Følg os

Babyudstyr

Hold børnene varme hele året rundt med en kapok dyne

kapok dyne

Alle ved, hvor vigtigt det er, at både børn og voksne får en god nattesøvn. Dette er især vigtigt, når man har små børn, da deres søvn kommer til at påvirke deres hverdag i meget høj grad. For at give barnet den bedste chance for at sove trygt, varmt og godt om natten bør man altid sørge for at madrassen, dynen, puden og sengetøjet er komfortabelt.
Denne artikel vil tage udgangspunkt i dynen og give dig en masse information om, hvordan en kapok dyne kan give dit barn den bedste nattesøvn.

Her er fordelene ved kapok dyner

Der findes mange forskellige dyner, som alle tjener det samme formål rigtig godt, men her får du et par fordele, som især gælder for kapok dyner:

 • Allergivenlig dyne
  – Med en sådan dyne kan du beskytte dit barn imod allergier, da den sikrer, at husstøvmider og lignende ikke kan leve i børnesengen.
 • Økologisk dyne
  – Der bliver ikke anvendt tilsætningsstoffer ved fremstilling af produktet.
 • Nem at vaske
  – De er ikke blot økologiske og allergivenlige, de er også praktiske. Kapok dyner kan tåle både vaskemaskine og tørretumbler.

Herudover er det værd at nævne, at dynen er vandafvisende og åndbar, hvilket sikrer at barnet ligger tørt og rart hele natten. Denne type kan også anvendes både sommer og vinter samt ude og inde, da den er temperaturregulerende, hvilket resulterer i, at barnet hverken vil fryse eller svede i løbet af natten.

Hvad koster en god kapok dyne?

Kapok dynen kan findes til en del forskellige priser. Generelt skal du regne med at betale et sted imellem 350 og 750 kroner for en god dyne til junior.
Det er dog muligt at finde gode tilbud, hvor du også kan få en hovedpude med i købet. Dette tilbud og mange andre, hvor du kan spare penge, finder du især online på liams.dk. Så hvis du er på udkig efter allergivenlige og kvalitetsfyldte dyner og puder til baby, så bør du uden tvivl tjekke det store udvalg, som du finder online, før du går ned i den fysiske butik.

Hvor stor skal dynen være?

Dynens størrelse afhænger i høj grad af, hvem der skal bruge den. Det er nemlig ikke kun børn, der kan være heldige at tilbringe natten med en lækker kapok dyne – de bliver også fremstillet til voksne.

Her ser du en størrelsesguide, som kan hjælpe dig til at vælge den rigtige størrelse til hele familien:

70 x 100 centimer: Denne størrelse egner sig godt til babyer.

100 x 140 centimeter: Denne størrelse bør anvendes til børn.

140×200 centimeter: En perfekt størrelse til voksendynen.

Hvis du og din partner foretrækker dobbeltdyner, så er dette naturligvis også muligt. I kan for eksempel finde en rigtig god størrelse til en dobbeltdyne på 200×200 centimeter.

Med en dyne som denne kan hele familien altså sove trygt om natten og undgå de mest gængse allergier på grund af de glatte fibre i produktet, der beskytter jer i nattens løb.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Babyudstyr

Sådan finder du det rette puslesæt på nettet

Børn

Som nybagt mor eller far er det næppe gået din næse forbi, at der er rigtig meget babyudstyr, man ikke kan undvære i hverdagen. Et puslesæt er et glimrende eksempel på uundværligt babyudstyr. Det typiske sæt består af en lille, mellem og stor pose, således at man er dækket ind på alle fronter.

I guiden vil vi hjælpe dig med at finde det perfekte puslesæt. Allerede nu kan vi afsløre, at vi kommer til at præsentere dig for en dansk forhandler af babyudstyr.

Puslesæt

Dreng eller pige

For at finde det rette sæt vil det først og fremmest være en god idé at specificere, om sættet er tiltænkt en dreng eller pige. Der er nemlig nogle sæt, som er mere egnet til piger end drenge, og omvendt. Hos loukrudt.dk har de netop valgt at opdele deres puslesæt efter køn. Dét gør det hele lidt lettere for dig.

Selvom der ikke findes deciderede pigefarver og drengefarver, så er det en kendsgerning, at farver som rød, lilla og lyserød er mere populære blandt piger end drenge. Dette skal du selvfølgelig tage højde for, når du skal købe puslesæt og andet babyudstyr.

Design dit eget puslesæt

Det lyder måske for godt til at være sandt, at man kan designe sit eget puslesæt, men det kan faktisk lade sig gøre. Loukrudt.dk har nemlig udviklet et smart værktøj, som gør det muligt at designe et personligt puslesæt. Du skal blot angive dine krav og ønsker til følgende:

 • Yderstof
 • Inderstof

Den eneste reelle ulempe ved disse personlige puslesæt er, at der kan forekomme lidt længere leveringstid end normalt. Det skyldes selvfølgelig, at produkterne først lige skal fremstilles. Dette vil dog kun være en større ulempe, hvis man skal bruge sættet nu og her.

Du kan i øvrigt også gøre klogt i at udforske forhandlerens udvalg af neutrale puslesæt. Disse er også yderst stilfulde og ikke mindst praktiske.

Læs mere

Babyudstyr

3 vigtige ting til baby, når du skal på tur

på tur med børnene

Det er vigtig, at man altid har de nødvendige ting med sig, når man er på tur med baby. De tre vigtigste ting at medbringe er sutten, skiftegrej og skiftetøj. For at kunne slæbe de ting med rundt omkring, er det godt at have en pusletaske – for du ved aldrig, hvornår du får brug for tingene. Ofte kommer det store uheld med nummer to op ad ryggen på det mest ubelejlige tidspunkt – og så er det rart at have redningen lige ved hånden i sin pusletaske!

Hvilke egenskaber er vigtige ved en pusletaske?

Pusletasker findes i mange forskellige varianter. Det er godt at have en pusletaske med mange små rum, så man kan opdele diverse ting nede i tasken. På den måde bliver den lettere at overskue og tingene ligger organiseret. Det vil være upraktisk at have det hele liggende i ét stort rum, så du skal stå og rode hele tasken igennem, samtidig med at baby ligger og dufter ved siden af dig.

Så kan du risikere, at den lille bliver utålmodig, hvilket ikke just afværger situationen i S-toget, hvor duften breder sig i kabinen. Sørg derfor for at have tingene opdelt i pusletasken, så de er nemme at gå til og skifteprocessen hurtigt er overstået. Glad baby og glad mor/far. Nogle pusletasker er udstyret med en skiftemåtte, så man kan skifte baby hvor som helst og når som helst. Dette kan hurtigt blive handy.

Det vil være en fordel at vælge en rummelig pusletaske, hvor der er god plads til flere sæt skiftetøj, klude eller vådservietter og måske en skiftetrøje til mor, eller andet, som mor gerne vil have med sig. Det er nemlig de færreste, der medbringer en håndtaske ved siden af pusletasken. Derfor er det en fordel at gå efter en pusletaske, som både passer til mor og babys ting.

De vigtigste ting at have med er som sagt sutten, skiftegrej og skiftetøj. Øvrige ting, der også er gode at have med kan være:

 • Stofbleer
 • Cremer
 • Skiftetøj til mor
 • Ammeindlæg (Hvis baby får flaske og du er ude i længere tid, er flasken selvfølgelig den vigtigste ting, der skal medbringes)

På denne hjemmeside finder du en masse anbefalinger af pusletasker – Klik her og se dem.

Klassisk pusletaske eller smart designertaske?

Nogle gange er det ikke til at se om en taske er en håndtaske eller en pusletaske. De findes i rigtig mange designs. Ved nogle er det tydeligt at se, at der er tale om en pusletaske, ved andre designs ligner det absolut ikke en pusletaske, og tasken kan derfor bruges til andre ting end babyting.

Det er helt en smagssag, hvad man er til på designfronten. Nogle kan godt lide, at pusletasken udstråler at det er en pusletaske, andre vil gerne en lidt mere diskret pusletaske. Med hensyn til materialer og farver er der også alverdens muligheder, om end man er til pangfarver, afdæmpet pastelfarver eller måske lædertasker.

Pusletasken er derfor ikke blot en praktisk taske og en livs redder i nødens stund, men også en form for accessoires, som man kan udtrykke sin stil med på lige fod med tøj, sko og andre tasker. Pusletasken er derfor alt andet en bare en taske.

Læs mere

Babyudstyr

Lær at sortere i de gode råd som gravid

gode-raad-til-gravide

Det vrimler med gode råd fra højre og venstre, når man venter barn – og mange af dem er direkte modstridende.

Én veninde har måske slet ikke kunnet leve uden sin babyalarm, mens den anden aldrig har ejet en og heller ikke kan se fidusen i den.

Din egen mor råder i øvrigt til, at du klæder den lille i uld, mens din svigermor opfordrer til bomuld, fordi uld kradser.

Der er med andre ord ikke noget at sige til, at du bliver forvirret.

Når du skal igennem junglen af do’s and don’ts i forhold til indkøb af babyudstyr og børnetøj, er det derfor med at holde tungen lige i munden.

Lyt til andre – men ikke alt for meget

Alle mødre før dig har hentet inspiration fra andre. Tidligere skete det primært i det nære netværk, men i dag søger de fleste råd og vejledning online.

Der findes flere forskellige graviditetsfora online og på Facebook er der oprettet masser af lukkede terminsgrupper for årets forskellige måneder, du kan melde dig ind i. Det er blot at indtaste ordet ”terminsgruppe” i kombination med din forventede fødselsmåned i Facebooks søgefelt.

Du kan også følge forskellige bloggere, som du har tillid til. Ved at læse med i en kortere eller længere periode, finder du hurtigt ud af, om vedkommendes personlighed og umiddelbare syn på forældreskabet matcher dit eget.

Der findes også blogs som primært laver produktomtaler og tests af babyudstyr – f.eks. 100hjerter.dk. Sider af denne type kan ofte give en personlig og neutral vurdering af f.eks. anvendeligheden af en babynest eller en puslepude. I modsætning til forhandleren i babyudstyrsbutikken, som lever af at sælge dig en vare.

Uanset hvor du søger tips og tricks, er det dog vigtigt kun at lytte med et halvt øre. Du bør altid forholde dig kritisk til andres råd – det er jo ikke sikkert, dit barn bliver som din yndlingsbloggers barn.

Tag derfor de gode råd som en slags inspiration fremfor en endegyldig konklusion.

Lyt til dig selv

De bedste mødre er dem, der har overskud til at mærke efter i maven, når de skal tage en beslutning – og herefter selvtillid nok til at følge deres egen intuition.

I forhold til babyudstyr er der i dag en masse produkter på markedet, som har det primære formål, at aflaste forældrene. F.eks. vugger der kan bevæge sig automatisk eller legetæpper, der kan underholde dit barn, mens du laver noget andet.

Midt i denne jungle af produkter der forsøger at minimere kontakten mellem baby og dens forældre, er det vigtigt, at du husker dig selv på, at din lille guldklump faktisk helst nyder at være i dine arme, på dit bryst eller i nærheden af dig.

Selvfølgelig skal du af og til have dit barn af armene. Det vil være decideret nødvendigt og så skal du naturligvis kunne lægge dit barn fra dig på en sikker måde, uden det bliver alt for ked af det. Men kan du mærke i dit hjerte, at du har det mærkeligt med at investere i en separat vugge til din baby, fordi du hellere vil sove i samme seng som den lille – så skal du lukke ørerne for, hvad andre siger. I stedet skal du følge din mavefornemmelse. Det giver en roligere mor og dermed også en roligere baby.

Lyt til dit barn

Det er dejligt at bygge rede og shoppe til den lille i graviditeten. Der findes så meget fint babyudstyr og for mange har drømmen om baby varet længe. Endelig at kunne indrette et babyværelse, kan derfor næsten føles helt forløsende.

Mange mødre kan dog skrive under på, at de har brugt masser af penge på babytøj og udstyr, som de aldrig har fået brugt alligevel.

Det vidner mængderne af ubrugt børneudstyr på f.eks. Trendsales og Reshopper også om.

Det sker, fordi man bliver lokket i butikkerne af et flot design eller gode råd fra veninderne, kombineret med at man som kommende mor gerne vil give sit barn det allerbedste i verden.

I virkeligheden er det derfor en god idé at vente med at shoppe alt for meget, indtil baby er kommet til verden. Fra dag 1 behøver den lille nemlig i princippet ikke andet end lidt tøj, en dyne og et sted at sove.

Legetøj, smarte tremmesenge og et stort udvalg af tøj, sengesæt og en kravlegård kan I altid købe hjem, når I er kommet hjem med jeres dejlige baby og finder ud af, hvad jeres behov helt konkret er.

Læs mere

Babyudstyr

Sådan giver du dit barn den bedste start på livet

Barn

Et barn kræver meget af sine omgivelser. Det kan på ingen måde klare sig selv, og det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvordan du kan give dit barn den bedste start på livet. Først og fremmest er det vigtigt, at du har et godt forhold til din partner, da splittede forældre kan have en negativ indflydelse på barnet. Dernæst er der en række andre måder, du kan forberede dig på, hvilket du kan læse mere om nedenfor.

Indret et børneværelse

Inden dit barn ser dagens lys er et godt råd at indrette et børneværelse. Her skal der være alle de nødvendige ting for en baby. Ikke mindst en tremmeseng hvor det kan sove trygt og godt. Derudover er det vigtigt at have den rette belysning på værelset, så barnet kan føle sig trygt. Legetøj er også altid en sikker vinder på et børneværelse.

Køb det rigtige babyudstyr

Det er altid vigtigt at gennemtænke, hvilket babyudstyr du skal investere i. De helt fundamentale ting som en barnevogn, puslebord og sut skal der naturligvis investeres i. Et godt tip er, at du skal forhøre dig hos venner og familie, som muligvis har noget brugt babyudstyr i overskud. Det er ofte den bedste og billigste løsning.

Søg råd hos forældre i din omgangskreds

Ofte findes de bedste råd hos mennesker, der har stået eller står i den samme situation som dig selv. Derfor er det altid godt at søge råd og vejledning hos din omgangskreds, som uden tvivl kan give dig nogle tips og tricks omkring babyer og børn i al almindelighed.

Læs mere

Babyudstyr

Få styr på det økonomiske, før du får børn

Børn er en gave. Sådan bliver de i hvert fald ofte omtalt. Men når man får børn, påtager man sig samtidig et nyt og vigtigt ansvar – nemlig at sikre den bedst mulige opvækst for et nyt lille væsen. Derfor skal man som forældre have styr på en lang række ting inden fødslen. Ikke mindst ens økonomi, da den ofte spiller en helt central rolle i tilværelsen. Nedenfor kan du få et par tips til at få styr på din økonomi, som skal være fundamentet for dit barns opvækst.

Læg et budget

Et budget er en af grundstammerne, når man skal sikre sig en solid økonomi. Det handler om balanceringen mellem indtægter og udgifter, som mindst skal være på omgangshøjde – og som meget gerne må være større på indtægtssiden. Ved at lægge et budget kan du få et overblik over dine udgifter, samtidig med at du eventuelt kan skære ned på unødvendige udgifter og derigennem opnå en bedre økonomi.

Skil dig af med unødvendige udgifter

Når barnet kommer, skal der prioriteres. Det er derfor ikke længere sikkert, at du har råd til en dyr motorcykel eller en anden luksusgode, da barnet skal sættes i første række. Derfor er det vigtigt, at du skiller dig af med unødvendige udgifter.

Spørg familien om hjælp og køb brugt

Når man skal have et barn er der en masse ting, man skal anskaffe sig – alt fra en barnevogn til legetøj. Ofte kan en billig løsning på alle disse investeringer være at forhøre sig hos familie og venner. Babyudstyr af forskellig slags kan nemlig hurtigt komme i overskud, hvilket betyder, at du kan lave en god og billig handel. Det er ligeledes muligt at finde billigt og brugt babyudstyr på nettet.

Læs mere

Populære indlæg