Følg os

Skole

Målrettet undervisning kan reducere antallet af unge ludomaner

Underviser

Ludomani er en frygtelig lidelse – ikke mindst når den rammer unge mennesker med hele livet foran sig.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for, at vi sætter ludomani på skoleskemaet. Det er trods alt nemmere at forebygge lidelsen end at behandle den. Jeg kommer i denne artikel med en række kvalificerede bud på, hvordan vi kan forebygge ludomani blandt landets unge.

Antallet af danske ludomaner har for længst rundet 10.000, mens det anslås, at omkring 125.000 personer har et problematisk forhold til spil. Der er derfor ingen tvivl om, at det er et stort problem, som skal løses på den ene eller anden måde.

Det er i øvrigt meget alarmerende, at antallet af danskere med spilproblemer er steget markant de seneste år. Det er desværre sket i takt med, at casino og andre pengespil er blevet lettere tilgængeligt. Det er nærmest blevet for let at spille om penge, da man kan spille på enhver digital enhed.

Undervisning med fokus på mulige farer og konsekvenser

Selvom de fleste unge mennesker er intelligente, så er det et faktum, at ikke alle husker deres sunde fornuft, når det handler om pengespil. Det er nemlig meget normalt, at man bliver så grebet af et spil, at man glemmer alt om tid og sted. Dette kan i sig selv være farligt, da man risikerer at spille for penge, som man reelt set ikke kan undvære. Spiller man for penge, som man egentlig skulle have brugt til at betale husleje eller til at handle mad, så sætter man sig selv i en rigtig vanskelig situation. Dét burde være logisk, men der er desværre mange unge mennesker, som ikke får øjnene op for farerne, før det er for sent.

Det er en realitet, at størstedelen af alle danskere med spilproblemer er mænd under 40 år. En stor del af disse mænd befinder sig i aldersgruppen 18-25 – altså i den unge målgruppe. Derfor er det oplagt at sætte fokus på forebyggelse af ludomani på landets gymnasier og universiteter. I princippet kan man arbejde med forebyggende kampagner allerede i folkeskolen.

Ønsker du at undervise i ludomani, kan du med fordel søge viden via bøger og internettet. Der findes en masse information om emnet her: https://bonusvegas.dk/ludomani/

ROFUS er det første skridt på vejen

ROFUS (Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere) hører til blandt de meste effektive tiltag inden for forebyggelse af ludomani. Det er takket være dette tiltag muligt at udelukke sig fra samtlige pengespil på nettet. Desværre forholder det sig sådan, at mange ludomaner ikke kan eller vil indse, at de har et problem. Derfor fortsætter mange med at spille, selvom de for længst har mistet kontrollen. Dét er selvsagt ikke optimalt.

Skal vi have (mere) held med at forebygge ludomani, så er politikerne nødt til at komme på banen. Der skal nemlig sættes flere ressourcer af til vidensdeling og kampagner, hvis vi skal vende den kedelige udvikling. Der findes ikke en nem løsning på dette store samfundsproblem, men med en målrettet indsats er jeg sikker på, at vi kan skabe en bedre fremtid for vores unge mennesker.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skole

Danske børn drømmer om at gøre karriere som eSport-udøver

Drømmende barn

Der er mange danske børn og unge, der drømmer om at gøre karriere inden for eSport. Faktisk er det ét af de største karriereønsker blandt denne unge aldersgruppe. Den er på niveau med at gøre karriere som enten streamer eller YouTuber, der – for mange – også har base i gaming.

Det er selvfølgelig en udvikling, der er sket i takt med at eSport er blevet mere populært. Det har været en populær aktivitet i mange år, men det er dog først i løbet af de seneste år at det for alvor er blevet udbredt til masserne. Derfor er der også flere unge og børn, der har fået øjnene op for det.

Faktum er dog at det ikke er alle forældre, der er lige støttende i forhold til dette. Det er fortsat ikke alle, der har en forståelse for at eSport har undergået en massiv vækst i løbet af de seneste år. Derfor er det en sport, du kan gøre karriere inden for på lige fod med alt fra fodbold til badminton.

Flere skoler og efterskoler gør det muligt at forfølge drømmen

Der er op til flere skoler spredt rundt i landet, der har gjort det muligt for deres elever at forfølge deres drøm. Det gør sig gældende for både efterskoler og højskoler, hvor eSport kan vælges som enten et linje- eller valgfag. Derfor får eleverne mulighed for at dyrke deres passion og store interesse for eSport.

Hvis du selv har et barn, der har en helt særlig interesse for eSport, så bør der ikke herske tvivl om at han eller hun vil få en oplevelse for livet ved at tage ét eller to år på en efter- eller højskole med eSport som fag. Disse skoler findes der mange af og derfor er der – med garanti – også én, der tiltaler dit barn.

Antallet af tilbud i denne sammenhæng, er vokset i løbet af de seneste år. Det skyldes at eSport er blevet mere udbredt, men også mere accepteret. Som forælder er det derfor heller ikke noget, du bør tøve med at give dit barn lov til. Det kan være starten på en lovende karriere inden for en hurtigt voksende branche.

Er det reelt set en karrierevej?

Som der tidligere er givet udtryk for, så er det ikke alle forældre, der anser dette som værende en karrierevej. Faktum er dog at det er én af de hurtigst voksende brancher på verdensplan. Det er selvfølgelig noget, der afspejler sig i både lønninger og præmiepuljer, der for længst har sneget sig op i meget store millionbeløb.

Derfor bør der ikke herske tvivl om at det er en reel karrierevej. Det kan oven i købet vise sig som en karriere, der bringer millioner med sig. Ikke at det økonomiske aspekt er det afgørende, men for mange forældre er det mere betryggende at vide, at bæredygtig karrierevej med gode lønninger.

Endvidere bør det understreges at eSport ikke blot kan være en karrierevej som professionel spiller. Der findes mange andre spændende jobs bag kulisserne.

Læs mere

Skole

Find en skole som anerkender dit barns potentiale

Kostskole

Efter ni eller ti år i folkeskolen har dit barn sikkert vænnet sig til, at der kun er én rigtig måde at gå i skole på. For nogle børn har folkeskolen sikkert været en helt fantastisk oplevelse. De har trivedes både socialt og fagligt og drømmer kun om at fortsætte i samme grøft.

For andre børn har folkeskolen måske været forbundet med en række nederlag; problemer med at koncentrere sig, kedelige fag, som de ikke brød sig om, eller en generel følelse af ikke at passe ind. Og for disse børn og deres forældre er det vigtigt at vide, at klassisk skolegang ikke er den eneste mulighed.

Prøv lykken på en design skole

Nogle mennesker er ikke så bogligt stærke. Til gengæld er de rigtig dygtige til praktiske og kreative ting. Er dit barn god med fantasien og hænderne, så kan det derfor være, at en af landets design skoler vil falde i barnets smag.

På en design skole kan man typisk tage en række forskellige design fag. Der er altså mange ting at vælge mellem, og det er muligt for barnet at specialisere sig og virkelig dygtiggøre sig inden for et bestemt felt. Her er der ligeledes plads til fordybelse og mulighed for at skræddersy en skolegang, som passer bedre til den enkelte elev.

Kostskole kan give et afbræk fra hverdagen

Efter folkeskolen er der mange børn, som tager på efterskole. Både for at komme lidt væk hjemmefra, men også for at prøve et andet undervisningsmiljø. Føler man ikke efterskolen er det helt rette, men ønsker man alligevel noget lignende for sit barn, så kan en kostskole – eksempelvis med design fag – være en god og alternativ løsning.

Desuden findes der design skoler i Danmark, som også er kostskoler. Her kan barnet således både lave noget, som han eller hun synes er sjovt og samtidig få nye venner og en ny grad af selvstændighed. Kostskoler opretholder typisk et højt fagligt niveau, og der er fokus på at arbejde hårdt og dygtiggøre sig.

Lad dit barn opleve succes

Diskursen om at boglige uddannelser er de mest rigtige og de sværeste er en kæmpe fejl, som mange instanser i vores samfund desværre forstærker. Ved at lade dit barn gøre det, som det kan lide og er god til, vil du give det en succesoplevelse ud over det sædvanlige.

Læs mere

Populære indlæg