennem rideklubben, eller om du skal ud at investere i sadel, skammel, grimer, børster osv. osv. Du kan evt. købe noget af udstyret brugt, hvis du ønsker at spare penge. Vores research viser, at der findes masser af billigt udstyr til heste, både nyt og brugt udstyr.
Gør brug af en gratis ridetime
Vi vil gerne runde denne spændende artikel af med et værdifuldt tip. Tippet går på at gøre brug af en gratis ridetime. Langt de fleste rideklubber tilbyder en ridelektion uden beregning. Den mulighed bør du gribe, således at dit barn kan blive klogere på, om det er noget for ham eller hende. Du kan via rideforbund.dk finde svar på, hvilke rideklubber der tilbyder gratis lektioner.
Motion
Sådan vælger du den rette trampolin til dit barn


Beslutningen om at anskaffe en trampolin er taget, så nu gælder det om at finde den helt rigtige. Det virker umiddelbart som en nem opgave, men der er en del ting, der bør overvejes, når man skal vælge den rette trampolin til ens barn.
Behovet afgør, hvilken trampolin der vælges
Først og fremmest gælder det om at vælge den rigtige trampolin til jeres behov. Det er ofte ikke nok at overveje, hvor trampolinen skal stå. Man skal også tænke over, hvor meget den bliver brugt, og om det kun er børn, der kommer til at lege på den. Hvilken form skal den have, og hvilke farver?
Sikkerheden kommer naturligvis frem for alt, men vigtigheden af formen på trampolinen er noget, der kommer bag på mange. Her er det især vigtigt at overveje, om trampolinen har til formål at være en sjov fritidsaktivitet for børnene, eller om der skal trænes avancerede saltomortaler eller andet på den.
En rund trampolin er designet på en måde, så alle fjedrene reagerer på samme tid, når der hoppes i den. Dette kaldes også et kontrolleret hop. Det betyder, at når man hopper i en rund trampolin bliver man automatisk ledt mod midten af den. Midten er ligeledes det blødeste punkt. Det er en fordel, da de færreste er klar over præcis hvor på trampolinen, de befinder sig under leg.
Med en firkantet eller rektangulær trampolin er hoppene ikke kontrolleret på samme måde, og hver enkelt fjeder reagerer forskelligt, hver gang man hopper. Det betyder, at brugeren kan hoppe overalt, og få et ensartet hop, uanset hvor det udføres. Hvis man skal træne forskellige teknikker, er det en fordel.
Definitionen på en god trampolin
Den samlede vægt på trampolinen, kan give et godt indtryk af kvaliteten. Derfor bør man være opmærksom på den, når man skal ud og anskaffe en ny og billig trampolin. De billigste typer vejer omkring 50-75 kg, mens en trampolin af bedre kvalitet vil veje fra 90 kg og opefter.
Den samlede mængde af fjedre og længden på disse har også betydning, og siger meget om produktet. Det er bedst med lange fjedre, og at der er mange af dem.
Kantpuden er det, der primært beskytter på trampolinen. Den skal beskytte knogler og hovedskal, hvis uheldet er ude, og man falder og slår sig mod stellet. Derfor bør man være opmærksom her, for hvis der ikke er en kantpude, eller den er defekt, kan det få fatale konsekvenser.
Stellet er basen for hele trampolinen, og her bør man se på materialer. Et galvaniseret stel er bedst, og jo tykkere diameteren på rørene er, desto bedre. Springdugen her ligeledes betydning, og jo flere gange lærredet i springdugen er syet igennem, desto mere sikkert og holdbart er den.
Motion
Guide: Få dit barn til at motionere mere


Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn og unge dyrker minimum 60 minutters motion om dagen. Det er desværre kun omkring halvdelen af landets børn og unge, som dyrker så meget motion hver dag.*
Som forælder til et barn har du et naturligt ønske om, at dit barn får en sund og aktiv barndom, så barnet ikke bliver mobbet og udvikler diverse livsstilssygdomme. Hvordan får jeg mit barn til at motionere mere? Det finder du svar på i denne artikel.
* Kilde: https://www.sst.dk/da/nyheder/2015/stoet-dit-barn-til-mere-motion
Undlad at køre dit barn i skole
Der er en stor andel af de danske børn, som bliver kørt i skole, selvom de sagtens kunne tage cyklen. Kører du dit barn i skole hver dag, så gør du barnet en bjørnetjeneste. Der er nemlig ingen grund til at lege privatchauffør, hvis barnet har fysisk mulighed for at cykle i skole.
Dit barn går glip af meget motion, hvis barnet ikke enten cykler eller går i skole. Du kan evt. aftale med dit barn, at han / hun kun bliver kørt i skole én gang om ugen.
Vær aktiv med dit barn
De fleste børn elsker at løbe rundt og lege med andre børn, men det er alligevel ikke alle, som får rørt sig nok. Vil du være sikker på, at dit barn får motioneret nok, kan du indføre fælles motion i familien.
Løb en tur, spil fodbold eller besøg den lokale golfbane, hvis du gerne vil lære dit barn, at det sagtens kan være sjovt at dyrke sport og motion.
Køb børnevenligt træningsudstyr
Det er vigtigt at pointere, at det ikke er alt træningsudstyr, der er lige børnevenligt.
Børn og styrketræning er i den grad et kontroversielt emne, da ikke alle er enige om, hvorvidt børn har godt af at styrketræne. Der findes heldigvis meget træningsudstyr, som sagtens kan betjenes af børn. Det omfatter bl.a. yogamåtter, vippebrætter, mavehjul og træningsbolde.
-
Økonomi6 år siden
Viden: Så meget koster det at have et barn
-
Legetøj6 år siden
Inspiration: Julegaver til babyer
-
Babyudstyr6 år siden
Sådan giver du dit barn den bedste start på livet
-
Legetøj5 år siden
Hvor skal jeg købe legetøj til mit barn?
-
Økonomi5 år siden
Hold styr på omkostningerne forbundet med dit barn
-
Andet5 år siden
Gaveidéer til dagplejemoren der passer dit barn
-
Oplevelser4 år siden
Gyserfilm: Kan børn tage skade af at se gysere?
-
Babyudstyr6 år siden
Lær at sortere i de gode råd som gravid