Følg os

Barsel

4 ideer til at forkæle den nybagte mor

Mor og søn

Har din kæreste eller kone netop født en lille guldklump og vil du i den forbindelse gerne gøre mest muligt for hende, så hun kommer godt igennem tiden som nybagt mor. Her vil vi give dig nogle gode ideer til hvad du kan gøre for at lette hendes tilværelse mest muligt, for den første tid er altid hård, babyen har brug for enormt meget tid og omsorg og derfor kan det også være svært at finde tid til meget andet end at skifte bleer og lave babymad.

Giv hende en gave

Noget af det mest simple du kan gøre, for at vise hende hvor glad du er for hende og hvor godt hun gør det med jeres lille ny, er at give hende en gave. Det behøves ikke at være nogen stor og dyr gave, det kan bare være at komme hjem med en buket blomster og sødt håndskrevet kort. Her, kan du finde mere end 100 gaver til hende, du kan helt sikkert finde gode ideer til hvad du bør give hende.

Hjælp hende mest muligt i hjemmet

Nogle gange kan selv de mindste ting være det der betyder mest. Forestil dig at hun har været vågen stort set hele natten, fordi barnet ikke har kunne sove, hun har stået og varmet sutteflasker og lavet babymos, men til sidst er der bare ikke mere energi til også at skulle ordne opvasken og støvsuge hjemmet.

Det går hende selvfølgelig på da hun gerne vil holde hjemmet så rent og ordentligt som overhovedet muligt, men når kræfterne er brugt op er der bare ikke så meget at gøre. Så selvom du måske også kommer træt hjem fra arbejde, så hjælp hende med de praktiske ting. Sørg for der er rent sengetøj på sengen så hun kan sove dejligt om natten, lav hende et godt måltid mad og tag opvasken. Det hele hjælper.

Lad hende sove om natten

Hvis det er muligt, så bør i hjælpe hinanden om natten, for der er mange nætter hvor i ikke vil få meget søvn og hvor det hele er rent kaos. Sørg for at der også er nætter hvor hun kan sove igennem, det kan godt være du skal op på job, men i er to om at få det til at fungere.

Med planlæggelse kan alt lade sig gøre og hun har ligeså meget brug for sin søvn som du har, selvom hun går derhjemme. Hun har behov for energi så hun kan være den bedste og mest kærlige mor overfor jeres barn som muligt, så tag de nætter som en gave for at kunne være mest muligt sammen med den lille også selvom det går ud over din søvn.

Tag hende med på wellness

Når barnet er gammelt nok til at kunne være uden mor og far, det mest af en dag, så bør du invitere hende med på wellness, et lækkert sted hvor hun kan flyde og få ladt batterierne op, til igen at være den bedste mor.

Sørg for at hun for god massage, at hun kan slappe af i poolen og nyde et godt glas champagne, hun har fortjent det og hun vil om nogen elske at kunne slappe lidt af.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Barsel

Find mere tid til dit barn med disse tips

Skønhed

Kvalitetstid er et velbenyttet begreb i de seneste år. Det dækker over tid, hvor forældre er sammen med barnet, uden der er andre ting, der forstyrrer. Det er blandt andet opstået, fordi det for mange forældres vedkommende har været svært at finde tid til at være sammen med sine børn. I denne artikel kan du finde en række tips til, hvordan du får mere tid med dit

1. Arbejd mindre

Spørg dig selv om, hvad der i virkeligheden betyder noget i dit liv. Er det arbejde, eller er det dit barn? Måske ville det være et fornuftigt træk at gå lidt ned i tid i en periode for at kunne tilbringe mere tid med dit barn. Når barnet bliver ældre, kan du så overveje at gå op i tid igen.

2. Mindre smartphone

Forsøg at lægge din telefon væk, når du er hjemme hos familien for at kunne være endnu mere til stede. En idé er enten at sætte den på lydløs eller måske helt at slukke den i en periode i løbet af dagen.

3. Skemalæg kvalitetstid

Hav faste tider hver dag, hvor du aftaler med dig selv, at du skal bruge dem på at være sammen med dit barn. Ved at skemalægge kan du få nemmere ved reelt at føre det ud i livet.

4. Lav oplevelser for hele familien

Planlæg familievenlige oplevelser hvor du kan tage dit barn med. Hvilket barn vil eksempelvis takke nej til at blive taget med til en koncert eller en forlystelsespark?

5. Engager dig i dit barns interesser

Ligegyldigt om dit barn er en fodboldspiller, spejder eller måske en gamer, er det vigtigt, at du engagerer dig i dit barns interesser. På den måde kan I skabe et tættere bånd og spendere mere tid sammen. Hvis dit barn eksempelvis godt kan lide at game, så er det en god idé at sætte dig ind i hans eller hendes yndlingsspil. På den måde kan I spille sammen eller måske mod hinanden og derigennem få en masse gode og sjove oplevelser.

Læs mere

Populære indlæg